Cisársky - spinálna anestézia verzus celková
Baby prosím vás aké máte skúsenosti? Čo je lepsie? A ešte jedna vec, mám poistenú celkovú anamn. Ak sa celkom uspim dostanem od poisťovne 500€.....neviem vôbec co mam robiť..... Aj by som chcela drobca hneď vidieť, ale aj pomôže tých 500€.......
Co by ste robili vy?
@ancovicka21a To fakt? Tak to musel byť iný masaker... Brrr 😝😝😝 Ja som mala niečo podobné, keď mi pichli, tak za chvíľu ma aj chceli rezať,ale ja im vravím nech ešte nerezu,ze si ešte cítim prsty na nohách, potom začali a ja som to citila a zas im kričím, že ešte nie,ze som to citila,doktor mi vraví,ze popiste ako to bolelo na stupnici od 1 po 10 a ja ze 10,on mi hovorí,ze keby bolo 10,tak tu inak vrieskam,no a asi o 3 minuty zacal a Chvalabohu už som nič necitila,ale tie tlaky a ťahy to bol iny horor...Prvy som mala celkovu, parádička,vyspala som sa perfektne,ten druhý som myslela,ze spinal bude nejaký mega zážitok,ale nič pravda... Bol to otras.Jedine,fakt jediné pozitívum bolo vidieť ihneď dieťatko, nič iné.
Ja som za spinal. Aj som videla po pôrode , že som nejako skôr sa zotavila ako baby, čo mali celkovú. No a ohľadom poistky.. mala si si tam dať aj chirurgický zákrok a dostala by si viac ako 500
Rodila som akutnou sekciou, muselo to byt uz ozaj rychlo takze ma uspali... Traumu z toho uspania a z toho ze som nemohla dverku vidiet a pocut hned som mala este cely dalsi rok... Uplne ma to dalo po psychickej stranke dole... 16 hodin v kontrakcuach odhodlana rodit prirodzene a nakoniec toto a este v celkovej narkoze by som teda uz rozhodne opat zazit nechcela. Ani keby mi poistovna za to dala 3000e,fakt nie.
Je to na tebe. Ak ti nebudu chybat prve chvile s dietatkom, daj si celkovu. Ak chces prezit tieto najkrajsie chvile za plneho vedomia, daj si spinal 😉
PS: dceru mi priniesli ukazat hned ako som sa po 3 hodinach zobudila a previezli ma na izbu. Doniesol mi ju muz. Boli sme spolu asi 15 minut (bolo uz skoro 20.00hod), muz isiel potom domov, malu mi este chhvilu nechali, na noc si ju zobrali a dalsi den mi ju uz nosili kazde 3 hodky na prikladanie a ten dalsi den mi junuz priniesli "nastalo". Bratislava-Ruzinov.
Ja som mala cisarsky s epiduralom ale neznasala som to velmi dobre. Zostala som absoludne dehydrovana na 4 dni. Celkovu anestezu som mala par krat koli operaciam a tu som znasala velmi dobre.
Nenechaj aby penaze ovpyvnili tvoje rozohodnute o svojom zdravi, zdravy svojho dietatka alebo zazitku z porodu.
To je individualne ako ludia zareaguju a tak nevies ako bude u teba ale celkova anesteza nie je dobra pre dieta. Urcite zvol epidural.
Tých 500€ si dobre over. Tiež som mala podobnú poistku, aj som volala do poštovné, všetko mi potvrdili. Bola som 12 týždňov hospitalizovana počas tehotenstva, 2x celková aneztezia, ťažká infekcia po operácii, bola som má infuzkach, čiže nie len na "rekreačnom pobyte". Samozrejme mi žiadosť o pre platenie neuznali, keďže, ako zdovodnili, tehotenstvo je stav a nie choroba , na zákroky a hospitalizáciu počas tehotenstva sa poistky nevzťahuje, ani na pôrod, nech je už hoc aký... V poisťovni, v kancli, mi povedali, že o tomto ani oni netušili, že sa s tým ešte nestretli...
Ja som mala celkovu, velmi som sa bala silnych bolesti hlavy
Len cisársky neni ako taká operácia. (myslím, to, že to není zdravotný problém ci komplikácia koli ktorej musia operovať ako napr (cysta, žlčník, či vber mandlí napr)
A na druhej strane o tom rozhoduje anestéziológie. Nechcú dávať do celkovej.

Prvé dieťa celková,na druhý deň keď ma postavili som myslela,že umriem..padal mi tlak, bolo mi strašne zle... bolesti,únava...pri druhom spinal,som povedala,že takto aj 10 pôrodov ešte 🙂