Cisársky rez verzus prirodzený pôrod
Baby poraďte čo mám robiť. Čakám tretieho cvrčka... prvý v pohode 5 dní pred termínom síce 12 hodín ale bez problémov. Dcéra v 34. týždni v pohode síce týždeň na Jiske ale tiež ok. Len jeden problém pri oboch pôrodoch bol a to že pred synom som v 12.tt potratila a ako ma čistili narazili sondou do maternice a mám tam ranku. Vždy keď sa deti narodili ma uspali aby zo mňa dostali placentu... Držala na tej ranke... teraz som od 27.tt zašitá lebo som mala skrátený krčok, v pondelok som bola na kontrole a lekár sa ma spýtal či som neuvažovala nad cisárskym. Tak neviem čo mám urobiť. Lebo tá placenta zase nepôjde ako pri tých dvoch nešla...
@agathachristie toto keby som vedela... prvý raz bol doktor brutus a vytiahol ju bez uspania to bola bolest...... a druhý raz ma uspali tak neviem čo mám urobiť...
@zuzana781 mám za sebou cisarsky, prirodzený pôrod nie. Dcerka ma už 16 mes, ale jazva bolieva dodnes, svrbi, zvnútra ma ťahá. Samotný stav po cisarskom bol pre mňa veľmi bolestivý, nepomáhal ani morfin. A porod radšej ani spomínať nebudem 😉
@zuzana781 Ja som zažila aj prirodzený pôrod aj CR. Oba pôrody v pohode, pri oboch pôrodoch som nemala žiadne problémy, normálne som sa starala o bábätko, všetko v poriadku. Jazva po CR - niekedy ešte bolí-hlavne vnútorná. Ale poviem za seba - radšej 100x rodiť prirodzene ako CR. U mňa hlavne kvôli tomu, že som vôbec pri pôrode vlastne nebola (akútny CR).....
mam za sebou aj aj......pri prvom som musela na manualnu lyzu pod narkozu (neodlucila sa mi placenta), dostala som aj transfuziu.... pri druhom zase abrupcia placenty s podozenim, ze tam zase niekde prirastla a teda akutna sekcia v 32.tt....maternicu mi zachranili, zaobislo sa to bez transfuzia, ale dalsie tehotenstvo mi nie je odporucane - je velka sanca, ze by sa mi komplikacie opakovali a nevydrzala by som ani do toho 32.tt
za mna ale jednoznacne prirodzeny porod, je ovela lepsi ako cisarsky - lepsi pre dieta aj pre moj pocit...komplikacie, ktore spominas, by mohli nastat az po porode a lekari rychlo zasiahnu, mozno pojdes aj pod narkozu, ale stale to nie je ziadna brusna operacia...
Ahoj,ja som mala CR,neplanovane,ale lekari to u mna tak museli riesit kedze sme sa s malym trapili 30hod 😞.ano je pravda,ze som bola ubolena,ale velmi mi pomohlo,ze mi maleho dali na izbu uz druhy den po porode.musela som sa zacat hybat.bolelo to velmi,ale psychika roi svoje.ak si povies,ze to zvladnes tak to das.maly ma uz 16tyzdnov a nemozem povedat nic,ze by ma nieco tahalo,svrbelo,bolelo.citim sa vyborne.a aj jazva sa mi velmi pekne zahojila.
Pozeraj hlavne na svoje zdravie a zdravie babetka. Porad sa s viacerymi odbornikmi..
Ja som mala cisársky rez lebo ani vyvolávaciu nič nepomáhalo a po týždni som bola úplne fit jazvu som cítila len prvé dva,tri dni.
Cisarsky by sim volila ak je to zivot ohrozujuci stav. Rekonvalescencia moze byt rychla ale aj zdlhava, rana zvykne este dlho boliet a pre dieta je lepsie ak prejde porodnymi cestami. Po cisarskom mas obmedzenu statostlivost o dieta a celkovo to je tazsie. Ja som mala prvy planovany cisarsky, vstala som rychlo ake dlho dom sa davala dokopy. Este 2 mesiace som mala bolesti a citila som ranu. Po priodzenom som hned stala, starala sa o dieta, celkovo lepsie. Potrhala som sa sice a sedela na pol zadku ale po 2 tyzdnoch som nevedela, ze som rodila. Porad sa z odbornikmi, rozmysli si na vo sa citis a sama uvidis. Pripadne sa pri cisteni nechaj uspat.
@katkakovac je to individualne ja som po sekcii fungovala kvazi hned a to ze som rodila som nevedela po 5tich dnoch ako som sla z nemocky kazdy to inak zvlada a ma iny organizmus jazva vobec neboli ani nebolela ani ju nevidno len tenulinka biela ciarka ale prirodzene je prirodzene stym suhlasim
Díky moc baby... uvidíme v piatok idem na kontrolu keď som rodila dcér u ten druhý pôrod tak tiež mi v Ba na Kramároch primár povedal že keď som prvého porodila porodím aj ju a potom sa uvidí.... tak sa poradím s lekárkou ... 🙂

asi podla toho ci je neprijemnejsia operacia cisarsky, alebo vyberanie placenty. asi to bude cisarsky takze by som rodila prirodzene.