Bude druhý pôrod automaticky cisársky, keď prvý bol cisársky?
Ahoj maminky, aké máte skúsenosti? Keď ste prvý krat rodili cisárskym rezom, bol Vám aj druhý pôrod odporúčaný a vykonaný cisárskym rezom?
@astonka inak doktor Grochal povedal že nezaleži na tom aka hruba je jazva či ako sa to meria, že ona moze byt tenká a tkanivo pružné alebo hrubé a všetko sa zdá byt ok a zároveň ale krehké.. ale aj tak si myslím že 6rokov je ok doba, to by som ja už cca po 2,5 rokoch uvažovala skusit prirodzeny porod
@michala11111 no ja si skor myslim že sekcia je pre nemocnicu po prvé drahšia, po druhé je tam tím ludi kdežto pri prirodzenom porode je ich pár, niekde je len sestrička a doktor príde až nakoniec, takže podľa mňa je to o tom ako je kto naštelovaný s ochotou riskovať
Ja som rodila v Ga a prvý som mala cisársky,lebo som musela ,ale druhého som porodila spontánne,aj keď som si strašne vytrpela,ale dalo sa a neľutujem.Primár bol za mnou,len sa ma opýtal,či nechcem cisársky,povedala som,že keď nemusím,tak radšej nie a potom mi už dali pokoj,takže si myslím,že pokiaľ nieje dôvod na cisársky a si rozhodnutá pre normálny,tak ti ho jednoducho nespravia.
@rica1 Sekcia nie je pre nemocnicj drahsia. Ved ten ukon ti neplati nemocnica. Preplaca im ho zdravotna poistovna a za sekciu maju ovela viac ako za prirodzeny porod. Navyse je to pre nich pohodlnejsie. Nemusia nic riesit a vyhnu sa pripadnemu riziku, ktore by museli riesit. Je vsak pravda, ze ruptur maternice je velmi malo a ak sa zena dobre sleduje pocas porodu, tak sa to stava naozaj minimalne. Ale je pravda, ze po kratkom odstupe od prveho tehotenstva, velkom dietati alebo inych predpokladoch by som asi prirodzene nesla ani ja...
Nikdy to podľa mňa nie je automatické, ja som mala prvý pôrod cisársky kvôli polohe KP, druhý a tretí pôrod bol klasický vaginálny. Veľa záleží aj od priebehu tehotenstva, aký rozostup je medzi jednotlivými pôrodmi a či žena chce vaginálny, alebo radšej cisársky. Ja som veľmi chcela rodiť spontánne po prvom cisárskom a myslím, že sa to ani nedá porovnať, cisársky nie je pôrod, ale operácia, pôrod je zážitok na celý život, aj keď niekedy je určite cisársky lepšou voľbou, pokiaľ by klasický pôrod mal ohroziť dieťa, alebo ženu.
@miskahryzka8 nie vobec ziadne, a to som otehotnela uz po pol roku po cisaraku
@lucretia7 ehm ja neviem pocula som už aj taký názor a od dosť blizkej osoby z nemocnice ze ak je začiatok mesiaca či ako tak sekciu ako tak urobia a že potom ak maju prečerpaný limit tak už je to horšie, samozrejme ak je matka v ohrození tak jasne že ale inak nie.. niečo na tom s tymi limitmi bude podľa mňa
@slnieckovo1sk nie ja budem ak pojde všetko ok a dietatko donosim trvat na sekcii nebudem to riskovat
@stepanka274 a Vy ste teda rodili po sekcii prirodzene a tehotenstvo bolo len pol roka po prvej sekcii???
ahoj 🙂 ja mam 2sekcie-prva v uplnej anesteze, kvoli trombocytopemii a velkemu syncekovi (hrozilo masivne krvacanie) a druha so spinalom, lebo mi 5dni pred terminom stencela jazva na 3mm a to som nechcela ani ja riskovat rupturu maternice,nieto este doktori. Ale dovtedy mi Kanaba,Knop,mlada lekarka aj moj gynekolog vraveli, ze s kludom prirodzeny porod a aj som sa tesila, ze aspon dcerku privediem na svet prirodzene. Ale aspon som napokon mala moznost vidiet ju tesne po tom, co prisla na svet. Otehotneli sme 20mesiacov po prvom cisarskom.
@bambinka123 no ja npr si pichám fraxiparin, aj som si pichala prvé tehotenstvo takže u mna prípadna spinálna anestezia nebude možná takže by to musela byť znova plná narkóza
@rica1 tak to ano, s najväcsou pravdepodobnostou uplna :/ ak to bude naozaj nevyhnutne tak sa hlavne netrap. Bud pokojna, povedz si, ze je to takto najlepsie pre babätko aj Teba. Ale vzdy je dobre viest dialog s lekarmi, pytat sa, povedat svoj nazor a pocity. Nie je dobre, ked Dr.povie a ani nevysvetli dovod. Budem velmi drzat prsty
@bambinka123 no ja som primarovi vtedy tlmočila moje obavy a pytala sa že ked dvaja lekari povedia odporucanie na sekciu a daju to na papier prečo to on neakceptuje a on že nevidi dovod a ja že ale dieta je velke ja som velmi chudá a on mi na to povedal že zijeme si nad pomery tak mame aj velke deti 😕 takže tak 🙂 no ved uvidím, len ja som stresák takže už to riešim teraz a ešte ma čaká dlhá cesta
Ja som mala prve cisarskym a pri druhom mi povedala lekarka ze tiez cisarsky ,ale rodila prirodzene 🙂
ja mam medzi detmi rozdiel 19mes. prva bola planovana sc a pri druhom ma " skusali nechat rodit prirodzene a kedze aj po 12hod. porod nepostupoval robili mi sc
@rica1 ano, a po tom prirodzenom porode som opat otehotnela po 6 mesiacoch a opat priridzeny porod , bez problemov a varovania lekarov
@rica1 a mas moznost ist do inej porodnice? K tomu primarovi by som uz urcite druhy krat nesla, to je asi taky pan primar "dolezity"....
@stepanka274 aha ja som to nepochopila ja som ze po sekcii si hned otehotnela a rodila prirodzene 🙂
@miskahryzka8 no ano sú tu aj iné porodnice toto čo myslím je v porodnici Cadca, je tu ešte Zilina a Martin, z Martina som šla tak domov keď som sa tam bola informovat čo ako a tam mi povedali že mám príst 41+ to znamená že keby som už prenášala a uvidia čo ako ale že pokial sa porod nerozbehne a neuvidia ako postupuje nemaju dovod robit sekciu napriek tym dvom odporučaniam a v žiline tam som neskúšala , najradšej by som šla do čadce je to tam mne najprijemnejšie čo sa aj npr prostredia a tak dalej, ale ved uvidíme , potom napíšem 😀 ak si tu niekto spomenie 🙂
@rica1 no ved ano
1. cisarsky, 2.prirodzeny, neboli ziadne kontraindikacie, rodila som v Koch. treti by som sla opat prirodzene..samozrejme, ziadne skakanie po bruchu sa nekona!
@miskahryzka8 tak ako to s tebou vyzera? budes rodit prirodzene ci sekciou?
@petra3312 dozviem s v pondelok, lekarka moja co teda uz k nej chodim teraz do poradne kazdy tyzden ako k porodnej nie je proti, len to musi este profesor co je v Ruzinove akurat schvalit, tak dufam, ze ano 🙂🙂
@petra3312 tak mam planovany cisarsky na 24.6., snad dovtedy vydrime v kope 🙂, schvalil mi to, nemal s tym vobec problem, len sa pytal, ci mam dohodnutu doktorku, kt. mi ho bude robit a aby sme h mali planovane, nie uz ked zacnem rodit 🙂
@miskahryzka8 tak super, drzim prsty. Ja mam este 2 mesiace cas, ale nechavaju to na mna. Uvidim v 36.tom tyzdni na ultrazvuku, ako to bude vyzerat s vahou babatka.
@petra3312 dakujeme 🙂, tak tiez aby to dopadlo najlepsie podla tvojich predstav 🙂
@miskahryzka8 nie,môžeš rodiť aj spontánne,všetko to závisí od okolnosti

Ahojte, som rada, ze tu je tato tema, sice nie som tehotna no nakolko som prvy mala cisarsky bojim sa ze bude aj druhy... Myslim, ze to zalezi hlavne na nemocnici v niektorej to proste tak je ze musi byt aj druhy cisarsky, myslim ze v galante to tak je. Kamoska mala bezproblemove druhe tehu, doktor povedal ze nevidi dovod na druhy cisarsky a nakoniec sla rodit normalne a aj tak jej urobili sekciu ze doktor mal pocit ze to bude lepsie....ja mam skor pocit ze pre nich to je jednoduchsie a nemaju chut odrodit normalne ak mozu cisarskym...