icon

Cisársky rez - výhody a nevýhody

hela28
24. apr 2013

Ahojte mamičky, sice mám uz pomaly 9 rokov od druhého cisárzkeho rezu, ale každy mesiac skoro mávam bolesti v oblasti rezu, hlavne pri zmene počasia. Gynekologička hovori, že to zato, že na lavej strane mi to viac stiahli,ked ma zasivali,preto to mávam občas moc citlive,bolestive. No nikdy neviem či ide o gynekologicky či urologicky problem. Máte aj vy podobne došivotne trápenia so zdravim po cisárzkom?
Kdeže mám dvoch synov chcela by som niekedy este dievčatko, no či by bolo na 100% nevieme, a viac nez 2x cisarzky neoporučaju. No moze byt,ale bude rizikove. To som ja mala aj pri druhom, no ak by bolo v buducnosti tretie určite si dám podviazat vaječniky, robili to i vam? bezplatnne? mate nejake tazkosti?
DAKUJEM VOPRED VSETKYM MAMICKAM ZA VASE TIPY,RADY A SKUSENOSTI 🙂

Cisársky rez - výhody a nevýhody
samantha223
24. apr 2013

Dnes uz 3 cisaraky su bezne, jazva boli aj mna, dokonca ako pubertiacku ma operovali na vajecniky a odvtedy presne viem, kedy bude zmena pocasia. Je to normalne, su tam zrasty , ktore reaguju na zmenu tlaku. Moja znama teraz caka 4. a vsetky boli cisarskym. Obavy by som asi nemala, len Vas budu viac sledovat.

adeli79
24. apr 2013

ja som 5 tyzdnov po 3 cisarskom. jazva ma predtym nebolela, neboli uz ani teraz. dala som sa aj sterilizovat. pri cisarskom to robia zadarmo. tretie tehotenstvo bolo uplne v pohode, co sa tyka jazvy. /boli nervy ohladom tripple testu,ale toje z ineho sudka/ nejako viac ma nesledovali ako predtym, ale asi preto, ze bolo vsetko ok. a ja som si ani nepripustala ziadne komplikacie 🙂

antoanett2
24. apr 2013

ja som osem rokov po druhom cisarskom mam dve dievcata jazvu citim pri zmene pocasia a teraz ma caka 3cisarsky som v 7mesiaci .Podvez vajecnikou je zdarma lebo je to zo zdravotnych dovodou 🙂

zonjushe
24. apr 2013

sice mam za sebou len 1 cisarak, ale jazvu nemam peknu, pri vacsom tlaku boli, a su dni, ked katastrofalne svrbi..donedavna som obcas pocitovala ostru bolest, ktora vyzarovala z jazvy, teraz to uz chvalabohu necitim..tiez planujem 3 deticky, no ja by som sa sterilizovat nedala..

enya00
24. apr 2013

ja som po cisarskom,teraz som znova tehotna,zatial chvalabohu nic dufam,ze ani boliet nebude 🙂

stellamaris
24. apr 2013

ja som po jednom cisarskom,minuly rok....jazvu ani nemam,vsetko zahojene,tak uvazujeme o druhom dietati 😉 obcas ma nieco pichne v podbrusku,co je aj normalne po sekcii,myslim.Ja sa sterilizovat nedam,zato moj muz pojde po druhom dietati na sterilizaciu,sam sa rozhodol,za co som mu vdacna.......

xlucia
24. apr 2013

@zonjushe kup si contratubex, da ti jazvu doporiadku

ollako
24. apr 2013

@hela28 Ahoj ja som citila, ze okolie jazvy mam strpnute asi aj rok sekcii, no teraz uz uplna pohoda, necitim nic.... druheho syna som rodila, po dvoch rokoch a dvoch mesiacoch a priprodzene! na sekciu nemali indikaciu, jazva vydrzala a vobec ma ani teraz neboli. A nakoniec to bol celkom dorby porod, lepsi ako moja sekcia / hrozna skusenost pre mna/...Inak u nas je jedna mamina styroch deti /dost veriaca/ a vsetky ma sekciou, takze da sa 😅 .... aj, ked neviem, ci ja by som osobne podstupila take riziko 😕 , no tretie sekciu by som este brala pravdepodobne no viac uz urcite nie, inak po druhej sekcii robia podviazanie zadarmo.

zonjushe
24. apr 2013

@xlucia ten som si kupila uz davno, vobec mi nepomohol, dr. vravela, ze jedine plastika..

hela28
autor
24. apr 2013

No ja mam medzi synmi 1rok aj 1 mesiac rozdiel, okolie rezu mam dost citlive a napnute,priesvitnu pokozku. Preto sa bojim, ci sa mi to nepotrha,alebo čo, ten rez a tá pokožka pri tretom 😒 mne po druhom podviazanie nerobili, asi preto ze som bola mladunka 😀 . Po tretom si podviazat dam, pre istotu,pretoze ja antikoncepsiu brat nemozem zo psychickych dôvodov. Aj psychika sa meni,takže aj tam je to otázne,ako. Pri prvom som mala epidurál, pri druhom som sa nechala uspat takze som si vyskusala oba sposoby, viem co by ma cakalo 😅 .

buuba
24. apr 2013

@zonjushe ahoj, co sa tyka jazvy ... ked som bola asi rok po pôrode (neplánovaný cisársky), bola som u koznej s exemami a len tak mimochodom som jej spomenula, ze sa mi zle hoji rana po cisarskom, gynekolog vravel, ze je to normalne ... a Dala mi taku mast - nie na recept ale na ako zdravotnu pomôcku, silikonovy gel Dermatix (môžu ho predpísať len traja odborní lekári - gynekológ, chirurg a kožný lekár). Natierala som si to poctivo rok, vmasírovavala, mala som na jazve také hrčky, ktoré nie a nie sa vstrebať a predstav si, začalo mi to po 4 mesiacov pomaly miznúť, tak som si dala predpísať ešte raz a jazvu mám bez hrčiek, scvrkla sa. Skús sa popýtať svojho gynekológa alebo kožnej, za vyskúšanie nič nedáš. Nedoplácala som (len za recept), ale bez poplatku je len také malé balenie. Kožná bola sama prekvapená, že mi to pomohlo hoci sme to začali dávať rok po pôrode. 🙂 Contratubex a iné mi vôbec nepomáhali. Dokonca ma prestala jazva aj svrbieť. Keď sú výkyvy v počasí, tak ten rok po pôrode som to cítila v jazve, teraz takmer vôbec (práve tento mesiac som cítila, keď boli tie neskutočné výkyvy, ale to bol fakt extrém). Jazva je pekná, vďaka tomu gélu je vyblednutá, moja mamina nechápala tiež, že s neskorým začatím natierania sa mi to tak krááásne zahojilo.

hela28
autor
24. apr 2013

samotná jazva je dobre zrastená,aj vyblednutá,len v podbrusi mam tu pokozku tenku, z dôvodu natiahnutia, a vyrastky zvnutra jazvy, ale to ma asi kazda. Kedze som chudá, ja tukove vankusiky moc nemám, mozno preto, strie mi ostali nielen tam ale aj na inych castiach tela, sice vybledli ale su.Mojich 50kg s topánkami 😀 , a to som konecne po 7rokoch pribrala!!!! 😎

dolka75
24. apr 2013

@hela28 ahoj a ako porovnavas epi a uspatie. Ake boli dovody na uspatie. ja by som sa chcela dat radsej uspat. Len neviem ci mi to dovolia.

zonjushe
24. apr 2013

@buuba dakujem velmi pekne za radu..urcite vyskusam, kedze na plastiku sa zatial nechystam 🙂