Čo vám pomohlo k ľahšiemu pôrodu?
Čo vám pomohlo k ľahšiemu pôrodu?
Nic. A neboli lahke 🤣 len vedomie ze raz to skonci, jednoducho porodis. A potom uz mas babo a nemyslis na to co bolo (aspon ja).
@anonym_autor asi gény 😂 ale jedla som ďatle, ľanové semiačka, čaj z malinovych listov a manžel mi robil skoro každý deň masáž hrádze, tu som mala neporušenu ale vnútri som sa roztrhala takže tento raz budem praktizovať naparku miesto masáže. Od odtecenia vody mi začali pravidelne kontrakcie a porodila som do 4 hodín
@mullerova46 pri prvom som robila masaze, anibally, naparky, a i tak bolo par stehov. Pri druhom nic, a bez skrabanceka. Takze ono je to take...😁 Neuskodis, ale nie vzdy to robi zazraky.
@anonym_autor asi gény 😂 ale jedla som ďatle, ľanové semiačka, čaj z malinovych listov a manžel mi robil skoro každý deň masáž hrádze, tu som mala neporušenu ale vnútri som sa roztrhala takže tento raz budem praktizovať naparku miesto masáže. Od odtecenia vody mi začali pravidelne kontrakcie a porodila som do 4 hodín
@mullerova46 od kedy si pila caj
@mullerova46 od kedy si pila caj
@anonym_autor od 34 týždňa 🙂 budem aj teraz. Ak to nepomôže tak to neublíži 🙂 ako aj ostatné čo sa odporúča od dul. A hlavne sa treba nastaviť ze všetko bude tak ako je najlepšie pre oboch dieťa aj teba 🙂
@anonym_autor tak odporucam byt aktivna: chodila som na tehotenske cvicenie pri prvom aj druhom dietati, pri druhom som bola neustale denne na dvojhodinovej/trojhodinovej prechadzke, pri tretom som uz nahanala dve deti a tie neustale vonku na prechadzke. Velmi pomozu masaze hradze. Jest zdravo, casto a male porcie, vela spat. A pri porode pocuvat co ti hovoria - skutocne, nenamahat sa zbytocne ked to netreba, tlacit len ked treba a tak ako ti povedia. Ziadne plytke nadychy, tlacenia cez zuby, alebo nejake kriky, to nepomoze. Tie filmove porody su za mna uplne trapne. Pri prvom dietati ma museli sit (dva stehy), pri druhom a tretom uz nie. Porody do pol hodiny - treti za 10 minut s minimalnymi kontrakciami, vsetky deti okolo troch kil. Ako, ja mozem odrodit aj 15 deti mi bolo povedane 🙂 - ak by dcera nemohla tak vie ze budem jej nahradna mama a dieta jej porodim.
Cele tehotenstvo som veľa chodila. Každý deň som mala min. 10 tisíc krokov. Inak nič iné ( žiadne naparky, anibally atd ) ku koncu som pila čaj z malinika a dávala som si ľanové semiačka. Bábo sa narodilo do hodiny ako som prišla do nemocnice a to som rodila v šatách čo som prišla,ani som sa nestiahala prezliecť. To som bola prvorodička.
Za mna aniball je super vec, ostatne asi stastie. Mala som kratke a bolestive porody. Chodenie nie je pre kazdeho, ako snazila som sa, ale tlak to nemusi dovolit. Ako ja som isla strasne cez svoje hranice a tak som aj rodila. Jedna divocina oba porody 😂 Ten caj som pila, druhe dieta uz iba tyzden, nakolko to zakazali lekari, ananas, datle, lanove semienka. Ten aniball/ epino boli ale naj v tom celom. Vedela som co mam robit a co citim
vaginalna naparka, cviky na fitlopte na panvove dno kinisi fyzioterapie na ig aaaaaaaa sexovat 😃