icon

Čo sa deje po pôrode?

prdelinka12
1. okt 2012

Ako tak chodím na koníka,dozvedám sa vždy niečo nové,čo mi nikto nikdy nepovie...chcela by som vedieť,čo sa deje po tom,ako porodíte dieťa...že sa čaká na nejakú placentu a krv ? fakt sa to nemám koho spýtať...a ďalšie veci,prezradíte maminky ?

prdelinka12
autor
1. okt 2012

@liz_lemon no dúfam že men neostane 🙂

stardust
1. okt 2012

@zankaj neboj, s PDA bude prezivanie kontrakcii hola hej, ze budes moct lustit aj krizovky 😵

zankaj
1. okt 2012

@stardust PDA?

stardust
1. okt 2012

@zankaj epidural, PDA je nemecka skratka, sorry.

lyly11
1. okt 2012

To nemyslite vazne...baby,prosím vás. Ste tu budúce maminky myslíte na tie krásne stvorenia čo vám rastu pod srdcom 🙂)
Ked som čakala môjho drahého synčeka, ani raz do začiatku pôrodu som nemyslela že čo a ako zvládnem pôrod že to budú hodiny bolesti a neviem čo všetko okolo toho. Stale som len myslela na bábätko🙂že sa na neho veľmi tešíme a robili sme si plany čo potom🙂 Nemyslite na pôrod...užívajte si tehotenstvo a myslíte na tých probcekov;) Pôrod vôbec nie je taký strasnyyy. Keby bol tak nečakal druhé bábätko🙂 už teraz sa ho nevieme dočkať. Držte sa mamičky,zvládnete to🙂))

zankaj
1. okt 2012

@stardust ok dakujem aspon viem co mi to doktorka rozpravala :D No kedy sa to dava vobec? ako dlho to ucinkuje ?? Ja by som radsej asi priridzeny brala ale tak uvidime ako sa doktor rozhodne ci zariskujeme alebo nie.

stardust
1. okt 2012

a moje poporodne tajomstva: po tom, ako som dostala menzes, zistila som, ze si neviem aplikovat tampony,menzes byval silnejsi ako predtym, kratko po porode sa mi objavili hemoroidy, ktore tiez asi po mesiaci zmizli.

nikol156
1. okt 2012

Ja som mala predpôrodné bolesti vyše 20 hodín (to fakt, neklamem!!!), bolo to niečo hrozné. Lekári čakali, aby som sa otvorila, no na polceste sa malý rozmyslel a musela som po tom všetkom podstúpiť sekciu. To už bolo pre mňa veľké uvoľnenie, hlavne, že som už necítila bolesti. Popôrodné tajomstvo? Asi toľko, že zo mňa tieklo ako z vodopádu a po pôrode už nemám takú veľkú chuť na sex ako predtým..... 😢

prdelinka12
autor
1. okt 2012

@nikol156 a ta sekcia je čo ?

misha123
1. okt 2012

@zankaj toho som sa bala aj ja, ze ci to zvladnem..ale ani netusis kolko sili sa v tebe nahromadi a najde aj po tolkych pretrpenych hodinach plnych bolesti..uvidis..ved tam ti bud pomahat sestricky q doktorky, od toho tam su..neboj..potom si povies ze to bola hracka
😉

nikol156
1. okt 2012

je to cisársky rez...

koralinka
1. okt 2012

jasne že pôrod nie je nič príjemne ale len dovtedy kým vám bábeno dajú do rúk - vtedy vám je jedno aj keby vam tam našili dalšie dve nohy 😝 ja som mala dlhý ťažký pôrod a kravu sestru ktorá mi vaginu naťahovala ako kus masa lebo to nešlo... po pôrode som však nemala problem so stolicou - odporúčam riedku stravu ako mlieko krupicu a pod. aby vas nezapieklo a krásne to bezbolestne pôjde, jedine čo ma trápilo asi mesiac bolo že som nevedela udržať vetry - to sa jednoducho nedalo kvôli šitiu som sa hanbila jak pes aj pred spoluležiacou že jednoducho šlo....

prvé kojenia boleli jak šlak ale potom si už zvykneš a prestane bolesť keby je neznesitelna daj si klobučiky moja papala s nimi aj bez nich ked som mala ranky na bradavkách, teraz som 14 mes po pôrode a občas ma pichne vo vagine ked nejak prudšie sa pohnem ale je to vynimočne nemam žiadne problemy odkojila som 8 mes, aj ked druhé nemam v pláne - prežili to miliony žien pred nami prežili sme my prežijete aj vy netreba si pušťat videa o pôrodoch netreba byt moc informované 😉 ja som velka flegmoška išla som s pocitom nejak bolo nejak bude a som tu 🙂

zankaj
1. okt 2012

@misha123 ja stale dufam a verim ze to dam ved miliony zien to to dava kazdy den. Bojim sa aj ci malicka bude ok ci bude pekne dychat a ci sa nepridusy strasim sa stale sama sebe robim zle ale stale na to myslim :(

alenka600
1. okt 2012

@prdelinka12 Sekcia je cisarsky rez. Ja som to mala tiez ako @nikol156 . Plodova voda odtiekla v nedelu vecer a nakoniec som porodila akutnou sekciou v utorok rano 🤐 🤐 🤐
Nechcem strasit, vela bab ma iba mierne bolesti, resp. take co sa daju v pohode prezit. Ale ja som ani zdaleka netusila, ze kontrakcie mozu boliet az tak priserne. Vravim, nechcem strasit - z mojho pohladu keby som vedela do coho idem, tak sa na to ovela lepsie mentalne pripravim, takze ja nie som za zbytocne chlacholenie, ze to az tak neboli....Ale pozri, moja dcrea ma 9m a ja uz som v 24tom tyzdni znova, takze 😀

zankaj
1. okt 2012

@koralinka No tych sestriciek sa aj ja bojim ale zase ja som huba poslala by som ju prec proste. Ja mam zle skusenosti s arogantnymy sestrickami ona to berie ako rutinu neuvedomuje si ze rodis prvy alebo druhy krat a ze mas o malicke strach. NO nech sa na mna tesia :D

zankaj
1. okt 2012

@alenka600 sikovna 🙂 🙂 drzim palce nech tento porod bude lepsi a aj menej bolestivejsi

vonicka
1. okt 2012

Boze baby, naco je to dobre na polku veci hovorit fuuuuj, ked ti to je take nechutne a neprirodzene, tak nebud tehotna a nebudes musiet rodit. Kazda z nas prisla na svet tak, ze sposobila mame bolesti, ze bola po porode zakrvavena (moje dieta len minimalne - pri porode vobec neni tolko krvi ako si clovek mysli) a ze potom z tej nasej mamy vysla von este aj placenta. Ked je placenta niekomu nechutna, tak nech je vdacny, ze aj vdaka nej narastol z 0 na 50 cm. Ja som videla svoju placentu po porode, trochu ma to zarazilo, lebo som ju nikdy predtym nevidela, ale vobec mi to neprislo hnusne. Nechcem byt "zla", kazdy sa boji porodu, aj ja som sa strasne bala, ale cim si pomozete takymito vyjadreniami?

koralinka
1. okt 2012

@zankaj ver tomu že ja som tiež papula ale po 10tich hodinach bolesti, od polnoci som nejedla a porodila o 6 večer, ked sa potrebuješ umyť spať a chceš to mat za sebou, nohy mas ani nevieš ako lebo bolest ti nedovoli sa ani pohnut tak ver tomu že hrdinka nebudeš 😉 bude ti jedno čo s tebou robia len nech je už bábo vonku a potom ti už bude zas jedno lebo budeš mat bábo a svet sa bude točiť okolo neho

zankaj
1. okt 2012

@koralinka to je pravda 🙂 ja som hrdinka teraz ale potom urcite budem rada za kazdu sestricku aj ked bude bosorka 🙂 ja uz sa neviem dockat mojej malickej 🙂

liz_lemon
1. okt 2012

@prdelinka12 nestresuj, ked ani nie si tehotna 🙂 ked budes, bude ti to jedno

misha123
1. okt 2012

@zankaj ty robis chybu ze citas taketo veci, lebo myslis len ta to zle a na o pekne zabudas..si zober ze kazda to preziva inak..kamoska prvorodicka a tenucka ako palicka nestihla ani na vzdycharen ist, a porodila hned ako ju do porodnice priviezli..tak sa nestras,,stresujes sa uplne zbytocne..ja som sa tiez strasne bala, je to normane, lebo nevies co ta caka..v ten chvili nadavas na cely svet, lebo samozrejme ze to boli, ale uvidis potom sama i povies ze sa to zvladnut dalo..ved si zena, nie si padavka aki chlap 🙂

zankaj
1. okt 2012

@misha123 toto si trafila 🙂 chlap to je total padavka :D ale tak zvladneme to uz len preto lebo sa na malicku tesim a urobim vsetko pre to aby bola v poriadku 🙂

prdelinka12
autor
1. okt 2012

@vonicka urobila som si z toho srandu a nebola som jedina a odlahcila som situaciu 🙂 vdaka tymto informaciam som teraz viac v pohode,viem co ma caka...

stardust
1. okt 2012

mne prvy porod vyvolavali, tri noci po sebe som mala falosne kontrakcie, ktore boleli ako slak a vzdy rano zmizli, potom zase cely den a odrodila som az v noci. Nehorazne vela hodin v bolestiach, ale ten cas utekal nejak inak, nepripadalo mi to az tak nekonecne dlhe. Akoby ta hodina s kontrakciami trvala kratsie ako hodina bez kontrakcii.

kvetinka211
1. okt 2012

@lubi ja som mala uplne opacny problem (asi vdaka kombinacii klystiru a kreativnej nemocnicnej kuchyni zemiaky-mäso-muka/ryza-mäso-muka) totalna zapcha .. pre mna bol vdaka tomu tyzden po navrate z porodnice takmer taky zly ako porod ... nabuduce si rovno zo sebou beriem sacok muesli alebo rovno nejaku vlakninu z lekarne

lillian85
1. okt 2012

ja som cele tehotenstvo nemyslela na porod, povedala som si, ze to bude v pohode a tak aj bolo. pripravu som nechcela absolvovat, vecer som si na nete precitala, ako dychat. porod prebehol rychlo, sice bolestivo, ale prezila som. par tyzdnov som nesedela, ale to tiez preslo 🙂 vsetko je to normalne, treba to tak zobrat a nezamyslat sa 🙂

zankaj
1. okt 2012

@kvetinka211 takze radsej doniest zasoby jedla

lillian85
1. okt 2012

no najlepsie je urcite klasicky slepaci vyvar, to je idealna vec na rekonvalescenciu a zaprazene polievky na rozbehnutie jedla. a nejake mnamkoty su super, nech si mozes pochrumat, sak treba si zlepsit naladu nejakymi sladkostami.

kvetinka211
1. okt 2012

@zankaj muesli a jogurty, ovocie .. to sa urcite zide ... akurat sa vsetci budu pliest ze co mozes a nemozes, takze radsej len jablka a banany na tie prve dni ... ja som bola taka hladna po porode ze som jedla vsetko co doniesli, napriek tomu ze to nebolo nic moc 😀 ale cerstve rozky na ranajky boli super

zankaj
1. okt 2012

@kvetinka211 :D no horsie ako diktatura moej slahnutej svokry to hadam nebude :D zjem co mi daju a budem to zjemnovat jogurtom alebp musli