icon

Bude bolieť keď ma budú šiť?

anny22
14. feb 2011

😖 pocula som uz vela minusov ☹ tak mam sa bat??

Strana
z5
murinka
14. feb 2011

ja som mala epidural cize som takmer nic necitila 😉

sweetangel20
14. feb 2011

pravdu povediac... ja ani neviem, kedy ma zašívali, vôbec som to necítila 😉 a rodila som bez epi...

benne
14. feb 2011

to ti už bude úplne jedno.. lebo už budeš počuť plakať to drobčiatko a budeš "happy" , že je vonku 😀 😀
dá sa to prežiť.. mne pri prvom šití dali injekciu, nič som necítila, pri druhom rovno zašíval.. cítila som všetko, ale normálne sa to dalo vydržať 🙂

piacere
Autor odpoveď zmazal
burina111
14. feb 2011

ahoj, to záleží od pôrodu, lekára, od tvojho tela...mňa zašívali dva krát. pri synovi katastrofa, trištvrte hodiny hroznej bolesti, cítila som každé ťahanie nitky, bola by som kopla aj asi dr. do hlavy 😀 , pri dcérke som vôbec nevedela, kedy ma šila, nič som necítila. a preto som sa aj bála hrozne druhého pôrodu, teda nie pôrodu, ale ako zas prežijem šitie..neboj sa nič, to už nebudeš riešiť a vydržíš hocičo, keď to malé budeš mať v rukách..lebo práve vtedy ti ho dávajú, aby odpútali tvoju pozornosť 😀 každá to prežije, aj ty to zvládneš. držím palce 🙂 a vlastne ešte ani nevieš, či ťa budú strihať............

mk1
14. feb 2011

ahoj to šitie je už malina, horšie to bolo predtým, mňa zašívali a vôbec ma to nebolelo, tiež som si myslela, že to bude bolieť.

sorciera24
14. feb 2011

ja som mala epi, takze som moc necitila, ale aj tak davaju inekciu na umrtvenie,aby si necitila...aspon u nas...

zanin
14. feb 2011

Zalezi aky mas prah bolesti. Ja som mala sitie aj pri prvom aj pri druhom a mozem porovnat. Pri prvom synovi som bola nastrihnuta a bolo treba 5 stehov tak mi dali lokalnu anestezu a nebolelo to. A pri druhom synovi ma nenastrihli ale som sa trochu natrhla. Bolo treba 2 stehy a tak sme to dali bez lokalky. Lekarka mi povedala, ze by to boli dve pichnutia navyse tak som to dala aj bez a dalo sa to vydrzat. Nieje to nic hrozne netreba sa bat. Prajem rychly a co najmenej bolestivy porod. 😉

tweetinkapp
14. feb 2011

ako tu tak citam, je to individualne. mne sitie z celeho porodu pripadalo najhorsie, lebo im to strasne trvalo 🙄 . ja som bola uplne znicena z porodu, bola im zima a fakt neviem co tam tolko robili 😅 . ani nie ze by ma to bolelo, skor to bolo dost neprijemne. 😖

janulienka89
14. feb 2011

ja som rodila tiez bez epi aj bez injekcie a sili ma vyse polhodiny ale dalo sa to v pohode vydrzat este som pri tom telefonovala so svagrinou 😅 kontrakcie boli o mnoho horsie 😝

natalia777
14. feb 2011

ja som rodila s epiduralkou a necitila som absolutne nic, a som strasne stastna lebo som bola nastrihnuta kvalitne kvoli kliestovemu porodu 🙂

traktor
14. feb 2011

nie kazdu musia pri pôrode zasivat... 😉 niektore porodia aj bez nastrihu...tak sa nestresuj dopredu...ak by ta aj museli, zvyknu pichnut injekciu, takze to nie je vôbec strasne...hlavne uz o tom vela necitaj....na nete zvyknu niektore baby robit bububu...ake je to strasne, bolestive, po stene sa budes skrabat..a hlavne, ze potom vsetky maju aj dalsie dieta..takze to az take strasne asi nebude 😉 ..tak sa neboj, uzivaj si tehu... 🙂

mimkao
14. feb 2011

šili ma presne hodinu a pol bez dvoch minút. Pri prvom pôrode. Bolo to horšie ako pôrod. A to nepreháňam. Ale zase pri druhom pôrode to už bolo super. Šitie iba 20 min. a ani to až tak veľmi nebolelo. No a pri ďalších ma už nenastrihávali. 😀

miskinadamko
14. feb 2011

mna bolelo zasivanie viac ako samotný porod

martina2001
14. feb 2011

nič neboj, nie je to také strašné. Ja som sa potrhala von aj dnu, lebo malý musel rýchle von a šil ma skoro hodinu, a skoro vôbec som to necítila aj tak ti to bude dezinfikovať a tým ti to znecitlivie trochu, alebo ak toho má veľa šitia myslím, pichá injekciu na umrtvenie. A môžeš mať pôrod kde ťa nebude musieť nastrihávať vôbec, veľa záleží aj od pôrodníka.

evula34
14. feb 2011

pri prvom pôrode som to cítila dosť - bolo to dosť bolestivé čakala som kedy bude po tom ☹ , druhý pôrod som mala epidurál - ktorý asi ešte trochu účinkoval, niečo som síce cítila ale nie bolesť a pri treťom som to tiež cítila, šili ma zvnútra a to bolo nepríjemné ale vcelku to musím zhodnotiť tak, že keď zvládneš pôrod, tak to šitie zvládneš určite 🙂 🙂 🙂 a neboj sa nebude to také zlé. Každá sme iná, máme iný prah citlivost tak dosť záleží aj od toho ale ako som už spomínala nie je to zas také hrozné ako si možno počula 😎 😎

danielaviki
14. feb 2011

ja som mala epiduralku, takze som vobec nic necitila, tak dobre a dlho mi zabrala....

imarikai
14. feb 2011

záleží od doktora ako sa postará pri prvom nebolelo dostala som dve injekcie pri druhom hrôza najhoršie z porodu a pri treťom babu to isté ako @zanin dva stehy a len štipnutie tiež prajem nech to zvládneš a čo najmenšie bolesti 😉

adka12
14. feb 2011

Ja som tiež rodila bez epi, dostala som injekciu na umŕtvenie, takže to šitie som vôbec necítila. A v podstate popri pôrodných bolestiach je šitie a u mňa aj cievkovanie to najmenej 😀

butrus
14. feb 2011

touto otazkou som sa trapila aj ja, dokonca som bola rozhodnuta, ze nedovolim, aby ma nastrihli, lenze, ani sa ma neopytali a smyk....
pri prvom porode ma sitie bolelo viac ako porod, ale rychlo som na to zabudla, pri druhom to bolo lepsie, ale musis to tak brat, ze je to take mensie zlo, kamaratku nenastrihli, mala dohodnuty porod, zaplateny, nechcela nastrihovat, lenze mala ju tak dotrhala, ze ju museli potom este viac zasivat, nejdem opisovat detaily.
ale netreba sa bat, radsej vydrzat dva tri stehy, ktore sa ti krasne potom zahoja, a mas rychlo dietatko pri sebe v naruci. 😉

renatka100
14. feb 2011

ked budes vidiet uz svoje babo, ako place, a ze je v poriadku vonku, uz ti vadit nebude nic. Mna sili hodinu a pol ale ked som pocula ako krici moje babo a ked mi ho potom doniesli tak som bola najstastnejsia. Bolest je to veru dost velka, ale neboj to zvladnes, mozno budes mat stastie iba na par stehov, ja som ich mala velmi vela. Ale teraz po mesiaci uz normalne aj sedim 😉 .

juliakocka
14. feb 2011

...bude, bude to si píš, ale neboj, prežiješ to 🙂...mna to bolelo veľmi a to mi tvrdili, že mi to umrtvili, ale ja som všetko cítila......a nepomohlo, že bábo už bolo na svete, bolá to neskutočná bolesť ☹

miskap
14. feb 2011

Je to indivduálne. Záleží, či ti to doktor dobre umrtvi. Ja môžem porovnať dva pôrody: pri prvom šitie veľmi bolelo, pri druhom vôbec, dokonca som mohla sedieť. Odporúčam ti robiť si masáž hrádze, tkanivo bude pružnejšie. Ak sa aj nevyhneš nástrihu, bude to menej bolieť, lebo bude tkanivo zvyknuté. Ako sa to robí nájdeš na www.tehotenstvo.sk. Netráp sa dopredu, zbytočne sa stresuješ. Najlepšie anestetikum je prisaté bábätko 🙂 . To by som ti priala, aby ti to umožnili. Je to ozajstný zážitok!

hori
14. feb 2011

podla toho, aky je lekar zrucny a ako velmi sis nastrihnuta/natrhnuta... je rozdiel par stehov a zrucny lekar a tristvrtehodinove zasivanie a lekar, ktory hovori "uz to bude, uz to bude" a pritom to ani zdaleka este nie je... tie nervy su potom horsie ako bolest... 😒

tatiana1985
14. feb 2011

nech mi nik nevravi ze: Ked uvidis babatko, nic nebudes vnimat, ziadnu bolest . 🙄 🙄
ano, babatko som mala pri sebe, bola som z neho neskutocne unesena a nadsena ale.... to sitie bolo riadne citit ... i ked len 3stehy? 🙂
ale pozri, prezili sme to skoro vsetky, prezijes aj ty 😉 😉

mircalla
14. feb 2011

Viem, ze to tvoju otazku nezodpovie, lebo ma nesili.....ale bat sa dopredu je zbytocne. Ja som mala vzdy hrozu z normalneho porodu.....ale poviem ti, ze som rodila sekciou a tiez nic moc v mojom pripade - maternica prirastena k crevu, mala som 6 dni vyvod, fakt som mala problem vobec chodit este tyzden ........este nevies, ci ta vobec budu sit a ci nebude napokon akutna sekcia.
Kazdy porod je iny, kazdy ma iny prah bolesti......Ja mam za sebou asi 8 operacii, ale po sekcii mi nebolo najlepsie par dni. A niekto bol zase uplne v pohode.
V kazdom pripade - nevyberies si🙂) Dako bude, hlavne nech je babo zdrave, nie?

salma22
14. feb 2011

ano budes to citit ale prezijes to 😉 😀

vieruna
14. feb 2011

pri prvom porode ma to nebolelo vobec a to som bola aj nastrihnuta a syn bol taky velky, ze sa to este aj natrhlo aj smerom dopredu. pri druhom to bolelo jak slak a to len trochu nastrihli a nenatrhlo sa to. Dr. ten isty

babatko88
14. feb 2011

je to cítiť, samozrejme, že je... možno len po epi to necítiť, ale neskúšala som 😀 mňa bolelo, len keď bodol s ihlou prvý a druhýkrát, potom už pohoda 😉 neboj, zvládneš

hilaris
14. feb 2011

ja som to citila aj s epiduralkou a druhy krat ma sili aj bez epiduralky. a vzdy to bolo neprijemne... ale naco sa budes bat? strach ti nepomoze.

Strana
z5