icon

Cisársky - spinálna anestézia verzus celková

12. apr 2021

Baby prosím vás aké máte skúsenosti? Čo je lepsie? A ešte jedna vec, mám poistenú celkovú anamn. Ak sa celkom uspim dostanem od poisťovne 500€.....neviem vôbec co mam robiť..... Aj by som chcela drobca hneď vidieť, ale aj pomôže tých 500€.......
Co by ste robili vy?

Strana
z2
bibina32
12. apr 2021

Ja som mala aj spinal aj celkovú. Za mňa celkovú, pretože,som mala strašné bolesti hlavy po spinalke. Až také,n že som odpadávala. Pri celkovej mi nebolo nič.

janulka2805
12. apr 2021

Ja som mala spinal a som spokojná 🙂 Ten pocit keď výberu bábätko a počuješ ho plakať je na nezaplatenie a keď ti ho potom ukážu... 🥰 Mňa hlava nebolela, povedali že ju nemám zdvihat, tak som sa snažila a toto ma našťastie obislo.... Chrbát bolel ale to je asi normálne.... 😇

zuvelyn
12. apr 2021

Chcela som celkovú ale našťastie o tomnl rozhoduje anestéziológ a nie pacient. Mala som spinal, úplne bez problémov, ziadne bolesti hlavy ani chrbta. Za mna super, celkovej by som sa bala teraz asi viac.

autor
12. apr 2021

@bibina32 a kedy ťa budili po celkovej? Bábo ti kedy ukázali?

graft
12. apr 2021

Mala som 2celkove a 2spinaly, ...ovela rychlejsie som sa zotavila po spinali...hlava ma nebolela, babatko mi hned ukazali...odporucam spinal...po celkovej som sa dlhsie zotavovala...spinal je bezpecnejsi tiez pre babatko, tak mi vraveli lekari...drzim ti palce🙂

pink_lady
12. apr 2021

to kde davaju za celkovu 500€???

autor
12. apr 2021

@pink_lady mam takú poistku... Keď ma operujú na niečo a som cela uspata tak podľa % mi poisťovňa vyplatí 😉

hennyinnsbruck
12. apr 2021

Koli peniazom by som nechcela o ten krásny moment prísť keď 1x ukážu babetko. Ja nie....

Mala som spinal a žiadne bolesti hlavy ani nič podobné. 2h po cisáraku som mala malu pri sebe.

pink_lady
12. apr 2021

plati to aj na cisarsky? ale to uz je na tebe, ci si vyberies 500e alebo ten okamzik vidiet babatko hned na sale...za mna to bol nezabudnutelny zazitok aspon na par sekund

hennyinnsbruck
12. apr 2021

@pink_lady 👍👍presne 😊

janai1
12. apr 2021

Nemyslím ze ta poistka platí na dobrovoľnú anestéziu 🙂 Myslím, že v tomto prípade by ti poistku vyplatili iba ak by anestezia bola jediná možnosť 🙂 Radšej by som si prečítala výnimky z poistenia aby si sa nepripravila o prvé chvíle s bábätkom zbytočne

jane1987
12. apr 2021

Asi myslis celkovu anestezu, nie anamnezu .... Vseobecne su rizika pri CA o dost vacsie, ako pri spinalke. Plus pred CA Ta poslu na predoperacne vysetrenia a mal by sa Ti vyjadrit anesteziolog. Co sa tyka bolesti hlavy a tak, riziko je pri oboch moznostiach, ale istotne sa zotavis skor po spinalke. Prezisti si aj to poistenie, pretoze je mozne, ze Ti to poistovna neuzna, k CA treba indikaciu a nie ze Ty sa rozhodnes ako pacient, ze ju chces, lebo 500 eur...

petus998
12. apr 2021

Ja osobne ak by som mala ist rodit cisarskym tak urcite v celkovej mam neskutocny strach z toho

janinah
12. apr 2021

spinal je veľmi pekný zážitok

skajkalet
12. apr 2021

Záleží aj od vás a vašej povahy, ja som šťastná prešťastná za celkovú anestézu. Keďže mňa tak klepalo od strachu, že neviem ako by to dopadlo len so spinálom, no na druhý deň sa mi neskutočne točila hlava asi pol dňa. Bolo mi síce ľúto, že som malú nevidela hneď, ale prežili sme to v pohode obe, bez ujmy 😉😊
A teda mne nik nič nepreplácal 😅

nikazuz
12. apr 2021

Ja som mala iba spinal tak neviem porovnat, ale za mna odporucam. Maleho som videla hned, bolest hlavy som nemala (a to som migrenička), radili nedvihat hlavu a sestricka mi poradila pit colu zmiesanu s vodou 🤷‍♀️ Aj ked vtedy islo o akutny cisarsky, tak mi to bolo aj jedno...teraz budem mat planovany tak uz strach bude asi vacsi...

autor
12. apr 2021

@skajkalet a kedy ťa budili po celkovej? A kedy asi ti ukázali Babo? Keď ja neviem, bola som pripravená rodiť prirodzene ale bohužiaľ. 😔

evamea
12. apr 2021

Ja som mala akútnu sekciu, spinal. Všetko top, doktori srandisti, nemôžem sa sťažovať, žiadne bolesti hlavy ani chrbta.

galganka
12. apr 2021

...a si si istá, že v nemocnici ti dajú na výber? Lebo mne vraveli, že ja si nevyberám. A pokiaľ to nie je nevyhnutné, neuspia ťa "zbytočne". Inak mala som aj, aj a spinál je oveľa lepší podľa mňa.

ancovicka21a
12. apr 2021

Za mna spinal nikdy viac..zle mi pichli,nezabrala,mozno len čiastočne..cize som cítila,ako ma rezu,ako dávajú svorky...kričala som,nech prestanú,ze mna to boli..plakala som..sestrička sa mi smiala,ze co revem,kedze nemôžem nic Citit..ze na mne nerobia pokusy,ze oni maju za sebou x spinalok..tých cca 10minut bolo ako v horore,ked niekoho rezu za živa..začala som kolabovat a az potom mi uverili a uspali ma..uz to nikdy nechcem zažiť..

sue155
12. apr 2021

Mala som spinal. Doteraz spomínam na to ako malého vytiahli a hrozne plakal a hneď mi ho ukázali a som sa mu prihovorila a on prestal plakať,lebo poznal môj hlas, neopísateľný zážitok. Ani hlava ma nebolela, pila som colu, nedvíhala hlavu, dokonca som mala transfúziu, dokonca som bola aj rada,že si potom ešte 4 hodiny brucho a nohy necítim,lebo chodili doktori a skúšali zatlačiť na brucho,či nám maternica spodom nevychádza. Baby po celkovej kričali od bolesti, ja som necitila nic. Jedine čo mi vadilo na tom, že počas sekcie mi veľmi klesol tlak a bolo mi veľmi zle,na vracanie a nevedela som čo sa so mnou deje, veľmi som krvacala a klesol mi veľmi tlak,ale tak adrenalínom to rýchlo napravili a pochvilke mi bolo zas dobre. Ale to bolo preto,že som bola dlhé hodiny predtým v silných a častých kontrakciach a mala som silno prekrvenu maternicu. Je to rozhodnutie na tebe. Niekomu je nepríjemné to pichnutie, niekomu je nepríjemný pocit tlaku, iba to vlastne cítiš,nikomu robí zle celková anesteza, že vracia po nej a má migrény. Držím palce az všetko dobre dopadne 😊

lila59
12. apr 2021

Toto si radsej over. Ja mam velmi dobru poistku, operacie poistene, ale na cisarsky (akutny, v celkovej anesteze) sa to nevztahovalo, lebo hoc je to operacia, z ich pohladu je to “len” porod.

didi2102
12. apr 2021

Ja som po 2spinaloch,všetko super nemenila by som,ale ja som sa bála anestézy takže len jedna možnosť 😄

didi2102
12. apr 2021

@galganka má plánovanú sekciu a môže si vybrať , mňa sa ešte 5min predtým pýtali či isto spinal 😄

galganka
12. apr 2021

@didi2102 tiež som mala dve z troch plánované a nikdy som si nevyberala ja. Vraj pokiaľ nie je dôvod, nebudú ma uspávať. 🤷‍♀️ Ale som spokojná, celková bola podla mňa horšia...

skajkalet
12. apr 2021

Cisársky bol o 22 večer, a zobudili ma vraj hneď po, nejak 22.30 asi, ale to si nepamätám, len matne, celkovo som sa prebrala asi po hodine už na izbe. Malú mi doniesli skoro po 10 hodinách, na druhý deň okolo o 9.00. No ja som sa tiez pripravovala, no malá sa neotočila, bola v polohe KP, čakalo sa, či sa otočí alebo nie. Po dohode s lekármi som odmietla rodiť prirodzene... Ja som mala vopred všetko pre istotu vybavené na cisársky.

bibina32
12. apr 2021

Neviem, za koľko má prebrali, ale malého mi ukázali ešte v ten deň.

didi2102
12. apr 2021

@galganka aha ja som rodila v 2nemocniciach a prvý krát som sa rozhodla pri predoperacnom na are a zapísala to do papierov že odporúča čo chcem a druhýkrát som pri zápise do nemocky nahlásila že spinal a.ozaj 5min predtým či ozaj 😄

galganka
12. apr 2021

@didi2102 tak to asi záleží od nemocnice. Ja som bola zakaždým u nás v NR. A dobre tak. Pri mojej občasnej nerozhodnosti by som ešte teraz bola ns sále a zvažovala pre a proti... 😂

didi2102
12. apr 2021

@galganka druhý krát som aj ja váhala na sále ale to preto že mi deň predtým hrozné klesol tlak a mala som kolabs tak mi lepilo 😄😄😄 ale inak pohodicka

Strana
z2