Bolia viac kontrakcie alebo pôrod?
Ahojte, som prvorodička a o pár týždňov ma čaká pôrod. Chcela by som sa opýtať mamičiek, ktoré rodili prirodzene. Čo boli viac? Kontrakcie alebo to samotné vytlačenie bábätka? Alebo respektíve všade sa dočítate ako zvládať kontrakcie, aké sú bolestivé. Ale zaujíma ma, ako veľmi boli ta 2. fáza, keď tlačíte male von. Ďakujem
Pre mna zas bolo najhoršie tlačenie, lebo sa všetko skonplikovalo, dcéra sa zasekla v pôrodných cestách ( kvôli veľkosti a mojej úzkej panve), nešla von, neskutočne bolesti, nakoniec mi to poškodilo chrbticu. Ale sú aj prípady kedy ani nevieš že rodíš. A máš bolesti možno polhodku že brutal a je po všetkom. Osobne poznám take prípady a ticho závidím
Mna asi ako jedinú bolelo viac tlačenie . Som myslela , že sa roztrham na kúsky 😀. Ale asi to záleží aj od veľkosti bábätka. Pri prvom som mala epidurál a pri malom bez , mal 4090 g , 53 cm
@martinoocka Mala som to identicke.Tiez mi povedala PA,ze nesmiem tlacit,ze sa potrham apod.No vykaslala som sa na jej pokyny a mala som 1 steh...doktor prisiel az ked mal maly hlavu vonku.Ja som cvicila s aniballom,takze som sa spolahla,ze to dam a som rada,ze ma nemal cas nastrihnut.
jednoznacne kontrakcie.porod je jedna velka ulava.mam za sebou jeden cisarak a jeden klasicky porod.
Kontrakcie su najhorsie ale u mna bol vyvolany a bez plodovej vody este takze kontrakcie a porod je uz ok
Kontrakcie u mňa mega bolesť....
Kontrakcie, tlačenie už je vykúpenie 😆
Posledné tri kontrakcie- to má išlo roztrhnúť, ziapala som, nech mi spravia cisarak :D :D :D tlačenie je úľava, tlačíš ako na veľkú, zhlboka sa nadychnes, zatlačíš na konečník a takto pár krát, kým je dieťa vonku. Moje bolo vonku na 2,5 zatlacenia (dve poriadne a jeden taký prd medzitým). Celkovo tlačenie do 3 minút. Ale kontrakcie trvali 8 hodín. Tak si vyber čo je horšie ;)
To tlacenie bola praveze úlava
Kontrakcie akoze fu :( ked si nato spomeniem aj teraz ma vsetko boli 🙂) neviem preco sa hovori ze na bolest zabudnete 🙂)) nezabudnete🙂)) nam to prislo o nejakej 10tej rano vraj ideme rodit no necitila som abdsolutne nic a zrazu.... bolesti a konrakcie.ono sa to stupnovalo stale po 15min.,po 10min.po5min...uz ked bude kontrakcia kazdu minutu,dve uz ide von... Je to asi najhoršia bolest to sa neda ani opisat...su to tlaky krce vsetko. A o 14stej sme boli na svete no tie 4hodinky ani neviem ako zbehli... Ale horuca sprcha a pohyb pomahal,aj ked sa to lahko hovori 🙂) a samotny porod to ani nebudete vediet 🙂 neviem ako su natom maminky ktore maju bolesti aj pol dna pripadne celu noc aj cely den...klobuk dole :( Drzim vam prsty. Zvladnete to.ako kazdaa 🙂 🙂
@mariejenka ja mam 20 rocnu dceru a bolest pri kontrakcias si pamatam velmi dobre teda 😳🙈.. a zacalo to tak nevinne, sem tam pichnutie a nakoniec z toho bola masaker bolest 😅. Vytlacenie dcery von uz bola brnkacka. Dva krat som zatlacila a bola von. Sice som sa cela dotrhala z vonka aj z vnutra, lebo som zacala skoro tlacit, ale musela som, ked som zacala, uz som to nezastavila.. a to ani nebol nikto pri mne, len som kricala na sestricky, ze uz mi treba tlacit a jedna mi zakricala spat 😳🤦♀️, ze ešte nemam tlacit, ze som este malo otvorena.. ale uz to neslo zastavit. Dobehla sestricka, dobehol dr, dva krat som zatlacila, akurát co ma stihol nastrihnut a bola dcera na svete.. "potrhana", ale bola som rada, ze to mam za sebou 😃. Taaak ze, budes si to pamatat asi kym ti bude pamat sluzit 😅😂😊.
@dominika1190
@luizina presne podľa mňa sa zabudnúť nedá, akurát som si povedala ze, prešlo to, prejde zasa 😉😆
Kontrakcie,dobre je to predychavat a co najviac sa uvolnit,fakt pomaha tepla sprcha a poloha v akej ti je dobre,nejak s nohami od seba,bud si cupni,klakni,na 4 nech ti niekto leje vodu na krize napr no a pomaha jemna vokalizacia alebo tak ked to prechadza do takeho rucania,hlavne nezadrziavaj dych a netvrdni.. za mna kontrakcie bolia ako silne kramy alebo mega hnacka s krcmi ale prechadza to tlacenie je uplna ulava lebo iz vies ze je to tu a bude koniec 😍 drzim palce,porod je super
Prve dva porody sa celkom dalo,kontrakcie pri druhom dokonca som bola prekvapena,ze nic extra,prisla som na 8cm len s pocitom,ci nerodim.😁Par predposledných kontrakcii bolo takych ze echt.Treti porod po vyvolavacke masaker.Za 30min bolo po všetkom.Pri všetkych troch tlacenie tak 2-3pokusy a mimina boli vonku,ten moment ma nebolelo nic a potom ta neskutocna ulava,ked to mas za sebou
No asi viac bolí samotný koniec pôrodu, ale závisí to aj od toho ako dlho všetky doby pôrodné trvajú. A závisí to aj od veľkosti bábätká. Rodila som prirodzene bez epiduralky,synčeka som akoby nevedela vytlačiť aj 10-15 krát som nakonci musela zatlačiť,samozrejme s nástrihom. Mal 3700gramov. A s dcérkou to bolo extrémne rýchle, na tri zatlačenia bola vonku a bez nastrihu,až som bola sama v šoku,ako rýchlo.mala 3200 gramov. Držím palce.
Ja som si kontrakcie uzila teda pri oboch porodoch, pri prvom 4 dni, pri druhom 5 dni, najprv falosne a naberali na intenzite, v intervaloch 5-45 minut. Pre mna bol uz len pocit, ze tlacim von konecne to dieta uplnym vykupenim a “brnkackou”, to uz myslis len na to, ze o chvilu bude babo vonku ;) neboj, zvladnes to!!!!
po troch takmer 4 kilovych detoch mozem povedat ze kontrakcie bolia no je to len fyzicka bolest, ja som rodila okolo 6-8hodin zakazdym no velmi mi pomohol predporodny kurz, kde som sa naucila okrem ineho aj to ze kazdou bolestivou kontrakciou sa babatko posunie dalej teda kontrakcia nie je neprijemnost ale cesta ako sa s nim stretnut 🙂 a v prestavkach medzi kontrakciami treba naberat silu nie panikarit ze bude dalsia.
Mysli na to zr ani to babatko to nevnima ako prijemnost a ze uz chce byt pri tebe, uzivaj si kontrakcie v sprche, na lopte... su v zivote bolestivejsie veci fyzicky ahlj psychicky. Drzim palce, krasny porod !
@dkethe no to ti závidím každý pôrod je iný ja som mala silne kontrakcie 5 h a tlačenie si nepamätám dieťa mi priniesli až na druhy deň ale záleží aj od veľkosti hlavičky ta nasa nechcela von aj tak ma to neodradilo od druhého dieťaťa v marci idem repete 🥰
Ja už ani neviem poriadne. Pôrod vyvolaný, plodová voda prepichnuta, infuzia na niekoľko krát zavádzana do zápästia, nakoniec bola do laktoveho zhybu. Adrenalín som mala taký, že mi bolo všetko jedno. Kontrakcie teda boleli, ale keď povedali, že za pol hodinu je po všetkom, tak aj tak bolo. Šitie som už ani nevnímala. Ale dá sa to zvládnuť. Každá z nás na to má iné spomienky.😄
Mňa najviac bolelo a najhoršie spomienky mám na to keď dcera už bola vonku a sestrička mi tlačila na brucho vraj aby mi odtial vyšla prebytočna krv. Citila som sa ako prasa na zabijačke myslela som ze jej kopnem do hlavy keby mam nato silu
Urcite kontrakcie bolia viac. A najvacsi rozdiel je asi v tom, ze tlacenie zvycajne trva tak do 10min a kontrakcie trvaju zopar hodin…a mna este viac ako kontrakcie bolelo sitie. Dvakrat som mala epidural a pri jednom raze to nejak prestalo ucinkovat pri siti a myslela som, ze vidim vsetkych svatych. A treti porod som nemohla mat epidural, lebo som teplotovala a to boli obrovske bolesti, aj kontrakcie aj sitie. Takze ja odporucam urcite rodit s epiduralkou. Ale tak vsetko sa da prezit, vysledok je uzasne vonave babatko. Ja som sa vzdy sustredila na ten vysledok, nie priebeh 🙂 zbytocne sa z toho vopred nestresuj a neboj vopred. Boliet to boli, ale stoji to za to 🙂 napr taky zub tiez vie sakra boliet a vysledok nevidno 🙂
Áno bolia a poriadne ale bez nich neporodíte.
Tlačenie a samotný vrchol pôrodu bolo už pre mna vykúpenie. Keď je malé vonku už je po bolesti ❤
Mám za sebou 2 pôrody,prvý s epidurálkou cca 18 hodín od 1.kontrakcie, druhý bez epidurálky žiadne stupňovanie bolesti ale z ničoho nič okamžitá bolesť,od príchodu do pôrodnice to trvalo 20min. ❤😊
U mňa boli kontrakcie niečo hrozné, nič horšie som nezažila. Tlačenie nebolelo, to bolo skôr namáhavé... Pocit presne ten istý ako keď máš zápchu, nevieš sa vyprázdniť a tlačís a nič nejde... 😄
No a potom prišlo šitie. Porovnateľné hrozne s kontrakciami. V tej chvíli som si hovorila ze radšej chcem kontrakcie ako šitie.
Takze tlačenia sa neboj.. Moje babo malo cez 4,5kg
Bolel ma viac porod, keď som skratka nevládala vytlačiť hlavičku. Musela som poprosiť lekárku o nastrih, ktorý mi všetko ale uľahčil 🙏🏻

Ženy, či kontrakcie, či pôrod, určite dáte za pravdu ak poviem, že to všetko je jedina bolesť v živote ženy, ktorá najrýchlejšie odijde a na ktorú sa najrýchlejšie zabudne😉 (SC je iná kapitola, mam za sebou 3)