icon

Čo pomáha urýchliť pôrod?

mishaella
10. nov 2015

Ahojte baby.
Máte prosím nejaký overený alebo aspoň ako tak účinný spôsob ako podporiť pôrod?
Som v termíne a zatiaľ sa nič nedeje a ak sa nezačne ani o týždeň tak budú musieť vyvolávať.
Rada by som sa tomu vyhla tak chcem skúsiť preventívne niečo, čo ho vyvolá bez hamiltona, oxitocinu a podobne.
Zatiaľ mám za sebou dlhšiu prechádzku, pravidelne chodím hore dole schodmi kedze výťah nemáme ale nepomáha. Paradoxne celý spodok, nohy a kríže bolia aj po menšom pohybe, v noci nájsť nejakú polohu na spanie ktorá aj malému vyhovuje, je nekonečné, takže som už chvíľami z toho na nervy že na to na co treba to hybanie sa nezaberá. :/
Vďaka

Strana
z2
gabuchah
11. nov 2015

@dasenka352014
@gabuchah inak aj mne to začalo až keď mi praskli alebo pichli plodovu vodu... Tak rýchle to nebolo prvý krát, ale hodne mi pomáhala sprcha 🙂 bola som v nej stále 🙂 ale až pri druhomporode a teraz ju neobídem tiež 🙂

mishaella
autor
11. nov 2015

@gabuchah ja som práve počula o tom ze to prasknutie plodoveho vaku umelo ak to nepríde samo je dosť bolestivý úkon. Niesom nejaká striktna zastankyna pôvodného plánu ako niektoré ženy že všetko možné tam uvedú že nechcú, ale tiež by som sa rada vyhla takým rutinnym zásahom ktoré sa potom hoja týždne keďže po návrate ma doma pomoc necaka zo strany rodiny tak budem musieť naplno fungovať hneď. A to asi pri bolestiach dáva ešte raz tak zabrať.

evittam
11. nov 2015

@mishaella No hlavne nepočúvaj všeličo a všelikoho a nechaj to "plynúť". Môj prvý pôrod:
Lekárovi sa nezdal monitor - odozvy, tak mi dali vyvolávačku-len tabletku dovnútra. Do 2 hodín - žiadne bolesti ale už som sa otvárala, tak šup na pôrodnú sálu, klistír, sprcha, prepichli plodovú vodu - žiadna bolesť ani nič podobné. Ešte o 20.00 som sa v pohode prechádzala, trošku bolesti. O 21.10 bol malý na svete - bez nástrihu, bez nejakých hororových scén - krásny prirodzený pôrod......Najväčšie bolesti som mala cca 30-40 min.....Držím ti pršteky a hlavne sa nestresuj - fakt je to všetko len o tom, že je to "v hlave". 😉

gabuchah
11. nov 2015

@mishaella rodila som dva krát, prvý krát s pomocou injekcie, predpokladám oxitocin plus prasknutie vody -absolútne bezbolestné, nemusíš sa báť, horšie je keď sa ti zakaluje a neprasknu ti ju...
Druhý krát som rodila bez vyvolavacky, opäť mi ju praskli, žiadna bolesť, iba tí to pomôže... Podle mňa tá chémia je bolestivá, lebo druhý pôrod bol ovládanie lepší a menej bolestivé postupné kontrakcie, nemusíš sa báť -ako tričká určite, boliet to bude, veď tiež sa bojím trocha a to ma čaká tretí krát, ale netráp sa ak ti dajú čokoľvek, myslím že po tom celom tehotenstve je pôrod takým malým vykúpenim 🙂

sardinka335
11. nov 2015

@mishaella prasknutie plodovej vody vobec nebolí...necitiš nič...2x mi praskali vodu a to nie je nič bolestive, práve naopak moze to pomoct rozbehnut porod. A nenechaj sa zastrašiť ani keby si mala čo ja viem jeden dva male stehy - počas kontrakcie ked tlačíš to vobec necitiš lebo ten tlak a pocit ze sa ti cez klučovu dierku tlačí balon to určitym sposobom znecitlivuje. Nehovorim ,,strihať po zadok....ale ja som mala 2 kozmeticke stehy a ani som nevedela ze tam niečo mám. Nie je to taka tragedia ako sa snazia niektore nahovoriť. Dievča zlaté....- kojenie je niekedy oooovela viac bolestive ako cely porod. Aj na to sa nachystaj ze bradavky ta mozu bolet ze fest...a to nebude trvať jeden den alebo pár hodin ako porod ale kludne aj týžden a mesiac.

gabuchah
11. nov 2015

@sardinka335 to je pravda, hlavne ak sú bradavky menšie a dieťa si ich musí vybrusit a ak sa naviac nevie dobre prisat a vezme ti len špičku bradavky.. Ja ich mávala hnisavé a do krvi... Ani sedieť som nemohla a to dom kojila aj hodinu 🙂 hlavne sa ničoho neboj a nevzdávaj ani ak budú začiatky ťažšie 🙂

radynadzlato
14. júl 2019

@mishaella proti zapche sa mi osvedcila:
rano 2 lyzicky psyllia a lyziacka chia- zapit 3 deci vody teplej
biely jogurt a v nom chia,rozmixovane vlasske orechy, brusnice susene, rozmixovane mandle a este nejake semienka tekvicove ano...
a lyzica medu od vcelara
naobed zemiakova kasa
vecer opat jogurt so semienkami a psyllium
na hlad opat kasa
(isla som k proktologovi tak preto) hned prvy den super stolica a aj dalsi...
akonahle som pridala 3 den kysle uhorky a cokolvek uz to nebolo uplne ono ale ziadna zapcha

pripadne funguje domaca crevna sprcha 😉

mirka2611
12. nov 2019

Mne povedal doktor v 36tyzdni ze sa mame vela milovat ze to urychli maly sa narodil v 36 plus nejake dni😁

Strana
z2