Budem mať ťažší pôrod po kľudovom režime?

vvrga1
15. mar 2022

Ahojte.
V 30tt mi doktor naordinoval kľudový režim a konské dávky magnezia kvôli krčku. V 33tt som sa už troska mohla hýbať, ale teraz začínam 39tt a fungujem normálne. Varím, upratujem a chystám sa chodiť na dlhšie prechádzky. Samozrejme nález na krčku sa od 33tt "zhoršil" ale už by som aj chcela mať celý proces za sebou, no každý ma straší ťažkým pôrodom a prenášaním kvôli kľudovému režimu. Ake mate skúsenosti?

moze
15. mar 2022

Ja myslim, ze na porod treba mat aku taku kondicku. Myslim, ze toto vo vseobecnosti plati. Uplne by stacila joga, ak je to podla dr. bezpecne.

pribinak
15. mar 2022

Nemyslím si to, ja som športovec, makala som aj v tehotenstve a teda o ľahkom pôrode nemôže byt ani reči
Kamoska čo športuje akurát tak behaním po obchodoch, 2x kychla a bábätko bolo vonku

alexandra2468
15. mar 2022

@vvrga1 ja som prelezala takmer cele tehotenstvo, doslova. Bala som sa tiez, ze kvoli tomu porod fyzicky nezvladnem, lebo nebudem vladat.
Dieta prislo presne na termin, porod bol tazky, ale preto, ze som velmi uzka a dieta velke 😃

kristina0909
15. mar 2022

Ahoj ja som mala kľúčový režim cca od 33tt rodila som 38+5tt a pôrod prebiehal a postupoval ako mal a bez komplikácií . Takže na základe vlastnej skúsenosti si myslím , že kludovy režim nemusi hned znamenať horší pôrod a uz vobec nie prenášanie prave naopak ten kľúčový režim ma zabrániť predčasnému pôrodu

hariet
15. mar 2022

@pribinak toto som inak pocula, ze prave sportovkyne maju dost spevnene svaly aj panvoveho dna a preto to moze ist tazsie..

pribinak
15. mar 2022

@hariet asi je to tak.

vvrga1
autor
15. mar 2022

Ďakujem za odpovede som zvedavá ako dopadnem🙄

nika23t
15. mar 2022

@vvrga1 ja mam za sebou tretí pôrod a posledne, tretie tehotenstvo som mala kludovy režim 3 mesiace. Až pár týždňov pred pôrodom som sa trochu začala hýbať. Len som ležala a slabla. Na pocudovanie, tento tretí pôrod bol najrýchlejší a najlepší, takže určite to nie je pravidlo. Držím palce 🍀❤️

simona92101
15. mar 2022

@vvrga1 ja som posledne 2m len prelezala,porodila som presne na termin behom 30 minut 🤷‍♀️

luccija
15. mar 2022

@vvrga1 nie, pôrod je záležitosť hormónov a nie toho či si ležala.Je veľa žien čo celé tehotenstvo preležali a porodili a hneď všetko zvládali.
Kortizol a oxytocín spravia svoje🙂všetko bude ako má byť.Aj tak to už neovplyvnis načo sa tým trápiš?

malapepka
15. mar 2022

Ja som velmi pohodovy clovek, pohybu velmi nedam. Pri prvom synovi som mala nariadeny pokoj a porodila som od fazy 0 po porod do dvoch hodin.
Pri druhom synovi pohybu iba tolko, kolko bolo potrebneho pri starsom dietati. Porod od fazy 0 bol za 55 min.
Takze kludovy rezim este neznamena, ze nemozes mat lahky porod. Som toho prikladom.

kkovacovak
15. mar 2022

@vvrga1 ja som skoro celé tehotenstvo preležala a porodila som ako keď zatrasieš šampanským a vyletí ti štupeľ 😃 Keby ešte chvíľku váham tak porodím v aute. Čím viac to budeš takto riešiť a stresovať sa a vymýšľať kedy bude pôrod aký tak tým to bude horšie. Nerieš, teš sa, nejako bolo a nejalo bude.

kiki68
16. mar 2022

@vvrga1 mala som to podobne a porod bol ok, dve hodky po porode uz som skakala ako srnka. A to som mala ten porod taky, ze neboli pauzy medzi kontrakciami a na zaver tlacila tak nejak silou, kedze kontrakcie zrazu dost slabli.

vvrga1
autor
16. mar 2022

Ďakujem baby, už čakám kedy sa to rozbehne, otvorená som na 2cm, malému sa nechce von 😄

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre