Bolesti pri sexe rok po pôrode

brmbuska47
12. aug 2013

Rada by som vedela, či má niekto skúsenosť s bolesťou pri pohlavnom styku aj rok po pôrode. Rodila som klasickým spôsobom a od šestonedelia ma trápia bolesti v oblasti sutury episiotomie - nástrihu. Bola som u lekára už 4x, všetko je vraj v poriadku, nevidia dôvod, prečo to bolí. Nie je to len o bolesti, ale aj o úplnej nemožnosti dosiahnuť orgazmus tak ľahko ako predtým (ak vôbec) a nechuťou na sex. Nepomáhajú gély a jazvu po pôrode som liečila gelom Cicatridine.

marylis
12. aug 2013

@brmbuska47 chod k inemu gyndovi, kedze tvoj ti hovori, ze vsetko je ok. Ked ta to boli a mas problemy dosiahnut orgasmus, tak urcite to nieje ok. Mozno mala uprava pomoze. Treba to konzultovat asi s inym lekarom 😉

brmbuska47
autor
12. aug 2013

Ja som bola aj u primára v pôrodnici asi 3 mesiace po pôrode a on mi odporučil jedine operáciu. Ale tiež sa tváril, že nechápe, ako ma niečo môže bolieť 😲

vevinaaa
12. aug 2013

Ahoj, mam 2deti, obe som rodila prirodzene..dcerka bola moc velka mala az 4kg a uz po jej porode ma pobolievalo vo vnutry pri pohlavnom styku pri niektorych polohach, hlavne ked som bola ja hore..nebolelo to moc ale trochu nastastie len sem tam..po porode synceka, to iste, pred porodmi som ziadnu bolest necitila..teraz to mam citlivejsie. Jazva niekedy bolieva aj mna a to som uz rok po porode synceka..ziadny gyn.problem nemam..neviem ako ti poradit co som sa pytala znamych kazda po vecsine uz nie je fit ako pred porodom...ako kto..

marylis
12. aug 2013

@brmbuska47 tak na nu chod!!! Nechces mat predsa problemy pri niecom, co ma byt prijemne 😉

marylis
12. aug 2013

@vevinaaa No ja som bola sita z vnutra, zvonka, mrte mrte stehov a hojenie trvalo presne 3 tyzdne, odvtedy som UPLNE ako pred porodom. Dokonca ani prvy sex po porode ma nebolel. To by sli vsetky zeny rodit cisarom, keby to tak bolo. Mozno treba malu operacnu upravu. Ja si myslim, ze by sex boliet nemal. Ani po porode.

vevinaaa
12. aug 2013

@marylis aj ja som tak bola po prvej sita..zvnutra zvonku...strasne ma dotrhala...mna to vnutry nakonci pobolieva nie stale ale vynimocne sa stane...neviem ja som to take citlive nemala pred porodom..ale mne malinka dost poblizila..nakolko bol zazrak ze sa zomna dostala..

tinki
12. aug 2013

@brmbuska47 ak to inak nejde..skús homeopaticky..spoj sa ale s nejakou dobrou homeopatkou..

marylis
12. aug 2013

@vevinaaa aha, no jasne..hlavne, ze nakoniec vysla von 🙂 A ked to mas len obcasne, tak snad to nieje az taky problem 😉

brmbuska47
autor
12. aug 2013

No nič iné mi asi nezostáva 😨 Z gynekologického hľadiska som tiež v poriadku, ale ja bolesti a štípanie cítim aj počas dňa, skoro stále. Tiež som šitá zvnútra aj zvonku. Tak ste ma, dievčatá, moc nepotešili, ale tušila som to...

libertine
16. aug 2013

ja mne ostalo take bolestive miesto po porode. tiez neviem, cim to je, lebo na kontrole bolo vsetko ok, sitie sa pekne zahojilo, nic tam nemam, aj vlhkost dostatocna, netusim, cim to je. proste asi jazva.

vanes4ka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre