Cisársky rez u prvorodičky
Mamičky chcem poprosiť tie ktoré už máte za sebou sekciu keby ste mi napísali aké to je, načo si mám dávať pozor po prípadne hocjiaké rady, budem vdačná za hocičo. môj malý sa mi nechce otočiť a to som už 35tt tak ma to asi ozaj neminie.
babenky tak mi tu sekciu už aj naplánovali, 25.3 ráno o pol deviatej 🙂 tak uvidím ako to všeetko dopadne
@anjelik14111 drzim palce, urcite bude vsetko v poriadku... ja som mala sekciu len o par dni neskor pred rokom.....
Taktiež držím palce, ja som mala sekciu, spinalnu anestezu, dalo sa to vydržat. Hlavne som rada že som mala spinalnu anestezu maličku som videla hned 🙂 Najhorsie su prve dva dni potom to už bude ok 🙂
Anjelik 14111 sekciu máš naplánovanú v Čadci?
Ahoj,ja som rodila cisarskym minuly rok v oktobri tiez kvoli polohe KP,v pondelok rano som mala prist a v utorok rano zakrok a tiez som si co to precitala a bola som nastavena ze to zvladneme a vedela som ze sa musim postavit cim skor. Po zakroku som si lezala v posteli a postupne cvicila s nohami,mali sme od sestriciek v termoske nachystany feniklovy caj a ten som pila-asi 2litre-cez hadicku (tiez mi ju dali oni) a ked som sa opytala ci ho musim este pit ze si poprdkavam,tak sa potesili ze uz rano dostanem jest (dovtedy cely den na infuzkach). Rano (po 24hod skor mi nedovolili)som sa snazila posadit,strasne to bolelo-ako pisali cez bol ale hlavne mi sestricka povedala ze treba spravne dychat-pohyb robis pri vydychu-nadych a pri vydychu sa otocis nabok,znovu nadych a pri vydychu sa posadis a takto som odfukovala a este aj doma. Ale hojilo sa to rychlo. Mala som strasne spuchnute clenky tak mi nakazali jest vela tvarohu a aj to mi pomohlo s rozbehnutim mlieka. Akurat som si neprecitala ze dojcenie fakt boli,mozem mat spravnu techniku ale ked mas citlive bradavky tak to je hrozne. Asi mesiac a pol to bolelo velmi a potom to uz pomaly ustupovalo. Kupila som si take chranice bradaviek od aventu( muslicky) a tak sa mi aj rychlejsie hojili a nesuchali o oblecenie ale klobuciky som na kojenie nepouzivala lebo je lepsie napriamo. A cisarskym by som isla aj druhy krat. Drz sa 🙂
Rodila som na antolskej-inak fakt super pristup a dali mi ju hned ako ma odviezli na izbu (teda jisku) ale nemohla som si ju zobrat lebo fakt som sa cela triasla ani tlak mi nevedeli zmerat tak prisli o 3hodky a potom kazde 3hodky a aj v noci. Tu triasku mi vysvetlili ze je to tym spinalom a s tym nic neurobim len musim pockat kym to ustupi 🙂 a malicka tahala, ale ked bola pri mne sestricka tak sa nechcela prisat ale ked odisla tak sa prisala (to uz ty vycitis ze chce byt pri tebe a aj ked lezis tak sa to nejako podari
@kondaska1 -urcite sa nestresuj a hlavne odpocivaj vzdy ked sa da, ja som si zvykla aj cez den pospat pri malej ako prvorodicka som si to mohla dovolit a inak klobuk dole pred babami co maju nastarosti este jedno dieta. Ono v spanku naberas energiu a uzdravujes sa a aj kvoli mliecku musis stres vypustit. V sobotu ma pustili takze som tam bola tyzden a doma som si vedela viac oddychnut. Bola som prvyraz v nemocnici,takze to na mna islo tak sokovo, hlavne nemocnicny rezim, budicek o 6tej meranie teploty, potom vizita, potom vizita malej, ranajky, furt niekto chodil, potom obed, navstevy ( ozaj navsteva az ked vstanes,takze v stredu najskor), vizita, vecera a spat a budicek ked bude chciet drobec papat. A zvyknes si ze vstup do izby je rozplestenim dveri a zapalenim svetla, takze realne zacnes oddychovat doma 🙂
@kondaska1 a inak keby ta nieco zaujimalo alebo mas otazky kludne napis aj z porodnice 🙂 ja by som sa bez internetu v telefone zblaznila (pozerala som archiv tv) lebo moja katuska bola zlatucka stale spinkala len kazde 3hodky sa sama budila na papanie-okrem 4dna lebo to jedla len rano a vecer,tak som to hned hlasila na vizite a zistili vysoke skore na novorodenecku zltacku tak ju cez noc oziarili (spinkala na takom uv pultiku) a potom jej zacala ustupovat. Ked budes mat otazky alebo sa ti nieco nezda pytaj sa ich-su tam na to a zistis ze niektore sestricky su uzasne a aj doktor
@zuzana612 ahoj.pls ako si prisla na to,ze mas zrasty?robili ti sono?ja mam tiez 3 sc,a mam pocit akoby som mala crevo prirastene...boli ma to strasne ked mam ist na wc,alebo mam vetry.
@marissenka ahoj, ja to citim na jazve, ked po nej prejdem tak mam same hrce. Nastatie to tak velmi nevidno, ale na dotyk to citit. A niekedy ked kaslem ma jazva boli a to uz budu 3 roky v novembri od posledneho cisarskeho. Chodila som aj na laser, aj na rehabku kde mi tu jazvu roztahovali a davali mi aj plynove injekcie. Trochu to pomohlo, ale iba na kratky cas 😒 Pozeram v pase ze si porodila len pred mesiacom tak to by bolo skor zvlastne keby si tu jazvu uz necitila 🙂 A predsa je to uz treti zasah do toho isteho miesta tak to moze trvat dlhsie kym sa to zahoji a da ako tak do normalu. Aj ked ja som nemala problem chodit na wc, ale ked som si chcela kychnut alebo zakaslat este par mesiacov po porode tak som si radsej chytila brucho 😝
@zuzana612 pre mna bol najhorsi prvy na brucho,to ma bolelo aj mesiac.druhy a treti,len prve dni a potom nic,akurat to kychanie a kasel.ale teraz po mesiaci ma to boli aj v klude.a predvcerom tie bolesti,ako 1.den po sc a nakonec to boli vetry...uz som myslela xe budem utekat na pohotovost.ani sadnut ani vystret...
Ja mam termin pôrodu 28.3.19 sla som do poradne a vsimla som si na bruchu take drobne virasky nepacilo sa mo to tak som to oznamila sestricke ona mi vravela ze to je normalne tak som.to uz dalej neriesila na druhy den sa mi to vihodilo vsade po celom tele a strasne to vsrbelo tak hned snom stim sla k doktorovi a vravel ze som alergicka na tehotensvto ze vraj to neni dobre ze to ma 1 zo 100 a vraj to vpliva aj na male tak ma vipisal do nemocnice na pozorovanie a vravel ze to musia ukoncit co najskôr cisarskim rezom strasne sa bojim neviem co somnou tam budu robit a ci to boli ak niekto mal cisarsky tak mi dajte vediet ze co a ako to prebieha

Ak budeš mat dohodnutý termín, tak ti sekciu naplánujú tak, aby sa tomuto predišlo. -pravdaže, ak si to drobček nenacasuje skôr...
A dajú ti vybrať... Ja som volila celkovú anestezu- a bola som spokojna.