Cisársky rez a spinálna anestéza
Ahojte chcem sa Vas opytat,som v 39tyzdni a buduci utorok mam termin, no malinky nieje otoceny co uz sa tazko podari. Toto bude moj druhy porod,no prvy bol normalne klasicky.Teraz mi hrozi cysarsky a strasne sa bojim ked neviem co ma čaka. Idem rodit do PE a prosim Vas o skusenosti z cisarskym zo spinalnou anestezou ako ste sa citili pri tom,po a kolko vas drzali priblizne tie bolesti? Za vsetky odpovede dakujem.
@celasapremenim ale ved je top 😉akurat mierne riedi krv..preto ta opatrnost pred operaciou..u zdraveho cloveka je den po operacii uz ok zrazanlivost a moze sa ten druhy den zacat bsatenby proces hojenia zacal napredovat.
Ja som mala prvy porod v celkovej anesteze a druhy v spinali. Jednoznacne spinal. Vsetko prebiehalo ako klasicky porod okrem bolesti. Maleho som hned videla a dali mi ho. Vsetci na sale so mnou komunikovali, srandovali a po psychickej stranke parada. Muz ma cakal na chodbe a hned po zasiti sme spolu komunikovali a tesili sa z maleho. Postavenie nebolo moc prijemne, ale uz som dokázala vsetko prejst sama a fungovat. Pri celkovej (u mna akutnej sekcii) anesteze to bol des. Vsetci stresovali, ja som nevedela kde som sa zobudila v bolestiach. O malu som sa nedokazala starat, lebo ma vsetko bolelo. Cele zle...

@celasapremenim pozri, ja mam informacie ine 🙂 aj od lekarov .... mam ich par aj medzi znamymi 🙂 Kazdopadne, ja som tiez pisala, ze pred operaciou vysadit a po operacii nasadit tak o dva dni.ja som si dala o 1,5dna.. je to uplne OK...