Bude bolieť keď ma budú šiť?
😖 pocula som uz vela minusov ☹ tak mam sa bat??
šitie bolo malina, hlavné, že pôrod bol za mnou, to som srandovala s lekárom, lebo sa ma pýtal, či môže pre manžela vyšiť srdiečko 😀 baby, čo stojí epidurálka?
ano pri 1 porode ma sili 45 min ,bolo to strasne bolestitve horsie ako cely porod.vsetky vpichy som citila -dakujem uz neprosim.radsej CR-leuska sa mi narodila cisarskym.odporucam ti zobrat do porodnice koleso na plavanie to mi odporucali tiez pri druuhom babaatku -ale mala som sekciu.lebo 3-4 dni nebudes vediet sediet ,a ze vraj to na kolese je ovela lepsie ,lebo netlacis ranu existuju aj take podlozky na sedenie -kde je v strede diera spec. na tento ucel ale aj koleso na plavanie posluzi.
ja som nemala ani epi a nic ma nebolelo :-/
zalezi asi od doktora 😀
ja som mala epi a ni som necitila.... 🙂 ani po odzneni epi to nebolo take zle...🙂
ja som mala malu pri sebe a necitila som nic, ani potom som nic necitila ked mi ju zobrali... sitei bolo najmenej bolestive z celeho, vobec som to necitila... inak mam pocit ze davaju lokalnu anestezu ked siju...aspon mne dali
Ja som tiez nemala epi a nic ma nebolelo dalo sa to 😉
mám pocit, že niekto sa baví. 😖
monr - ak sa bavi tak nech, ale kopec tehotnych sa tohoto boji, ja som sa tiez 😉
ahoj,vobec sa neboj po tom ked ti daju tvoje babatko do narucia uz ti bude vsetko jedno,ale neboj sa ja som rodila bez injekcii ale pred sitim ta urcite napychaju injekciami aby si nic necitila mna sili celu hodinu lebo som sa cela roztrhla a vobec nic som necitila tak ze sa NEBOJ
nebude.ak je doktor normalny a da lokalku tak nic neboli.akurat budes citi ako to robi stehy.to bude trochu cukat,ale to je len pocit,neboli to 🙂 mna fakt vytaca,ked niekto takto strasi prvorodicky a potom idu do nemocnice porodit svoje dieta s pocitom,ze idu na popravu 😠 fakt sa neboj.kontrakcie su len veeeelmo silne tlaky,je to tupa bolest.ja osobne tvrdim radsej desat deti odrodit ako raz k zubarovi ist 😀 .tlacenie uz neboli,lebo sila kontrakcie sa ti vyrovna so silou tlacenia.pokial je doktor v pohode a vie co robi a nastrihne ta pocas tlacenia,tak to citit nebudes.ja som nastrih necitila,len som to pocula.hned som aj prestala tlacit,lebo som ostala velmo prekvapena,ze to neboli.som si predstavovala ako strasne pri tom rucat budem a nic.kludne by som sla rodit aj zajtra 😉 niet sa coho bat 😉
ja som rodila bez epiduralu a za nastrihnutie som bola nakoniec nesmierne vdacna, lebo potom malý len vyletel a bol koniec - cize vyslobodenie od bolesti jak hrom, ani to nebolelo - a sitie, ked sije sliznicu tak neboli, pri koži to sem tam pichlo ale oproti porodu to nebolo nič.
nebolelo, len citis sitie, tak ako pise bobocka .. mne to dokonca robila praktikantka a v pohode
Oproti porodu to je nic.
@anny22 mne samotny porod trval 30 minut, sitie 1h. 15 min, maly bol velky, nestihli mi robit sono, a este som mala aj kliestovy porod, lebo sa maly dusil, no myslim, ze sitie boli hrozne, sla som bez epiduralky, ked ta siju zvonku pichnu ti proti bolesti taku injekciu zdarma, ale ked ta siju dnuka tak nie...ale niektore baby to neboli, ja si myslim, ze sa to da vydrzat, mala som pri porode priatela, ktory mi bol velkou oporou a cele sitie sme sa rozpravali 🙂
@anny22 mne samotny porod trval 30 minut, sitie 1h. 15 min, maly bol velky, nestihli mi robit sono, a este som mala aj kliestovy porod, lebo sa maly dusil, no myslim, ze sitie boli hrozne, sla som bez epiduralky, ked ta siju zvonku pichnu ti proti bolesti taku injekciu zdarma, ale ked ta siju dnuka tak nie...ale niektore baby to neboli, ja si myslim, ze sa to da vydrzat, mala som pri porode priatela, ktory mi bol velkou oporou a cele sitie sme sa rozpravali 🙂
ak ta bude boliet, musis otvorit usta a povedat to lekarovi 😎
ach jaj 😒
Nic ma 😉 nebolelo viac.popros si nieco nech ti pichnu loklane.myslim zeby som si to pytala
no mna to nebolelo, umrtvili mi to,ale zle ma doktor zasil,takze o pol hodky znovu na sal, rozstrihavat a hladat,kde nie je poriadne zasite - to mi robil uz iny doktor a riadne sa vo mne vrtal a hladal, sestricky skoro odpadavali,ze ony by to nevydrzali,ze aka som statocna,ale ja som nic necitila... umrtvili mi to,tak v pohode... a hlavne nestresuj dopredu,vypni pocitac a tes sa z bruska. nikdy nevies,ako to bude pri tvojom porode,kym si sama neodrodis. 😉
ja som taktiež vobec nič necítila som nevedela ani kedy ma zasili a to sitie vraj trvalo dlhsie ako cely porod to mi mm hovoril. JA som uz po porode nic nevnimala od tolkeho statia
ja som rodila bez epi lebo som nestihla 😀 šitie bolo celkom ok také nepríjemné, ale nebolelo to nejak pre mna bolo strašnéééé cievkovanie fuj, fuj nikdy viac 😖 ale neboj dá sa to prežiž ani si to neuvedomíš lebo budeš v eufórii šťastia 😵 držím palce🙂
sak ale davaju automaticky inejkciu proti bolesti, umrtvia ta tam neboj sa, nikto ta nebude za ziva sit!! 😕
Mne to umrtvili a necitila som vobec nic 😉 skus lekara vopred poprosit, neviem ci tam, kde budes rodit, je to samozrejmost. Drzim palce!
pre mna bol porod nic oproti sitiu, to som sa skoro po stene skriabala. bola som kvalitne dotrhana, zasivali ma aj zvnutra, ale ak mi nieco pichli, tak to neucinkovalo. ale ked mi medzitym priniesli drobca, tak som tu bolest takmer nevnimala 🙂
Mna sili min. 45 min, mala som aj vnutorne aj vonkajsie stichy. Zvonka som si napocitala 8☹ Maleho som pri sebe nemala, ako niektore pisali, ze im dali babatko, aby odputali pozornost. Dokonca do mna este aj zrkadla "pchal", vraj musi pozriet ci nemam dotrhane creva. Nastrih som necitila, to mi umrtvili. Porod a odobratie pup. krvi na darovanie nieco trvalo. Lokalka vyprchala, dalsiu nedali, takze som to paradne citila. Ovela horsie ako porod ☹, ale urcite by som rodit sla este raz, aj ked viem, co to obnasa, lebo to male 100% stoji za to a je fakt, ze na vsetko zle rychlo zabudnes.
Inak, 2x by som si pytala este jednu injekciu....
Ahoj anny,
nechcem ta strasit (ale ked sa uz pytas) a ani robit bububu ako napisala traktor. Kazdy ma ine skusenosti a kazdy porod je individualny a aj so sitim ma kazda ine skusenosti.Z mojej skusenosti ... bolelo to poriadne. Sice ma nenastrihli, ale po nejakej injekcii (pred siestou rano uz mala ist nocna sichta domou, tak to asi chceli urychlit a nastrihnut ma nestihli) som sa asi dost dotrhala, kedze ma sili vyse hodiny. A veruze bolo citit vsetko a ver, ze by som aj z okna vyskocila keby tam nebol moj muz a pri kazdom stehu by mi nesluboval ze to je uz posledny. Ale rodila som pred 11 rokmi a v porodnici, ktoru nastastie uz zrusili (aj ked vidim z recenzii ze to nie je nic moc s porodnicami v Bratislave ani po rokoch).
A traktor.....ja osobne som jedna z tych, ktora druhe dieta nema ani po 11 rokoch prave kvoli zazitku z porodu. Kedze ho velmi chcem a velmi sa bojim dalsieho porodu, zvazujem nad epiduralkou, kde porodit, s akym lekarom a hlavne konecne nabrat odvahu a znovu otehotniet.
Prajem vam vsetkym co najlahsi porod a zdrave deticky 🙂
tak moja....ja som mala po prvom porode nastrih a 32stehov,bez epiduralu a mam aj druhe dieta...druhy porod,z nastrihom a 18stehov........kludne by som rodila zas 😅 prezila som a nic krajsie ako moje dieta mi nepomahalo...drzala som malinku v naruci a nevnimala som bolest...jasne,ze to nieje steklenie,ale ,ked mi trhali zub,bolelo to viac 😉 ...a nemusis mat nastrih,akko tu uz bolo naoisane,tak si uzivaj tehotenstvo a nestresuj sa 🙂 .............ozaj a isla by som rodit zas,nieje to nic,co by som nezvladla 😉
podla mna zalezi ci lepsie znasas tupu neprestavajucu bolest (ako napr.bolenie brucha pri menzese) alebo ostru kratkotrvajucu (injekcia, porezanie) sitie je ten druhy typ. pichanie, tahanie, sice silna bolest ale okamzite odzneje, potom pri dalsom stehu znovu, ale zas na chvilku... atd. pre mna osobne bolo horsie tyzden po porode ked sa to hojilo a bolelo ma v kuse vsetko bez prestavky, sice nie tak akutne, ale 24h v kuse...
Pri prvom mi spravili nástrih - umŕtvili mi to nejakou injekciou a šitie bolo v pohode, nejako zvlášť to nebolelo len to bolo trošku nepríjemné.
Pri druhom žiadny nástrih - natrhla som sa tak, že som mala 1 steh, to mi neumŕtvili a zašili mi to len tak. V pohode, nebolo to nič, čo by sa nedalo vydržať. Aj tak som pritom telefonovala 😀 😀 😀
Neboj sa, nerozmýšľaj nad takými vecami....treba si pôrod užiť, ja som si druhý užila a bolo to skvelé, juuuj hneď by som išla zase 🙂
Mna boli strasne aj odber krvi, ale sitie ani nastrih som nezazila, tak sa nevyjadrim. Tieto nazory ta len vystrasia, ja som kvoli nastrihu a sitiu nechcela ani rodit a nakoniec som sa toho ani nedockala.
Prosim vas baby nestraste ju este viac, aj mne kadekto popisal kadeco, bola som vystrasena a zrela na psychiatriu a vdaka Bohu, epinu, epiduralke, super lekarovi, porodnej asistentke a mojmu manzelovi, som mala uzasny porod.
mna samotne sitie NEBOLELO, neboj, samozrejme, ze je to neskor citit, ale ziadna katastrofa to byt nemusi a da sa aj pomoct napr. Rosalginom alebo levandulovy olej to krasne lieci 😉

pre mna osobne najhorsie z prveho porodu bolo prave sitie a trpela som 6 dni kym mi nevypadol najvacsi steh,pri druhom porode o nieco lepsie,ale aj tak boli prvorodicky co krasne sedeli na druhy den a ja som si dovolila sadnut az na stvrty.bolelo ma to zakazdym,na druhej strane som mala oba porody rychle,takze neviem co je horsie,ci sa vytrapit kontrakciami niekolko hodin alebo prezit niekolko desiatok minutove neprijemne sitie 😒 .u kazdeho je to individulane,zalezi aj od velkosti babatka a niektore mamicky fakt netreba vobec sit,resp minimalne.treba mysliet pozitivne.ja si tentokrat davam olej na masaz hradze,tak uvidim ako dopadnem do tretice a ci to pomoze. 😵