icon

Čo a kedy pred pôrodom ste jedli?

22. máj 2022

Ahojte, som strašný hladoš z cukríkov či tyčiniek sa nenajem skôr mi bude zle z toľkého sladkého. Čo mi odporúćate na občerstvenie pred/behom pôrodu?

Strana
z2
amelia89
22. máj 2022

no tak ja neviem ci budes mat popri kontrakciach taky apetit 😂 ale tak banan asi- doplnis draslik😂
Ja som rodila 2. dieta pred 3 tyzdnami a teda fakt na jedlo som nemyslela. Po porode by som zjedla aj slona to ano 😂

pracujucazienka
22. máj 2022

Keď som rodila na jedlo som nemala ani pomyslenie..ale keď som porodila zjedla by som aj kona..predtým čokoľvek však to presne nevieš kedy budeš rodiť pokial nemáš vyvolavany pôrod..ale ja osobne som sa mesiac pred vyhýbala sturkovinam nerobili dobrotu môjmu žalúdku

diamond007
22. máj 2022

Neviem, ale kto má pri bolestiach brucha chuť jest ? Podľa mňa málokto, teraz ti to síce príde že budeš hladná ale ver že nebudeš. Úradujú iné hormóny🙂

lenkadenisa
22. máj 2022

Pred pôrodom som všetko vygrcala 🤣 A počas pôrodu isto nebudeš môcť jesť, myslíš, že do jednej ruky ti budu dávať kanylu a druhou budeš vyjedať chipsy?

amelia89
22. máj 2022

@lenkadenisa čo kanylu, ale klistyr 😂😅😝

gelifil
22. máj 2022

zrejme si prvorodicka a netusis, aka zabava ta caka....jedlo je to posledne, na co budes mysliet, ver nam

autor
22. máj 2022

bsby ja mám žiaľ cisarák za srbou a naozaj neviem čo ma čaká. Rada by som šla prirodzene. Mne od hlafu býva veľmi zle a preto sa tak bojím, ani nie hladu ako vracania z hladu.

lenkadenisa
22. máj 2022

@amelia89 aj to veru 🤣🤣🤣

petamich
22. máj 2022

pocas porodu ti nedovolia jest nic - maximalne hroznovy cukor (aj to nie vsade) a cistu vodu, robia to preto ak by sa cosi skomplikovalo a trebalo cisarsky

pred porodom vacsina zien je normalne, kedze casto netusi, ze pojde rodit 🙂 ja som bola pred porodom hospitalizovana na nemocnicnej strave, takze som aj nejake tycinky natlacila, voda mi odtiekla v noci, porodila som o 15:00 a ano bol usek, kedy som bola hladna ako svina, kedze som naposledy jedla suchu nemocnicnu veceru o 18:00, okrem hroznoveho cukru mi nic nedovolili

babovka2321
22. máj 2022

Mne normalne doniesli kura na smotane s kolienkami a ryzovy nakyp :D rodila som viac ako cely den a hladna som teda bola, ale nejak extra mi nechutilo

nicole003
22. máj 2022

Tak to treba riesit vopred s lekarom.normalne pri porode sa nemoze ani pit, maximalne tak ovlazit pery mokrou gázou. Teda ja som tak mala.

keiko33
22. máj 2022

Nič, maximálne vodu. Plné črevá sú napríťaž. Niekedy dávali automaticky klystír a bolo mi to nepríjemné. Nechápala som, prečo to dávajú. Až kým som nezažila pôrod bez klystíru, kde mi tesne pred začatím pôrodu dali ešte rizoto, ktoré som hneď nato vyvrátila. Pri tlačení je lepšie mať prázdne črevá, dieťa má viac miesta a nestane sa, že pri pôrode vytlačíš stolicu. Je to utrpenie nejesť, ale pri bolestiach ani nechutí jesť. No po pôrode, by som zjedla všetko.

domiklik
22. máj 2022

Mne doniesli normálne obed, aby som sa najedla... Šošovicovy prívarok s klobasou 😀😀

gelifil
22. máj 2022

@domiklik no zbohom!

beata_k
22. máj 2022

Budes dostavat infuzie, hladna nebudes. Ci sekciou alebo prirodzene.

elizabet173
22. máj 2022

O pol druhej v noci mi praskla voda, dieta prislo na svet pred obedom, na jedlo som ani nepomyslela. Na obed mi priniesli taku zbrndu, ze som bola radsej hladna do vecere. Jedlo som neriesila, bol to taky priliv stastia, ze som necitila ani hlad, ani nic. Mozno ten banan alebo hrozno by som si zobrala

nerya
22. máj 2022

Ja som v noci vyzierala ešte medovníky 😀 (rodila som po vianociach) 😂😂

maris5
22. máj 2022

Ak ti dovolia napit sa budes rada. Nedavaju jest ani pit pre pridnu operaciu, aby mohli dat anestezu.

cimage
22. máj 2022

Ja som len pila vodu, nemala som chut na jedlo. Mala som ranajky, o 20:25 sa mala narodila, ale potom som zjedla vsetko co islo okolo mna. Mala som chut skor na neutralne nekorenene jedla. A po jedle som zjedla 2ks z cokoladoveho cheesecaku 😁. Ale su baby co v pohode jedia pocas celeho porodu.

aylinn
22. máj 2022

Jablko a Milu v aute okolo 9:00 na ceste do pôrodnice 😃 2 hodiny pred tým ako mi pustili oxytocin , o 17:35 sa maly narodil a 19:00 som už tlačila McDonald , niekedy žasnem ako tu ženy riešia aký darček za pôrod si vybrať od muža , mojim jediným snom bolo Big Mac menu a nuggetky so sladkokyslou😃🙏🏼

martul
22. máj 2022

Baby a ti vám vôbec aj dovolia jesť?! Ja mám za sebou 3 pôrody ale nedovolili mi ani piť, len gázou csim si ovlazovala ústa, vraj aj by musel byť cisársky tak sa nesmie.

martul
22. máj 2022

@maris5 presne tak, ani len glg vody kvôli prípadne cisarskemu

babovka2321
22. máj 2022

@martul zalezi od porodnice, u nas nosia normalne jedla na porodne boxy, zakazu jest a pit az v pripade, ze sa to naozaj schyluje k sekcii

nikha2809
22. máj 2022

Nedovolia ti jesť keď už budeš s kontrakciami v nemocnici.Takze si zober niečo čo zobnes pri pôrode, ja som porodila večer, večeru som už nedostala až ranajky

nikha2809
22. máj 2022

@aylinn ja po oboch pôrodoch som mala neskutočnú chuť na segedín svokor mi musel navariť a doniesť keďže muž nevie variť 😂

elizabet173
22. máj 2022

@aylinn vidíš a ja žasnem, že tebe chutilo práve toto, ja by som to nezjedla ani po pôrode, ani nikdy. Každá sme iná, ja som hlad ani nepociťovala, ale ja som bola v jedle taký babrák od detstva

vifoncitta
22. máj 2022

Ja som počas kontrakcií v aute cestou do nemocnice jedla citrónové keksíky 😂 posledné mesiace tehu by som aj vraždila pre sladké 😂😂

bociandy
22. máj 2022

Mne zacali kontrakcie o pol noci a rychlo sa stupnovali. Pred odchodom do nemocnice som zjedla 2 krajce chleba so sunkou🙈 Pri prvom porode som nestihla a pamatam si ze som bola velmi hladna. Druhy som neriskovala, ten chlieb v noci bol mega😀

autor
22. máj 2022

@domiklik haha tak to je moc. Také ťažké jedlá nejedávam ani bežne a nie ešte pred pôrodom :D.

autor
22. máj 2022

@nerya :D

Strana
z2