icon

Čo je bezpečnejšie - prirodzený pôrod alebo cisársky rez?

satanca
1. aug 2019

Ahojte, mám otázku, za ktorú ma dúfam nikto tu na koňovi neukameňuje.
Ide o to, že ja by som chcela počuť vaše názory na výhody/nevýhody jednotlivých pôrodov.
Ono nejde tu ani tak o mňa, ja by som vydržala aj všetku tu bolesť pri prirodzenom pôrode, ale ide o to bábätko, počula som veľa katastrofálnych príbehov, ako bolo dieťa pridusené, zdeformované, ako mu pri pôrode vyskočili stavce atď., dokonca v rodine máme ženu, ktorá má doživotne zdeformovanú lopatku a ruku, práve kvôli prir.pôrodu - keby matka zvolila cisára, nestane sa to. A preto nejak postupne nadobúdam pocit, že ten cisar je bezpečnejší pre to bábo. Alebo sa mýlim? Ono nikdy sa nedá povedať, čo je lepšie, pretože aj pri cisárskom môže nastať akákolvek komplikácia, ale nehrozí ani pridusenie, ani poškodenie bábätka... Ale cisar je asi nebezpečnejší pre matku... ach jaj... Vaše názory?

Strana
z4
auberggine
Autor odpoveď zmazal
nniikkii
3. aug 2019

@satanca moj.prirodzeny porod cista katastrofa mala som potrebne papiere ak by nastali.komplikacie na cisarsky ale nespravili.mi.ho aj ked som ich prosila, ze to nedam.
Nevladala som vytlacit malu. 4x snimac na hlavicku 2x vaakum malej.padli ozvy skakali.mi.po.bruchu mala nedychala po.porode.. 3x nastrih sitie zvnutra zvonka 6 tyzd.zotavovanie zapalene sitie .... ja uz jedine cisarskym. Verim, ze sa rozhodnes spravne.

mia78111
12. sep 2019

Som v 38 tt a zvazujem co a ako. 1 porod bol masaker. Ked mi uz mali dat dohodnuty epidural, prisla za mnou anesteziologicka ze mi ho nemozu dat lebo mam alergiu na mezokain... rodila som prirodzene s nastrihom, aj tak ma mala roztrhala poriadne. A zasivali ma bez akehokolvek umrtvenia.

lenteraz111
12. sep 2019

Ja po dvoch prirodzených pôrodoch, som ešte pol roka nesedela, bolesti na strihu boleli veľmi, nohy ma neniesli, jazvu po nastrihoch citom ešte aj 2 roky po druhom pôrode, pri zmene počasia, pri dlhšom sedení, státí, pri menzes. Sex v pohode. Švagriná po cisárskom na druhý deň chodila normálne, bolesť jazvy žiadna.. Každá z nás ti tu napíše, čo je lepšie pre ňu, no každý organizmus je iny

hanulienka99
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4