icon

Chcem rodiť cisárskym

teruska501
6. feb 2013

Dobry vecer chcela by som vediet vas nazor mam uz 5 rocneho syna a teraz som tehotna som v 5 mesiaci a chcela by som ist na cisarak no neviem ci je to dobre rozhodnutie mozte sa k tomu vyjadrit......dakujem 🙂

bubutko
8. feb 2013

@billam to je divne, aj ja som tam rodila. mna rodil dr. Dlhopolcek, taky mlady, a teba kto?

sirinka
8. feb 2013

@danjelca zrejme nie a v takom pripade vdaka za moznost cisarskeho rezu 😉 ja tiez netusim, co by so mnou bolo, keby tu takato moznost nebola...

sirinka
8. feb 2013

@danjelca inak zaujimave, ze ta chceli nechat rodit vaginalne... Tu polohu babatka je predsa jednoduche zistit, ci uz USG alebo aj pohmatom 😠

mandarinkaa
8. feb 2013

Po uplne nutenom a nasilu robenom prirodzenom porode ma davali 1,5 hodiny dokopy a verte mi, ze akykolvek CR by bol lepsi. Po porode 4 dni len tekuta strava, nedokazala som sa ani len otocit na posteli, dietatko som mala pri sebe na posteli, lebo vstat z postele bola neskutocna bolest. Nehovoriac o tom, ze som bola tak zmordovana, ze sa mi ani nespustila laktacia a odchadzala som z nemocnice bez kvapky mlieka. Mam za sebou nejake operacie, ale teda to co som zazivala po porode sa ziadnej bolesti nevyrovna. Aj 2 roky po porode mam problemy a teraz ma caka dalsi porod a co certe nechce, babatko je zatial KP v 35tt. Budem bojovat za CR, pretoze rodit klasicky.... tak co to so mnou zase spravi... Nie som ziadna padavka, ale po takejto skusenosti by asi kazda z vas chcela CR, lebo toto nie je o bolesti pri porode alebo o bolesti par dni po porode, moja skusenost je o bolesti uz 2 roky.

bubutko
8. feb 2013

@billam este k tomu mojmu porodu, ja uz som sa velmi trapila, mne odtiekla voda 13:15 a az dalsi den o 10:23 sa maly narodil, nechali ma s 2 minutovymi silnymi kontrakciami trapit uz od polnoci, pritom sa zo mna liala krv, no des. cela grupa lekarov vratane primara tam okolo mna chodili a radili sa, co som uz ledva vnimala, uz ani epiduralka ako mi zavadzali ma nebolela, tak som velmi uz chcela rodit, ze verim ze by ma to uz ani nejak moc nebolelo lebo tie kontrakcie boli svinske ako ma oblbli, ale tak predsa ked ma sili takto, tak som nic necitila, ale bola tam baba ktorej robili sekciu a nie pri anesteze, ale stihli jej pichnut este davku epi a tak ju rezali, cize vsetko citila a aj bolest to bola riadna a anestezu jej dali az po vybrati babetka. takze ja som im bola vdacna a stastna, pre mna to dopadlo najlepsie ako to dopadnut mohlo. chcela som len povzbudit baby ktore to tu citaju ze cisarsky neni nic strasne, jasne ze prirodzene je prirodzene, ale nie vsetci sa po cisarskom tak zle spamatavaju, to som im chcela napisat zo svojej skusenosti.

amouramour
8. feb 2013

@mandarinkaa ja ta chapem, ale po cisarskom tiez budu bolesti a tiez niekolko dni bez normalnej stravy...a z postele sa stava velmi bolestivo tiez

mandarinkaa
8. feb 2013

@amouramour hovorim, kto nezazil, nepochopi 😉 ja sa nebojim bolesti, a verim, ze uznas, ze bolest tam dole je predsa len trochu ina ako bolest inde, hlavne ked to s tebou uz ide "cely zivot", ked stojis chvilu a zacne ta vsetko vo vnutri boliet, ked sa milujes a citis bolest.... to po CR asi nemas...

bubutko
8. feb 2013

@danjelca presne aj mne, odtiekla voda a kontrakcie nikde, tie zacali az o 11 hodin a riadne, ale aj tak som sa vobec neotvarala, lebo maly bol sice dole hlavickou, ale nejak nakrivo tlacil, takze som citila riadne tlaky tam dole pri kazdej kontrakcii ale nemohol sa dostat von, a zbytocne sa len natrapil az mu ozvy klesali, tak mi tiez museli urychlene spravit cs v celkovej anesteze. a to som mala pichnutu epi ale kym by zabrala to je 20 minut tak to uz nechceli riskovat tolko este cakat. inak maly je zdravucky zlato moje.

sirinka
8. feb 2013

@mandarinkaa mozem sa opytat, z akeho dovodu si po vaginalnom porode musela jest tekutustravu?

sirinka
8. feb 2013

@bubutko mne robili prvy CR v epiduralnej anestezii a necitilasom nic

bubutko
8. feb 2013

@amouramour nemala som po cisarskom dlhsie bolesti ako ta co rodila prirodzene.

bubutko
8. feb 2013

@sirinka fakt? lebo ta baba mi hovorila ze ju to bolelo tak mozno som to len zle pochopila

amouramour
8. feb 2013

@bubutko asi je to indi vindi ja som tiez videla po prirodzenom porode behat zeny ako lanky🙂ale nestretla som sa so zenou kt. by tak pobehovala po sekcii🙂

sirinka
8. feb 2013

@bubutko to si mala stastie... Mne bolesti po vaginalnom odisli hned s narodenim babatka... Po tych cisarskych vtedy este len zacali.

ninus29
8. feb 2013

Mám tri týždne po pôrode cisárskym....neviem posúdiť aký je prirodzený, pretože toto bol môj prvý,ale... Veľmi som sa bála pôrodu, nevedela som čo mám čakať, bála som sa nástrihu, tlačenia,šitia....ale povedala som si,že ke´d to zvládli iné,zvládnem aj ja 🙂 No dopadlo to uplne inak! Mala som silné kontrakcie, pichli mi epidurál,no žial pán doktor(anesteziolog) sa netrafil a umrtvil mi nohu,čiže kontrakcie som si užila v plnej kráse, posledné hodiny som už nevládla sama predýchavať,nasadili mi kyslík...doktor,ale stále čakal,pretože otvorená som bola celkom dosť,ale malý stále neišiel, no začala som krvácať a bolo rozhodnuté! V tých chvíľach som už sama prosila doktora,aby malého vytiahli,akokoľvek! A teraz si predstavte, pri sekcii ten istý anesteziolog :D no našťastie tentoraz mu to vyšlo,ale aj tak to bol veľmi zvláštny pocit,nepríjemný....a to,čo nasledovalo potom,nič moc! Celý deň ležať,nič nejsť, nepiť,len pozerať na kvapkajúce infúzie! Aj keď som sa postavila celkom v pohode, aj som sa relatívne rýchlo rozhýbala,ale bolesti hlavy neprajem nikomu! No najviac ma mrzí asi na tom celom to,že sme nezvládli správne prisatie a spustenie mliečka, čo býva po cisárskom problém....a máme s tým problém doteraz! Ja v podstate nerozumiem ženám,ktoré sa dobrovoľne rozhodnú pre cisársky....mala som úúplne bezproblémové tehotenstvo a záver bol dosť drastický! Mne síce cisársky pomohol,ale aj sám lekár to bral ako poslednú možnosť!

bubutko
8. feb 2013

@amouramour my sme boli na sestonedeli na oddeleni len po CS vsetky a vsetky celkom v pohode sme to znasali, ok bola tam jedna mlada holka co to dost blbo znasala, ale inak co som videla tak ani by si nepovedala ze su po operacii.

vejula
8. feb 2013

@irriss aano ja viem moja. Ale vieš, skomplikovať sa môže aj pôrod hlavičkou aj cisarsky rez.
tAK Tym padom prestanu ženy rodiť? Ono o čom by bol ten život, keby sme všetko radšej riešili preventivne. To by sme ani do auta nemohli nasadnuť, lebo všaK JE TOLKO autonehôd a nezodpovednych vodičov až hruza. ani na ulicu by sme nemohli vyjsť, lebo kolko psychopatov sa potuluje po svete. Dieťa by sme ani do školy nemkohli poslať, lebo šikana atd. Vieš mne to príde, že život nikdy nemam istý, ale keby sme robili všetko preto. resp. nerobili vôbec nič, len aby sa niečo nestalo. O čom by ten život bol?

sirinka
8. feb 2013

@bubutko prosim ta odporuc tu porodnicu, kde CR robia tak, ze si zeny pomaly ani nevsimnu, ze su po velkej brusnej operacii.

amouramour
8. feb 2013

@bubutko jasne je to indi vindi🙂ale po cisarskom to asi vacsinu ludi boli, co je logicke kedze sa reze dost vela vrstiev a je to prave v zhybe, ktory zapajas pomaly v kazdom pohybe, nehovoriac o rizikach velkej brusnej operacie... presadzovat cisarsky len kvoli vlastnej pohodlnosti mi je smiesne a hlupe asi ti ludia v plastoch s diplomom, kt. presadzuju prirodzene porody ak sa da vedia co robia...lepsie ako mamicky ktore si mrknu celebritky v bulvare🙂

bubutko
8. feb 2013

@sirinka na Antolskej. mozes sa tam ist niekedy pozret medzi 15-tou a 17-tou ked su navstevy ako super to tie zeny znasaju. a nepovedala som ze si to pomaly ani nevsimnu, chcela som len poradit tak si nechaj ten sarkazmus.

bubutko
8. feb 2013

@amouramour ja som nic take nepodporovala ze presadzujem CS pred vlastnou pohodlnostou, ja som ten prispevok napisala pre tie rodicky, ktore ked uz musia rodit CS tak aby poznali viacero pohladov na vec, nielen ze je to bububu, ale aj to ze niekto to krasne zvlada. ja sama som bola prekvapena ako rychlo som bola ok.

sirinka
8. feb 2013

@bubutko vies, ospravedlnujem sa za sarkazmus, ale to zovseobecnenie mi prislo take, pritiahnute za vlasy 😉

mandarinkaa
8. feb 2013

@sirinka pretoze som mala poranenia 3.stupna, co znamenalo, ze som mala az potrhane vnutorne svaly az ku konecniku a teda nemohla som ist na wc... hovorim, akykolvek CR by bol lepsi

bubutko
8. feb 2013

@sirinka sak ok, ale zober si ze potom by sa nemalo zovseobecnovat ani to ze automaticky kto rodi prirodzene ho to menej boli aj potom, ako po cisarskokm. len to som tym chcela povedat, ze to nemusi tak vzdy byt a neni to pravidlo.

danjelca
8. feb 2013

@bubutko no povedali že odtečenie plodovky je na prirodzený ten horší začaitok..

bubutko
8. feb 2013

@danjelca tak este dobre ze som to nevedela vtedy 🙂 to by som este viac panikarila. fakt som mala dlhy a tazky ten porod, takze aj ja uz som prosila doktorov nech to nejako ukoncia, bola som velmi uz vysilena a bala som sa ze ho uz nevytlacim, uz som tam od bolesti az zaspavala (neviem ci zaspavala alebo omdlievala), furt na kysliku.

ekinkala
8. feb 2013

rodila so prirodzenou cestou cisaraku by som sa velmi bala ak mam pravdu povedat rodila som honinu aj s kontrakciami a nastrihu pred porodom som sa obavala najviac mozno neuveris ale o tom nastrihu ani nebudes vediet ............Ja by som nesla na cisarak je to omnoho vecsie riziko pre teba ako aj pre babo URCITE NIE MAMICKY V NEMOCNICKY BOLI NA DRUHY DEN PO CISARAKU UPLNE BEZVLADNE A NEMALI TYM PADOM ANI CHUT SA STARAT O BABO NIEKTORE BOLI CELE DNI V IZBE JA SOM RODILA VECER O 20: 00hod a rano o siestej mi doniesli maleho od tej chvili bol kazdu sekundu somnou nic ma nebolelo bola som uplne fit akurat sa mi zle sedelo ale to je normalne

sirinka
8. feb 2013

@mandarinkaa akykolvek nie, iba vydareny 😉

petra8786
8. feb 2013

napiste mi aspon jeden dovod preco je cisarsky rez zly pre dieta??? počuvam.....pre matku ok ale pre dieta???.....a zato priroszeny porod obnasa vacsinou pre dieta rizika aj pre matku