Bude druhý pôrod tiež vyvolávaný?
Ahojte baby. Som tehotná druhý krát. Termín mám 4.10 a stále nič. Samozrejme tlaky na spodok mám neskutočné, ale inak nič. Už mám jedno dieťa, ktoré má 21 mesiacov a teda pri ňom bol scenár taký, že som prenášala 10 dní a teda na desiaty deň som šla na vyvolávanie. Aj pri prvom tehotenstve a aj teraz pijem malinníkový a alchemilkový čaj, chodím na prechádzky, jem ďatle, cvičím na fitlopte, jem ľanové semienka a teda sem tam sex s mužom, ale popravde už som tak ubolená, že je to fakt len s cieľom vyvolania. Ja viem, že mám ešte chvíľu času do TP, ale neskutočne sa bojím, že to dopadne rovnako ako pri prvom synovi. Myslíte si, že keď som mala prvý pôrod vyvolávaný, že môžem mať nejakú predispozícou na to, že bude aj tento pôrod vyvolávaný? Ja už fakt netuším ako ten pôrod privolať 🤷♀️
oba oxytocín, oba pôrody hrozne
Tretí krát nikdy , nikdy, nikdy
Oba vyvolavane. Oba strašné. Druhý dokonca ešte horší ako prvý.
Tak ja prenasala 2x. Prvý syn 10 dní a ked uz začali biedne kontrakcie tak dopomohol dr.s vyvolavačkou.
Druhé tehu prenasala 5 dní, na 5.den po kontrole Dr.povedala smer nemocnica. U Dr.som bola o 11.00, Dcéra sa narodila 16.00.
Doslova zo mňa vyletela. Bez vyvolávania.
@anonym_autor Obidva vovolavane .Síce pri oboch mi odtiekla plodova voda v noci (2t )pred porodom,ale neotvárala som sa.Prvý hrozný ,ťažký prirodzene a druhý KP prirodzene a dlhy..
@anonym_autor dva z 3 vyvolavane a pohode prvý bol tazsi nevedela som co to bude skoro 5 hod porod , druhý bol tiez vyvolaný tabletkou rýchly za 2 hod vonku a tretí sa vypýtal sam na svet, 4 hod porod počítam od vloženia tabletky a posledného od prvej kontrakcie 😁
Nemusí.....ja som mala prvý vyvolavaný a druhý sa rozbehol sám presne v termíne 🙂
Ja som mala obe deti cisarsky - jeden po termine, na vyvolavacky ziadna reakcia a druhy v termine planovany cisarsky. Ale mne ani jedno dieta netlacilo na "spodok", gynekolog mi to vysvetlil tak, ze ten tlak dole ulozenej hlavicky pripravuje postupne porodne cesty na porod. Este v 8.mesiaci som kde-tu pocitovala, ze dieta je nizsie, no v 9.mesiaci ani raz..ako detom narastla hlavicka, tak uz sa "dole" nedostali. Takze ak teraz uz citis tlaky, tak to je dobre znamenie, ze vsetko pojde tak ako ma...drzim palce
Uvidis, mne sa druhy spustil sam a rapidne pred terminom.
Skús si kúpiť v lekárni vaginálne náparky. A rob si doma. Možno ti to pomôže. Držím moc moc moc palce!
Iba pri prvom mi odtiekla voda... ale nasledne vyvolavali. A veru aj dalsie porody.
Drzim palce kedze uz si v termine. Nech to dopadne co najlepsie 😉
Žienky, ďakujem vám za vaše odpovede. Termín mám v sobotu a včera som bola u gyn a teda dole som otvorená síce na 1,5 prsta, ale on sám mi povedal, že maličká ešte asi nie je pripravená, lebo sa stále pretáča a vraj by už mala byť o tomto čase v osi fixovaná. Zajtra idem už prvý krát na kontrolu do nemocnice a veľmi sa bojím, lebo už strácam ilúzie, že sa to rozbehne samo a už sa cítim tak ťažko, že si neviem predstaviť byť tehotná ešte 10 dní (u nás vyvolávajú až na 10 deň prenášania ak nie sú žiadne problémy)... Inak robím si aj náparky, zabudla som to vyššie napísať. Skúšala som už aj nejaké tehotenské cvičenia čo som na nete našla na otváranie krčka, ale tak asi veľmi nefungujú 🤷♀️
Žienky, ďakujem vám za vaše odpovede. Termín mám v sobotu a včera som bola u gyn a teda dole som otvorená síce na 1,5 prsta, ale on sám mi povedal, že maličká ešte asi nie je pripravená, lebo sa stále pretáča a vraj by už mala byť o tomto čase v osi fixovaná. Zajtra idem už prvý krát na kontrolu do nemocnice a veľmi sa bojím, lebo už strácam ilúzie, že sa to rozbehne samo a už sa cítim tak ťažko, že si neviem predstaviť byť tehotná ešte 10 dní (u nás vyvolávajú až na 10 deň prenášania ak nie sú žiadne problémy)... Inak robím si aj náparky, zabudla som to vyššie napísať. Skúšala som už aj nejaké tehotenské cvičenia čo som na nete našla na otváranie krčka, ale tak asi veľmi nefungujú 🤷♀️
@anonym_autor ahooj 🙂 no ako?? Už sa bejby narodilo?
@anonym_autor ahooj 🙂 no ako?? Už sa bejby narodilo?
@tereziik88 Ahoj, bohužiaľ, stále nič. Malej sa očividne na tento svet nechce a ja mám pocit, že sa každým dňom už rozpadnem 🙉
Mne vyvolavali obidve baby tabletkou odspodu.zaslapali okamzite prvy porod bol pomalsi druhy ovela rychlejsi..mne to aj vyhovovalo hlavne pri druhej vedela som sa na to pripravit zabezpecit strazenie v klude sa zbalit..
Mne vyvolavali obidve baby tabletkou odspodu.zaslapali okamzite prvy porod bol pomalsi druhy ovela rychlejsi..mne to aj vyhovovalo hlavne pri druhej vedela som sa na to pripravit zabezpecit strazenie v klude sa zbalit..
@saxana000 Mne presne týmto spôsobom vyvolávali prvý pôrod. Myslím si, že pôrod bol celkom rýchly (porodila som cca 8 hodín od zavedenia tabletky), ale chcela som si vyskúšať aj normálny pôrod, keďže sa hovorí, že vyvolávaný pôrod bolí viac a teda, čo si pamätám, tak tie kontrakcie pri prvom boli fakt že riadne šupy 🤷♀️
@saxana000 Mne presne týmto spôsobom vyvolávali prvý pôrod. Myslím si, že pôrod bol celkom rýchly (porodila som cca 8 hodín od zavedenia tabletky), ale chcela som si vyskúšať aj normálny pôrod, keďže sa hovorí, že vyvolávaný pôrod bolí viac a teda, čo si pamätám, tak tie kontrakcie pri prvom boli fakt že riadne šupy 🤷♀️
@anonym_autor mne t tabletka pri druhej zaslapala strasne rychlo. O 7 zaviedli o 9 som isla na porodnicu a 10.45 bolo vybavene.. pri prvej to bolo rovnako o 7 tabletka o 9 odchod a porodila som 13.20 ale tam som aspon stihla epidural pri druhej sa anesteziolog niekde šuchtal a ked konecne prisiel uz by mi ju nezavoedol lebo som musela ist tlacit a krutila som sa jak užovka.
Ahojte, tak tu len píšem uzavretie. Včera o 0:13 som sa zobudila na brutálne bolesti a veľmi som sa bála, či to nie sú len falošné kontrakcie. O 1 som zobudila muža, lebo to neprestávalo o pol 2 sme došli do pôrodnice a o 2:55 sa malá narodila. Ak mám posúdiť či tento prirodzený pôrod bolel menej, tak absolútne. Z 5cm na 10 som sa reálne otvorila v priebehu 20 minút ešte som ani s doktorkou nemala spísané všetky papiere, ale tak chvalabohu, aspoň to bolo rýchle aj keď za mňa mám pocit, že boľavejšie než pri prvom vyvolávanom 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Ahojte, tak tu len píšem uzavretie. Včera o 0:13 som sa zobudila na brutálne bolesti a veľmi som sa bála, či to nie sú len falošné kontrakcie. O 1 som zobudila muža, lebo to neprestávalo o pol 2 sme došli do pôrodnice a o 2:55 sa malá narodila. Ak mám posúdiť či tento prirodzený pôrod bolel menej, tak absolútne. Z 5cm na 10 som sa reálne otvorila v priebehu 20 minút ešte som ani s doktorkou nemala spísané všetky papiere, ale tak chvalabohu, aspoň to bolo rýchle aj keď za mňa mám pocit, že boľavejšie než pri prvom vyvolávanom 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
@anonym_autor jeeeej tak to bola rychlovka.
Ja som tak mala treti a stvrty porod. I ked vyvolavany ale celkovo od prvej boliestky do 3 hodin. Z nuly na 10. Tak blahozelam 😉 uzivajte toto nadherne obdobie.

Mne vyvolávali 3x a brutal bol len prvy, ďalšie 2 boli napriek vyvolávanie fajn. Prvy bol tou tabletku na vkladanie, druhy oxitocinom pomaly a tretí akýmsi tabletkami na prehltanie.
Ty si to maka zle?