icon

Bolesti a krvné zrazeniny 2 týždne po pôrode

oblivian
14. máj 2018

Ahojte, som 2 týždne po pôrode (prirodzený 2. pôrod - prvý bol cisársky rez). Už týždeň cítim bolesti lonovej kosti. Krvácanie bolo počas prvého týždňa po pôrode stále slabšie a slabšie, no po týždni som začala mať také zrazeninky, že to nie je krv ale malé červené hlienovité očistky. Dnes som sa už zľakla, lebo zo mňa vyšla väčšia krvná zrazenina, s priemerom cca 5cm a potom ma bolela lonová kosť oveľa viac, než doteraz...
Je toto normálne?

lusyliuliu
•
14. máj 2018

ahoj 🙂 ja som mala podobní problém pri druhom porode aj po šestonedeli som ešte krvácala a mala tiež zrazeniny :/ bola som u ženskeho a on mi oznámil že tam mam nieco s placenti takže ma zle vycistili .. hned ma objednal na prečistenie nieco oko pri potrate uspali ma a znova precistili :/ ak sa to zhorši bež k ženskemu 🙂 držim palce 🙂

jatva
•
14. máj 2018

Robili ti sono pred prepustenim porodnice? Ja som sa dlho cistila, aj zrazeniny velke a zavinovanie maternice bol teda ocistec.

oblivian
autor
•
14. máj 2018

@lusyliuliu Vďaka za odpoveď. Po tom prečistení si musela ostať v nemocnici? A potom si nemala žiadne bolesti?

oblivian
autor
•
14. máj 2018

@jatva nie, nerobili... myslíš, že to je ešte v poriadku, takéto očistky? Nechcela by som zbytočne chodiť ku gynekológovi...

jatva
•
14. máj 2018

@oblivian tazko povedat. Sama musis citit ako ti je. Kludne ti mohlo zostat kusok placenty. Ale ani nemuselo. Mna strasne bolelo to zavinovanie maternice a ani po sestinedeli nebola este zavinuta a cistila som sa celu dobu.

espturmalina
•
14. máj 2018

Ahoj, byť tebou, určite by som šla ku gynekologovi. Ja som celé 600nedelie neprestala krvácať a nakoniec po kontrole u gynekológa som musela ísť na čistenie - kyretaz. Nie je to nič strašné, uspia ťa a o 15 minút je zákrok hotový, mne to robili ráno o 9tej a o 14:00 som už išla domov, len manžel sa musel zaručiť, že na mňa dá pozor, aj podpisoval poučenie sprevádzajúcej osoby.

carmenuska
•
14. máj 2018

Ak ti toje prejde,je took..Ak bude trvat,chod na gyndu.Ja po druhom porode som maa so.o pred preoustenim a sam dr.mi povedal,ze mam tam este nejake zrazeniny a ze to same vyjde,ze sa nemam zlaknut a mam to cat.Takzepodla mna je to normalne.Aj tak bolo.Vyslo to a bolo dobre.

maryah
•
14. máj 2018

Ja by som sa išla radšej dať pozrieť. Tiež mi po prvom pôrode išla zrazenina a potom to viselo zo mňa (pardon za taký opis) a nakoniec ma musel doktor vyčistiť. Bolo to ešte v pôrodnici no neviem čo by bolo keby som si to nevšimla... Ale to sa nedalo nevšimnúť.
Ty musíš vedieť ako ti je a či je to moc.... Prajem rýchle zotavenie.

juliette173
•
14. máj 2018

Ja som bola zle vycistena po porode (robili mi sono este v porodnici), lekar to nechal na prirodu a vycistila som sa sama asi na 10-14 den (tiez to boli vacsie kusy, akoby "zrazeniny"). Bola som ale velmi upozornena, ze ak by prisli vyraznejsie bolesti alebo silnejsie krvacanie okamzite do nemocnice a kyretaz. Chvalabohu to maternica zvladla sama. Ak sa ti nieco nezda, nech ta kukne lekar. Moze to byt nebezpecne. Ja som mala ale potvrdene zo sona, ze sa nejedna o kus placenty, ale skor pozostatok porodneho obalu, ci take nieco.

lusyliuliu
•
14. máj 2018

@oblivian nie nemusela som ostat 🙂 zakrok trval cca 15 20 min samozrejme v narkoze a potom ta pustia domov ... len priatel musel davat pozor predsa po narkoze 🙂 ak by sa ti to zhorsilo nevahala by soma pre istotu by ta mali zosonovat nieje to sranda mohla by si aj zapal dostat :/ prajem skore uzdravenie 🙂