icon

Cisársky verzus prirodzený pôrod

10. júl 2023

Ahojte, som prvorodička a zaujimalo by ma, či bol pre vás lepší prirodzený alebo cisársky. Mala by som jednu indikáciu na plánovaný cisársky takže by som si to vedela vybaviť.
Ďakujem za vaše názory

Strana
z4
tanuuulka
11. júl 2023

Som po 3 sekciach, prva akutna a dve planovane. Za mna to bolo v pohode, akurat ta tretia uz bola komplikovanejsia, tak sa to aj dlhsie hojilo, ale nic nevydrzatelne. Po tretej mi po 18h doniesli malu na stalo a zvladla som sa o nu bez problemov starat. Kedze som nakoniec prirodzene prveho neporodila, neviem porovnavat, ale videla som baby po prirodzenom. Po porode behali ako lanky, ja som bola ako postreleny vojak 🤣 ale je mi jasne, ze ani prirodzeny porod neni bez bolesti. 🙂

mane01
11. júl 2023

@nini1978 asi si sa niekde stratila, ja som nepisala nic o masakre ani nic podobne… skusenost so sekciou nemam a tak som sa k nej ani nevyjadrovala - uz ti zapina? 😂😂😂

nini1978
11. júl 2023

@mane01 no ešte raz a sustred sa...ja reagujem na tvoju ustipacnu infantilnu' poznamku"tebe rozrezali brucho a behala si ako srnka". - áno presne tak rozrezali mi brucho a moje telo reagovalo úžasne.

mane01
11. júl 2023

@nini1978 ty sa zobud! Lebo to nebola ustipacna poznamka! To bolo skonstatovanie… a najma som napisala klobuk dolu, teda mas moj obdiv… ty srnka

nini1978
11. júl 2023

@mane01 dobre teda, beriem...možno som si to zle vysvetlila.sorry
Začala som sa smiať,ja 🦌

luciaaaaa
12. júl 2023

Hlasim sa k taboru, ktory odporuca cisarsky. Zazila som oba druhy porodov a pre mna bol prirodzeny uplne hrozny, dlho som sa neotvarala, tlacili do mna vyvolavacky, potom som sa potrhala, zosita som bola ako stare ponozky. Vsetko ma bolelo, nevedela som chodit ani sediet strasne dlho. Cisarsky bol pre mna prechadzka ruzovym sadom. Prve dva dni bolesti, treti uz v pohode, na stvrty den doma som normalne fungovala. Ziadne take ako tu citam, ze 3 tyzdne odpalena. Jazvu ani nie je vidiet, brucho mam uplne normalne, akoby som cisarsky ani nemala. Cisarsky by som si zopakovala aj zajtra, prirodzeny nikdy, nikdy,nikdy. Podla mna je akykolvek porod loteria, nikdy nevies, ako to dopadne a ako telo zareaguje. A k tej imunite, ber s velkou rezervou tieto prispevky, ktore tu zastankyne prirodzenych porodov pisu. Kedze som pri druhom dietati mala planovany cisarsky, pytala som sa nasej pediatricky presne na to, ci je pravda, ze tie deti su chorlave oproti detom rodenym prirodzenym sposobom. Nasa pediatricka je uz dochodkyna, v stave mala pred rokmi este mojho manzela, takze za tie dlhokanske roky ma praxe az az a vie porovnat. A povedala mi, ze zdaleka to pravda nie je. V ziadnom pripade sa neda zovseobecnit, ze deti rodene cisarskym su chorlavejsie, ci maju horsiu imunitu. Imunitu je nutne budovat, starat sa o nu a nie sa spoliehat, ako bolo dieta narodene. Neskor, ked som chodila s babom do ambulancie rizikoveho novorodenca som sa na to pytala aj primarky pediatrie. Tiez to bola uz takmer dochodkyna. Ta sa mojej otazke zasmiala a povedala, ze to by bolo ake jednoduche, keby stacilo prirodzene dieta porodit a to dieta uz by malo super imunitu. Povedala mi v podstate to iste, co nasa pediatricka, ako vychodzi bod pre babo je to super, ale to je vsetko. Na imunitu vplyva obrovske mnozstvo faktorov a ten porod je len jeden z nich. Imunitu treba budovat, starat sa o nu a nie spoliehat sa na druh porodu.
A niekedy po zime, ked este pretrvavala medzi detmi ta vysoka chorobnost, bola v telerane medialne znama pediatricka Prokopova, ktora vysvetlovala ako sa starat o dobru imunitu u deti. A ani obklukou tam nebolo spomenute, ze zalezi na tom, ako sa dieta narodi. Naopak, ako najdolezitejsie pri imunite u deti poukazovala na kvalitny spanok a pokojne rodinne prostredie, ze tieto faktory su este dolezitejsie ako pestra a zdrava strava. Tie fanaticke reci ako sa ma nechat zena aj roztrhat, ale rodit musi len prirodzene, lebo dieta bude zdravsie su mimo. Nech uz sa rozhodnes rodit akokolvek, prajem, aby bol porod pre teba peknym zazitkom a hlavne, nech je babatko zdrave.

Strana
z4