Čo nasledovalo po sekcii?
Ahojte zeny.Chcem sa spytat tych,ktote rodili sekciou.Kedy vam dali vasho drobca?Pytam sa preto lebo ja som rodila vo Viedni a hned potom ako mi spravili cisarsky rez mi maleho dali len v plienocke a starat som sa musela uz ja.Ja som rada,ze bol somnou hned ale bolo to vycerpavajuce kedze som rodila dlhych 17 hodin a nemohla som ho ani zdvihnut ☹.Preto chcem vediet ake to bolo u vas?A kde ste rodili?
ahoj, ja som rodila v Sanatoriu Koch, Hanku mi prisli ukazat po kratkej chvili, co ju osetrila lekarka (mala som skalenu plodovu vodu, tak bolo treba ju skontrolovat). Sekciu robili o 18-tej vecer, na nohy som vstavala na dalsi den rano okolo 10-tej, ten den mi ju len nosili na prikladanie a dalsi den mi ju uz nechali v starostlivosti. Musela si to mat ozaj tazke, bolesti bol ozaj dost neprijemne aj u mna 😖
Ruzinov. Syna az na,4.den,lebo bolo vela,babatiek a boli sme,na,inom,poschodi.
dcerku na 3.den,ale ju mi aspon nosili kazde 3-4hodiny okrem,noci.
prosto v piatok som,rodila obe deti,maleho,som,mala nastalo,od pondelka a dcerku od nedele.
Ahoj, prekvapuje ma, ze ti ho dali hneď, ja som maleho dostala iba na kojenie a az na 4. den som ho mala uz aj cez noc. Možno preto ,ze som mala nadštandard , ale po sekcii som mala take bolesti , ze si nedokážem predstaviť ako si to ty mohla zvládnuť... Myslím vstať z postele a postarať sa o maleho. Rodila som v Košiciach v starej nemocnici a postarali sa tam o mna ako o kráľovnú, bola som velmi spokojna.
ahoj ja som rodila vsetkych cisarskym a nosili mi ich na kojenie, a na izbe mi ich nechali az na tretiu noc.
ja som mala sekciu v DE.Hned po sekcii mi maleho iba ukazali a prevazali ho ako predcasne narodeneho do inej nemocnice...................Inak mamicku po sekcii nechaju oddychnut jednu noc,o dieta sa postara Hebamme tu prvu noc a na druhy den vstavas pomaly z postele a zacinas sa starat o babätko.Samozrejme ti pomozu,ak nevladzes alebo mas bolesti.Na stvty den po sekcii ma prepustali domov a boli sme po maleho na nedonoseneckom oddeleni.
v utorok ráno sa narodil, vo štvrtok ráno mi ho dali do izby a v sobotu sme išli domov. Kým som ho nemala, nosili ho každé 3 - 4 hodiny na "kojenie", resp. asi skôr prikladanie, čo sa prvých asi 24 hodín dalo len po ležiačky, nemohla som sa ani posadiť a už tobôž nie vstať. FN Nitra
ja som rodila v pn, malu som videla na sale 2x , po cca 3 hod mi ju doniesli na chvilku a potom az ked som sa mohla postavit a od vtedy som ju mohla mat pri sebe
ja som rodila pred skoro 3 rokmi na antolskej v BA cisarskym, robili mi ho vecer o 19tej, niekolko hodin potom ma monitorovali, rano o 4tej mi priniesli drobca 1x na prilozenie, potom zase o par hodin, postavili ma az po 24hodinach a hned potom som uz mala drobca na izbe a starala som sa.. v noci mi ho na par hodin vzali, nech si este oddychnem a od skoreho rana som ho uz mala stale pri sebe... s prisernymi bolestami, ale nechcela som im ho nechat ani o minutu dlhsie 🙂)
ja som rodila v nemocnici v Čadci. CR mi robili v nedelu doobeda- v celkovej nanesteze- kedže to bolo akutne. malu mi doniesli ukazat na JISku ku večeru v ten istý den ale len na chvilku. v noci som sa už musela postavit, poumývat a rano ist prvý krat na wc- kežde tu vec som už v sebe mat fakt nechcela 😀 v pondelok doobeda ma dali na izbu a priniesli mi malu, prvi den si po nu ešte chodili- aj ked osm bola na oddeleni kde sa o detičky staraš celý den.- len na par hodin v noci ich beru k sebe- kupu ich atd. dalši dni som sa o malu starala ja celý den. ja som mala dost velke bolesti ale ked bola mala pri mne tak som na to aj zabudala... ale dlho som sa davala dokopy.. ale naštasti v Čadčianskej nemocnici su super lekari aj zdravotne sestry ktore ti pomôžu ked nevladzeš alebo nevieš takže tak
ja som mala dve sekcie, po prvej mi doniesli malu asi po dvoch hodinach na kojeni (aj mi ju doniesli este asi 3x),vstavala som az po 24hodinach, ten druhy den bola este na novorodeneckom (aj ked mi ju nosili), lebo som im trochu vykrvacala a mala som problem stat na nohach. Po druhej sekcii mi dieta doniesli asi po 14 hodinach ☹ a s cumlom.
Ja som rodila v Piestanoch.sekciu som mala planovanu nakolko babo bolo v polohe zadockom dolu a neotocilo sa.dieta mi priniesli na izbu dve hodky po sekcii a bola som stastna ze ju mam pri sebe.nakolko v case porodu bola porodnica plna tehulky lezali aj na gynekologickom oddeleni neboli na nasej izbe postielky pre babatka.tak sa ma sestricka spytala ci ju chcem na noc pri sebe alebo ci sa oni o malu postaraju nakolko som bola po sekcii..ale nechala som si ju pri sebe na jednolozku a celu noc som sa na nu divala.a bolo mi jedno ze som sa nevyspala.ale je to samozrejme ine ak rodis 17 hodin a potom spravia sekciu.
Ahoj. Ja som mala zatiaľ dve sekcie (tretia na čaká budúci týždeň)! Prvá akútna, malú mi doniesli na priloženie asi po pol hodine ešte na tú izbu kde ma monitorovali. Potom som ju celý deň mala pri sebe, na prvé dve noci si ju zobrali, nosili ju len na kojenie. Malý bol plánovaný, to isté, len tú prvú noc som ich poprosila, či by si ho mohli zobrať, po polnoci mi ho doniesli a un už bol po mnou. Pri druhom pôrode som už ale ten kateter mala vonku už podvečer. Rodila som v Salzburgu!! 😉
Ja som rodila v Košiciach v novej nemocnici, malú mi prilozili do pol hodiny od sekcie, nosili mi ju tri dni a az na štvrtý so mnou zostala. Tie bolesti boli ukrutne,z postele som sa dokazala postaviť az na 5x, a ked som ju prvý x držala na rukách v stoji,mala som pocit, ze má tonu 😉
Ja som rodila na Kramaroch, pred 4,5 rokom. Rano o 9:00 hod. mi robili akutnu sekciu v celkovej narkoze, /komplikacie pri porode/. Na JIske som ani nebola, lebo mali plno. Rovno ma previezli na standardnu izbu k dalsim dvom maminam, ktore uz mali deticky pri sebe /aj nadstandard bol plny 😢 /. Postavit ma nutili od 16:00 hod, okolo 18:00 hod. sa mi to nejako podarilo. Malinku mi predtym na moje uz velke dotazovanie prisli ukazat este v ten den az okolo 13:30 hod. Dovtedy som netusila, ako vyzera, co a ako, aka je velka. Na druhy den rano mi ju priniesli a uz mi ju tam nechali stale. Bolo to moc narocne, ale asi sa inak nedalo 😒 . Jasne, ze som bola stastna, ze je malicka so mnou, ale mala som ohromne problemy sama so sebou a este sa starat po cely den o malu. Na siesty den ma nechceli pustit domov, kvoli mojmu zdavotnemu stavu, ale podpisala som reverz, s tym, ze doma mi pomoze manzel, mam tam vsetko, co potrebujem a tu v nemocnici mi nepomoze absolutne nik, tak pre mna je zbytocne ostavat tu v nemocnici. Nakoniec mi spisali prepustaciu spravu, nabalili lieky a isla som konecne domov.
Ja som rodila v Topolcanoch, malu mi ukazali hned, ale u nas sa nepriklada po sekcii. V ten den mi ju doniesli este 2x na pooperacku na kojenie. Narodila sa v piatok a na 24 hod. starostlivost mi ju doniesli v pondelok rano a v stredu sme isli domov.
Ahoj. Ja som absolvovala dva cis rezy v Ilave-už nefunguju. Hneď ako mi vytiahli drobca (pri druhom dcérku) mi ich ukázali, potom som len ležala a asi po 8hodinach mi priniesli ukázať malé-som si však pýtala. Potom na druhy deň ráno ma postavili, a nosili mi babo lebo som bola na jiske este. Na tretí deň som mala už na celý deň a potom na piaty deň domov.
Si to musela mat brutálne. To by som asi nedala.
ako hned? hned? ved to sa este lezi a si aj zacievkovana este aj este cosi som mala, kontroluju tlak, teplotu az na druhy den nas dali vstavat, s pomocou, clovek sa ledva hybe, krvaca,neviem si predstavit sa starat hned o dietatko, musi byt postarane najskor o teba aby si sa ty mohla potom starat o dietatko, nosili nam ich a potom ked nas prelozili na izbu na sestonedelie na druhy den, to bola vsak podmienka ze sme uz museli byt dovtedy aj na wc aj same sa postavit a chodit tak este v noci nechali oddychnut a na druhy den deticky doniesli
ja som mala tiez cisarsky v rakusku, maleho mi ukazali a priniesli, ked so bola znova na izbe a uz bol pri mne. Ak som potrebovala pomoc, prebalit... tak som zazvonila a sestricka prisla pomoct. toje v rakusku normalne
Rodila som na Antolskej v BA. Tak isto musela byť sekcia. Dcérku mi priniesli ukázať po pôrode, keď ma presunuli na izbu. Trochu si pre mne poležala a zase ju odniesli, pretože som ju nevedela ani zodvihnúť. Druhý deň ma postavili, dcérka bola pri mne, ale večer ju vzali. Na tretí mi ju nechali už nastálo. Ja som im ju potom na noc ešte odniesla, nech sa poriadne vyspím. Len som si pre ňu "chodila" (skôr to bolo také šuchtanie, lebo som ešte mala redon) na kojenie. Štvrtý deň už bola pri mne full time. A piaty deň domov.
Ahojte, pridam skusenost s porodom v Rakusku-Hainburgu. Mala som planovany cisarsky rez, vsetko prebehlo perfektne. Dr. Loksa je jeden skuseny, ostrielany porodnik a mozem ho len absolutne odporucit. Taktiez Dr. Paulovic-anesteziolog je absolutna profesionalna spicka. Napriek mojej posadnutosti uplnou narkozou ma presvedcil na spinal a dobre urobil. Vsetko prebehlo rychle, bez komplikacii, jazvu ani nie je vidiet (a to som 2 mesiace po). Manzel bol cely cas, aj pocas zakroku so mnou. S malou som sa pomuckala uz na sale, kde vladla velmi fajn a pohodova atmoska. Co da tyka nemocnice a sestier, vsetko je super-najlepsi je kuchar! Vazne, varia tam dokonale-dostali aj cenu za bio kuchynu. Vyberala som si vzdy z 3 jedal. Apropo k otazkam deti hned pri matke-mala som moznost hned mat malu pri sebe, ale vdacne som ju poslala so sestrickami na noc. Po cisarskom som sa potrebovala dobre vyspat a dat dokopy. Som demokratka, ak to nejaka mamicka chce, tak kludne nech je non stop s babatkom. Mne padlo dobre ju moct odovzdat sestram a vediet, ze je o nu postarane. Ci mam kvoli tomu na nu slabsiu vazbu alebo som nie dobra mama? Blbost. Mala je absolutne spokojnucka, budi sa mi v noci 1 max 2x a je uplne v poho. Hainburg odporucam, a co sa platenia tyka-neberiete si nahodou uvery na vacsie blbosti? Podla mna investicia do vlastneho zdravia , nehovoriac o veci ako je porod stoji za to. Kazda mamicka si zasluzi takyto komfort a podporu...nehovoriac o babatku.
Po cs ac. Neviem nič,až niekedy v noci som sa prebrala ...malý bol už vraj mimo ohrozenia,ale doniesli mi ho až ráno po 9 hod aj to na pár.min.,bolelo ma celé telo a hlava. Na 3 deň som sa poobede pýtala ,na rooming ,nebolo to na brušné tance ,ale dalo sa. Na 7 den sme šli domov a za 2 mesiace som bola akoby fit len tučná.
hm 5-7dni v nemocnici po sekcii? tak ja som rodila vecer o 8 a to dvojicky, hned mi ich ukazali, valsne vedla mna ich vaziili, utreli kym ma zasivali tak som videla a muz kameroval doslova ako ich vybrali von. Hodinu som bola na izbe sama asi pooperacnej so sestrickou a potom ma rovno s postelou zaviezli do mojej izby kde ma uz cakala rodina a tam doviedli hned deti v svojich postielkach. Postielky su na kolieskach a priesvitne so skrinkou ktora je stale nalozena s plienkami, teplomer, kosielky atd, je lahko sa postarat aj po leziacky. o pol noci som si ich dala odviezt k sestrickama rano okolo 5 uz mi ich znova priviezli a boli cely cas, niekedy ked som chcela pospat cez den hodinu, dve som z postele zvonila nech pridu ich vziat. druhy den rano cca 12 hod po sekci som isla na wc (vstat bola najvacsia bolest celej sekcie kedze som odmietla brat tabletky od bolesti prvy krat som sa nezvladla postavit, len sadla som a pytala tabletku tak sme pockali pol hodinu kym zaberie a potom bolest uz bola o polovicu mensia, wc bolo len 10 krokov z postele. , a odvtedy som sa starala naplno, v nemocnici som bola 3.5 dna. Muz bol pri mne cely cas, cez den odbehol na hodinu, dve a jeho prvy den ucili ako prebalovat, cize on vymenil prve plienky, ja som len z postele pozerala. a v prebalovani sa stal profesional . deti boli nastavene v nemocnici na jedenie kazde 3 hod. a medzitym cely cas spali, a potom sme to doma nejako domiesali a bola som hore kazde 2 hod. v priemere kazdu noc cele 2 roky, a potom uz len 1-2 krat za noc do 3.5r. od 4r. prespia 10 hod. vkuse. Dalo to zabrat starat sa o 2 male deti non stop cely den a potom sa nedalo ani v noci vyspat 6 hodin vkuse.
Nitra, po sekcii som bola ešte 3 dni na RESke kvôli vysokému TK a potom 2 dni nemohúca na šestonedelí, takže malú mi dali na piaty deň. Dovtedy bola na novorodeneckom a nosili mi ju len na kojenie. Poslednú noc v nemocnici mi ju nechali a na šiesty deň sme išli domov.
Antolska = sekcia o 11h., po 4 hod. som si ho vypytala na kojenie, potom mi ho nosili kazde 3 hod., po 12hodinach som sa postavila (cize o 23h.) a od 6hod. rano som ho mala pri sebe. Na viac by som im ho ani nenechala 😀
Ružinov= po sekcii mi malú ukázali na sále, potom priamo na izbe keď prišiel za mnou drahý. prvý deň mi ju len nosili na priloženie, noc som mala free.. vlastne som ju dostala tušim až na tretiu noc. dve som mala free .. ale na druhý deň už som ju mala na izbe. ale ak som sa necítila, tak sestričky mmi ju vzali keď som požiadala. "spolu" sme začali fungovať naplno až dva dni po sekcii. Poviem ti. bola som rada že som si trochu oddýchla keďže som rodila 27 hodín tak som bola ako troska ☹ aj keď po sekcii /10:15/ som po 24 hod už cupitala celkom v pohode 😀 ale oddzch som potrebovala. 😎
Kramare. Dieta na chvilinku este na sale bolo pri mne, po tom 24 na lozku, a potom este tri hodiny cavykov kym som sa k malej dostala. ...To uz mala v ustach cumlik a ja mlieko takmer ziadne... Pre mna to bola velmi neprijemna zalezitost.
Antolská - sekcia o 8:33, potom som bola chvilu na JIS- tam mi maleho par krat priniesli a aj chvilu nechali, ja som mala Epidural - isla som akutnou sekciou a uz o 18:00 som ich ukecala nech ma postvia a daju na normalnu izbu. Potom som uz v pohode chodila a vsetko robila okolo maleho na prvu noc mi ho zobrali, ale rano som ho mala spat a uz som ho nedala 🙂 . Na druhy den som sa prechadzala po nemocnici, ja som cisrasky zvladla uplne v pohode. Na 4. den ked som dosla domov som uz v pohode vencila svojho 65 kg Rottweilera po sidlisku 🙂
ahoj,,ja som rodila v Martine,,všetko bolo oki otvorená som bola,,ale mala sa začala dusiť,,omotala si šnúru okolo krku,,zrdiečko strácalo ozvy 😒 ☹ trebalo konať rýchlo,,ale musím len odporučiť,,Martinsku nemocnicu ,,ja som bola velmi spokojná,,,rana pekne zašitá,,starostlivost výborná,,,ked som sa zobudila akorát som stihla zavolat priatelovi..a už mi doniesli malu,,na prsník,,mala som ju asi 5min potom ju odniesli,,bola som 5dní v nemocnici,,ale malu som mala v noci na novorodeneckom..lebo tie bolesti brucha och ☹ ☹ ..sestrčika bola milá o 5 rano ma prišla zobudit či malej donesiem odsate mliečko alebo jej ma dat bebu,,,ja som si mliečko odsala a sama som jej ho mohla dat na novorodeneckom,,, 🙂

ja som rodila v CR, mala som obe deti cisarskym, a babatko mi nosili na kojenie asi 1 den a potom som mohla mat batoztek pri sebe, zalezalo to odomna ci sa citim nato, mat ho uz pri sebe cely den aj noc, samozrejme som bez nich nevydrzala 🙂