Čo si pripraviť do pôrodnice?
Ahojte matky. Som v 39tt. Zajtra mam termín pôrodu. A este stále nič. V stredu idem na poradňu ak dovtedy neporodim a už mi lekár povedal že si mám priniesť kabelu že už tam zostanem. Prepáčte ale som prvorodička
@budemematbejby a ako funguje vyvolávačku konkrétne na Myjave... Ako ju podávajú?
@bambulienka25 ved😡
@sapetka ja som rodila v Dunajskej Strede - a to je “sukromna nemocnica” - svet zdravia. Cista katastrofa. Na porodnicu a cele oddelenie mali jeden funkcny monitor (ostatne sa striedavo kazili). Sme chodili leziace pacientky na monitor v noci ked ho nepotrebovali prave na porodnici a podobne zazitky...cista katastrofa. By som za tych 16 dni, co som tam bola, snad aj knihu napisala.
@renatka1985 Ty si kde rodila? Ja v ZV som nepotrebovala len nočnú košeľu a uterák max poporodne vložky a nohavičky (Brala som si veľa veci a na nič) ale dali nám všetko keď náhodou sme nemali 🙂
@ada1570 ja som oboch synov prenášala cca 7 dní, resp neviem či termín bol vypočítaný správne keďže mám niekedy kratšie cykly ( najkratší bol 15 dnovy, najdlhší 31 dní) no deti mali známky prenášania... Pôrody boli spontánne. Takže to bude závisieť aj od drobca aj od lekárov, kedy pôrod vyvolajú. Inak ja nie som veľmi za vyvolávanie pôrodu, a na nete sú rady ako vyvolať pôrod - o umývaní okien, chodení po schodoch atď. tak to som skúšala hneď ako mi spomenuli, že hrozí že budú vyvolávať.... Pozrite rady na nete možno z toho niečo vyberiete...
@ada1570 rodila som u nás na Myjave. Prenášala som 9 dní. Prijali ma v pondelok a vo štvrtok ráno o 7 vyvolávačka. Kontrakcie nastali, ale som sa neotvárala. Takže o 16.30 akútna sekcia.
@miroslava2904 aké sú známky prenášania u detí? Ďakujem.
@malinajahoda znamka prenasania je ze si po termine. V podstate este 41+0 je ok. Potom sa monitoruje plodova voda - tzv AFi index a ozvy dietata. Je na zvazeni lekara ci este cakat alebo vyvolavat. Ja som rodila az 42+1 - AFi mi kleslo pod kriticku hranicu. Dovtedy skusali len soft metody - oxi zatazovy test a den pred vyvolavackou hamiltona. Rodila som spontanne ale bolo to po tom prostine peklicko.
@malinajahoda suchá olupujuca sa pokožka, dlhé nechty - iba to som si u svojich všimla ja.... viac nájdete na internete....Ono sa to po pár dňoch všetko vytratí a upraví....
@miroslava2904 to nie sú známky prenášania.také sa rodia takmer všetky deti narodené v termíne alebo pred..
@ada1570 a v myjavskej porodnici sa priprav na všetko☹ pokial nemáš problemy, nie si riziková, tak maj svoju hlavu a počúvaj svoje telo, nie lekárov..dieta sa vypýta na svet ked bude jeho vhodný čas a nie, ked mu to doktori naordinujú, lebo je to tam zaužívaný zvyk..
@luba41 ano tych znamok je ďaleko viac, písala som iba to čo som videla ja ...veľmi suchá pokožka až červená podráždená, a nechtíky deň po pôrode som dávala rukavičky lebo si skrabal tváričku.... Ostatné babetka také rozhodne neboli....
@luba41 možno nie každé prenášané dieťa musí byť také, a možno sa také rodia aj v termíne, to už ja neviem ...každé dieťa je iné...
@renatka1985
@miroslava2904 ďakujem vám dievčatá 💕
@renatka1985 povedz mi viac prosim 😨

@ada1570 tak asi ti vo stvrok porod vyvolaju prajem vela stastia a drzim palce !