Bolesti v okolí pupku po cisárskom reze

zuzankaaah
2. mar 2017

Som 5 týždňov po cisárskom reze.Rez ma na koži nebolí. Ale bolí ma vnútro. Zhrba od pupku po rez pozdĺž celého brucha. A mám to na ohmat stvrdnuté. Je to moja prvá sekcia. Je to v poriadku?Dnes ma to bolí viac,aj vstať som musela pomaly z postele. Taká zvláštna bolesť,ako keby aj so svalovicou. Vopred ďakujem za odpovede.

ratira
3. mar 2017

Tomu treba dať cas, bol to predsa len velky zasah do tvojto tela. Musis sa teraz hlavne setrit. Je to rana cez viac vrstiev koze a tuku tak sa necuduj, ze to hojenie trva. Ale ak mas vacsie pochybnosti, zajdi k svojmu lekarovi a on ti ranu resp. brucho skontroluje. Ale neboj nic, nemyslim, ze by to malo byt nieco vazneho.

bienennest
3. mar 2017

@zuzankaaah ahoj,je to uplne normalne. Uplne zahojenie trva 1/2roka -1rok. Pri cisarskom sa robia viacere rezy (mne hovoril lekar ze som ich mala 12)..kazde svalstvo sa nareze podla jeho prirodzeneho priebehu a preto mozes citit niektore rezy na zvlastnych miestach.
volakedy sa robil 1rez ale svalstvo nikdy uz uplne funkcne nezrastlo,preto sa to robi teraz tak komplikovane. Tak mi to vysvetlil porodnik. Pol roka by si brusne svalstvo nemala zatazovat aby sa optimalne zahojilo.

zuzankaaah
autor
3. mar 2017

Som sa trochu vyplasila,lebo ma to uz prestavalo boliet a zrazu rano sa budim s bolestou. A dcerka ked sa hneva ma obcas kopne do bolaveho. Asi sa budem viac setrit. Ďakujem za odpovede

lenocka5685
4. mar 2017

Treba sa viac šetriť ja som 11 mesiacov po sekcii a tiež ma to bolí síce ja už mám za sebou druhu a ono ťa aj bolieva teda aspoň mňa a to aj hlavne v tedy keď je zmena počasia ale ako tu už písali trvá to kým sa rana zahojí z vonka to vyzerá že už je to zahojene ale tie vnútorné vrsty ešte nie sú

zaba_v_ponozke
11. nov 2018

Ahojte, ja som cca 4mesiace po sekcii a dnes som si uvedomila jemnu bolest pri pupku ale len pri predklone, moze to suvisiet so sekciou? Inak podbrusko mam take akoby necitlive, to viem ze moze byt ale ta bolest v jednom bode? Pod popkom, viac na pravu stranu.

zuzankaaah
autor
16. nov 2018

@zaba_v_ponozke mna obcas tiez tak akoby az pichlo. Ale vraj je to tym zošívaním. Som 22 mesiacov po sekcii a citlivosť na bruchu este nieje 100 percentna. Na niektorych miestach citim iba slabo aj ked sa poskrabkam.

zaba_v_ponozke
16. nov 2018

@zuzankaaah dakujem 🙂 Uz to neboli, fakt to bolo tou jazvou.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre