icon

Čakáme dvojičky 🙂

bea97
2. nov 2019

Ahojte baby je tu niekto kto ma dvojičky alebo čaká dvojčatka? Ja tiež čakám dvojčatka preto by som rada pokecala s niekym kto je tiež na tom rovnako 🙂

bea97
autor
12. mar 2020

@mimartina z tohoto mam aj ja obavy síce som ešte v 27tyz.ale bojím sa ze ako budem ja budem v NZ rodiť tak neviem. Ale myslím ze lekári vedia čo je najlepšie.

mimartina
12. mar 2020

@bea97 toto sú tvoje prvé detičky, a ako ich máš otočené?. Verím že robia čo najlepšie ale predsa len mám z toho všetkého zmiešané pocity nepoznám ženu čo by porodila dvojičky v takejto polohe a prvorodicku, ani takú čo prvorodička nie je. Poznám vlastne len dve ženy čo porodili prirodzene dvojičky ale obe detičky boli hlavickami dolu. Veď nakoniec aj ja nejako porodim detičky musia ísť von, len chcem byť potom v stave vládať sa o ne postarať. Nie že sa muž bude starať ešte aj o mňa.

bea97
autor
13. mar 2020

@mimartina no na poslednej kontrole boli obe dolu hlavickami ale jedno sa v tej chvíli zvrtlo zadočkom takže je to individuálne úplne ja poznám jedna teraz nedávno porodila ale to bolo obidva hlavickami môžem vám napísať správu môžme si aj tam písať 🙂

sinnovea1
13. mar 2020

naše sú obe KP, takže to asi bude cisársky, keďže už som 32tt, tak nepredpokladám, že sa ešte otočia..

serena82
16. mar 2020

@mimartina baby čo čakate dvojičky,či ste alebo nie ste prvorodičky podľa mna pôjdete na sekciu.ja tiež čakam dvojičky a hneď ako sa to potvrdilo povedali mi že môžem zabudnuť na pôrod.nikto nebude riskovat

bea97
autor
16. mar 2020

@serena82 ale ved keby boli otočené obe hlavickami dole tak to nieje problém aspoň podľa mňa

sinnovea1
17. mar 2020

@bea97 no moja dr.mi presne toto vravela, že ak budú hlavičkami dolu, tak prirodzene. Žiadne že dvojičky = automaticky cisársky

juliet86
17. mar 2020

caute dvojickove maminy. v prvom rade gratulujem. v druhom rade az sa kvoli vam zle citim lebo ja som 28tyzden s jednym babom a som v plise 13 kil :/ neviem presne co sa dtalo v tom druhom trimestri... hladna som ze furt... no ale chcem vas snad potesit? storkou mojho 35rocneho manzela ktory je z dvojiciek. dvojvajecnych. on bol vavsie dominantne acko a jeho segra becko. a v brusku sa zistilo ze ona ma nejake problemy. a bol porodnik tusim michal kovac? na kramaroch a on kedysi robil v afrike a on jek v brusku ich poradie vymenil. aby sa prva narodila ona a druhy on. obaja sli prirodzene hlavickou len jeho takto "donutili" spravat sa dzentlmensky. takze s dobrym skusenym porodnikom sa da docielot vela veci. a inac suhlasim s vami asi naj lepsie je mat obe prirodzene alebo obe cisarskym. predstava aj tak aj tak by sa mi nelubila. drzim vam palce

sinnovea1
17. mar 2020

kočky inak sledujete Malé lásky? Ja akože nie, neviem ani kde to chodí a kedy, no zachytila som reklamu, že tam má byť o dvojičkách. Budete pozerať? Kedy a kde to chodí!

bea97
autor
17. mar 2020

@sinnovea1 dnes na markíze o 22.20 sa mi zdá lebo o 21.20 idú sestričky a to ide za tým ja určite budem pozerať aj stále to pozerám

sinnovea1
18. mar 2020

@bea97 ahoj, pozerala si? ja som zaspala😂ale vo stvrtok to opakuju, oplati sa, ci radsej nemam pozerat?🙈

bea97
autor
18. mar 2020

@sinnovea1 áno pozerala som dobre to bolo 🙂 také napínavé mala cisársky ta co čakala dvojicky 🙂 ale keď to pozerám už stresujem ze bože ako ja budem bojím sa veľmi toho cisárskeho ale radšej sa pripravujem na neho lebo mam často nízky tlak

sinnovea1
18. mar 2020

@bea97 aj mňa čaká asi cisársky, takže strašný bol?😰

iveta1970
18. mar 2020

Moje už majú 14, ale všetko si podrobne pamätám.Hlavne nazháňať dobrovoľníkov na kočíkovanie. Vtedy si dosť oddýchneš.Tesne po narodení keď ešte boli zavinovačkách som ich v noci kŕmila obidve naraz.Žiadne čakanie kedy sa zobudí tá druhá.Odkukala som v nemocnici že prehli vankúš na polovicu opreli o kraj postieľky a dieťatko v zavinovačke akoby postavili, opreli aby si grglo po papaní...hlavne v noci ich to viac- menej nezobudilo...grgli si a dala som ich obe spinkať.Musím priznať ,že som ich kojila len cez deň, lebo som mala málo a slabé mlieko.Nachystané fľaše z umelým mliečkom 4 kusy som večer mala v chladničke....podľa potreby som ich zohriala .Veľmi dlho som používala zavinovačku aj kvôli chrbtici detí....aj kvôli tomu že v noci nešermovali ručičkami a nezobudilo ich to.

h_petra
18. mar 2020

@sinnovea1 za mna fakt sekcia velmi zly zazitok :-/

sinnovea1
18. mar 2020

@h_petra tak toto ma fakt podporilo...

bea97
autor
18. mar 2020

@sinnovea1 ja som sa furt bála cisárskeho odjakživa som si hovorila ze ja nechcem nikdy rodid cisárskym. Nebojím sa ani tak toho procesu ale tej bolesti po tom a toho ze ci sa budem vedieť o nich postarať keď ma to bude všetko bolieť. Každý to ma individuálne ja mam veľmi malý prah bolesti to asi preto ale pre teba to možno bude vpohode 🙂

sinnovea1
18. mar 2020

@bea97 tak tiež sa bojím tej bolesti z jazvy, že ako to bude, ako rýchlo sa zotavím a tak..ale tak nemám na výber, takže mi ostáva len veriť, že to dopadne najlepšie ako sa dá a zvládneme to s dievčatami🙏🙏🙏

bea97
autor
18. mar 2020

@sinnovea1 jasne ze zvládnes 🙂 zvládneme to všetky 🙂

h_petra
18. mar 2020

@sinnovea1 ta jazva nijak zvlast neboli. Vo stvrtok o 16:15 bola sekcia, v nedelu uz som bola v pohode

bea97
autor
18. mar 2020

@h_petra a kde ste rodili keď sa môžem spýtať??

annaxx28
18. mar 2020

@sinnovea1 nebolo to až také strašné ja mam jeden za sebou a 1.4 druhý pred sebou.

sinnovea1
18. mar 2020

@h_petra tak aspoň niečo pozitívne..😉

sinnovea1
18. mar 2020

@annaxx28 držím palce! Teraz to bude tiež s dvojičkami? a spinál či? príp. v ktorej pôrodnici? Daj vedieť potom, ako ste to zvládli, budem držať palce✊✊✊

h_petra
18. mar 2020

@bea97 na Antolskej

bea97
autor
18. mar 2020

@annaxx28 aj ja vám držím palce 🙂

serena82
21. mar 2020

@bea97
@mimartina nechápem načo ťa len stresujú, čakáš dvojičky, tak sekcia a hotovo. A ten doktor je akože normálny?????jedno bábo porodiš prirodzene a druhé sekcia????ja by som sa ho opýtala sprosto či bz takto nechal rodiť svoju manželku.a ešte prvorodička😨a keď sa niečo skomplikuje, budú lietať ako špinavé prádlo.a kde budeš rodiť????

mimartina
21. mar 2020

@serena82 pýtala som sa doktorky čo tam bola či by chcela rodiť ako prvodicka takto uložené bábätká 😊 diplomaticky to obišla 👍 že detičky sa tak porodiť dajú ale či by chcela ona tak rodiť, na otázku neodpovedala, to mi stačí.

serena82
21. mar 2020

@bea97
no to nie, ale nenechajú ma rodiť prirodzene, že mam zabudnúť. a som aj rada. pri prvom všetko ok, šla som podľa knihy, a nakoniec vďaka jedn=mu debilovi, lebo sa miešal doktorke do toho sa mi zasekol malý v porod.cestách, vytrápili ma do poslednej chvíle, snažili sa mi pomocť tým,že mi tlačili na brucho, skákali a nič.Chudáčik malý sa bránil, no nakoniec rýchlo sekcia.to som zvládla super, behala som hore dole, a o týžden pod nože slepák😲tak trochu mi k tomu vtedy pomohli.a teraz čakáme druhé- sú dvojičky, nikto nebude riskovať

serena82
21. mar 2020

@mimartina
no vidíš? nechápem čo to špekulujú🙄jeddnoduchšie je pre teba sekcia a vec vybavená.a kde budeš rodiť? a v ktorom týždni si, už vieš čo to bude? Baby mám otázku na všetky, už máte kupený kočík, ale až keď budete v nemocnici? a kupujete 3- kombináciu a aký typ?