Čo všetko treba zariadiť pri pôrode doma?
Nájde sa mamička ktorá rodila doma čo to obnáša myslím pôrodná asistentka pripadne dula... Aká je cena? Treba to oznámiť gynekológovi alebo pôrodnici?
Skúste si zajednať doktora mne to veľmi pomohlo stále bol pri mne a kontroloval prvý pôrod keby som rodila doma je po mňa aj dcere
@natika1992 tak si najdi dobru. Ja nepoznam nikoho kto by mal taku skusenost
@natika1992 a to nevydrzis par hodin a par dni v nemocncici kvoli dieteti?Ja nvm ale ved mozes porodit doma aj bez komplikacii tip top porod ale zasa aj ten porod oze znamenat kadeco ine doma,si inak odvazna ale tak snad ti stastie bude priat.
@ktochytavzite nie som rozhodnuta na pevno že budem rodiť doma samozrejme nestojí to za to pokiaľ by nastali komplikácie chcela som len informatívne vedieť ci nejaká mamicka vôbec rodila doma a ako to prebiehalo a info podrobnejšie
@natika1992 no moja suseda lw potom volali 122 ti moc nadseni neboli,a nvm ci ona nechcela aj doma rodit
@natika1992 vsetky sa ti tu snazime iba poradit, ze porod doma je vacsie riziko ako porod v nemocnici. Nikto ti tu nenadava ani nic podobne...
Finalne rozhodnutie bude aj tak na tebe, to tu nezmeni ziadna z nas.
Pokial mas blok a strach, zle skusenosti, tak si rozhodne zvol inu porodbicu, pripadne dohodni sekciu a mas to o chvilku za sebou.
Kamoska to takto urobila a mala po probleme.
@lienka.7 to isto nie ja chcem vedieť čo s mojim dieťaťom budú robiť....
@salonka22 ja som nerodila ale na Slovensku...
@natika1992 pri CR nie si v celkovej narkoze...
@lienka.7 to nechcem ja som prvého rodila prirodzene takže aj toto druhé chcem tak aby som vedela co sa okolo deje
@natika1992 a tvoj gyn ta nemoze odrodit?
@petulda333 je to gynekologička a neviem ci môže
@natika1992 aj moja je ale je aj porodnicka a pri druhom som ju mala. Cely cas co mala,, volno,, lebo mna vysetrila, bezala na cisarsky a potom mala este jednu rodicku a behala k nam na striedacku, ma masirovala a roztahovala mi zadok a natahovala ma 🙈 citila som sa mega trapne ale porod sa urychlil a bol bez nastrihu a potrhania a to dcerka bola vacsia nez syn. A bolo to rychle aj ked ma strasili, ze vyvolany je dlhsi
@natika1992 k porodu domov ti žiaden lekár ani pôrodná asistentka na Slovensku nepride, lebo je to zakázané. Na Slovensku nemáme materiálne ani personalne zabezpečenie na pôrody doma. Včera som čítala zaujímavý článok s gynekologickou kapacitou dr caldom, že ženy ktoré chcú rodiť doma nemyslia na dieťatko ale na seba.
@terezia323 alebo len chcú tie ženy pokoj rodiť podľa vlastnej polohy poprechádzať sa možno si natočiť priebeh ako pamiatku a nie ležať na koze a počúvať ako na tie ženy kričia aby boli ticho...
@natika1992 prosim ta, ale takto to nie je vsade. Ja som mala pustenu hudbu a mohla sa prejst, vyuzit sprchu, ponadavat si 😀 aj polohu si vybrat. A nik namna nekrical, lenze ja som pocuvala co mi vravia. Ked som lezala v nemocnici pocas tehu, rodila tam jedna kt vrieskala na celu nemocnicu, kopala, hadzala rukami a par veci tam rozbila, potom ju priviazali a ano aj nakricali. Ked ju dali na izbu tak sa vkuse stazovala, co by sme jej mozno uverili, nebyt toho, ze sme to divadlo poculi a jedna aj videla. Tak aj zeny by sa mali nad sebou zamysliet ako sa chovaju. Co nepisem, ze ty si taka bola
@natika1992 nehadz vsetkych do jedneho vreca len preto,ze ty mas zlu skusenost..tak ako to ty opisujes to vo velkom mnozstve nemocnic vobec nefunguje.
@petulda333 kks to teda je sila no zas taka som nebola ale tak sem tam som si zakričala a kde ste prosím rodila
@issabelll jasne ze nie lebo to už vieš ze to tak nemohlo byť že ja som si to vymyslela hej? Dala by som ti tu možnosť byť vtedy v mojej koži
@natika1992 urcite je vsetko mozne.
Treba si len vybrat inu porodnicu, pripadne zazmluvnit lekara, ktoremu doverujes a bude naozaj aj s tebou. Pokial tvoj gynekolog nerodi, nech ti odporuci niekoho (oni sa medzi sebou velmi dobre poznaju 😁, s kym sa otvorene porozpravas a povies mu o svojich obavach a aj preco ich mas. Lebo kazdy problem ma svoj povod.
A kazdy porod je iny, kazda sme ina.
Ja som bola od strachu posrata jak male decko... strasne som sa tiez bala. Hned rano pred porodom som to povedala doktorovi, ten sa na mna usmial ze to snad nemyslim vazne 🙊 velmi mi to pomohlo ti poviem! Doslova som mala chut odtial utiect, ale vravim si co s malym, ako s nim von 😁😁😁 Povedala som mu, ze mu plne doverujem, ze spravim co len povie. Len nech sme obe zdrave...
A tak aj bolo.
Ja osobne by som doma nikdy ani neporodila, nakolko som nemala kontrakcie a museli mi 2x pichat oxytocin. Potom som porodila za 20 minut, na 3 zatlacenia. Na boxe som bola celkovo nejake 3 hodiny. Mam z porodu ten najlepsi zazitok, keby to bolo takto stale, aj futbalovu jedenast v pohode dam 🤣🤣🤣🤣
Cize skor ako rozmyslanie na domaci porod by som venovala cas a energiu hladania vhodneho porodnika a porodnice. Psychicka pohoda rodicky je 3/4 uspechu 👍
Popytaj sa kamosiek, co a ako oni 😉
@natika1992 ja nevravim ze to tak nebolo,to by som si nedovolila. ale snazim sa ti vysvetlit ze to tak urcite nefunguje vsade
na facebooku mame stranku ;) tu ta tie jezibaby ukamenuju... nic krajsie ako porod doma neexistuje.. 😍😍😍
@natika1992 prve v humennom, 3 smeny sa pri mne vystriedali. Potom mi dr prepichol vodu aby sa to zrychlilo. Druhe v michalovciach pri mojej gyn
@haaadanka ste zlata môžete mi prosím poslať link na stránku bola by som vďačná
@natika1992
Pozri, je to na tebe, ako sa rozhodneš. Tu ženy ťa nekritizujú, len sa ti proste snažia vysvetliť, že keď sa niečo pototo, môžeš umrieť ty alebo bábo alebo obaja. Bezproblémové tehotenstvo a bezproblémový pôrod kamošky sa v sekunde zmenil na boj o žobot, keď sa jej blbo odlúčila placenta a poškodila jej matenicu. Holka stratila v priebehu pár minút toľko krvi, že keby je doma, tak lekár, ktorý by tam sanitkou doletel, konštatuje smrť. Ja chápem, prečo chceš rodiť doma, lebo taký pôrod, že štekajú po tebe sestričky a nevšímame si a potom panika, tlačenie na brucho a všetko toto som zažila pri prvom pôrode aj ja. A je to strašné. A vedela som, že takto rodiť nechcem. Zároveň som vedela, že nie som povaha, ktorá porodí doma. Poznám také ženy, ale ja na to nemám. Ja by som spanikárila alebo voľačo a zle by to dopadlo. Tak som všetko úsilie sústredila na hľadanie pôrodnice, kde to bude tak, ako si predstavujem. A v nej som porodila ďalšie svoje dve deti. Zažila som krásny pokojný dôstojný pôrod, na ktorý mám náherné spomienky. Celý čas som si robila, čo som chcela, žiadne ležanie nikde. V podstate som celú druhú dobu pôrodnú bola a mužom v sprche a predýchavala kontrakcie, tam ma chodila PA kontrolovať, podať vodu, hroznový cukor mi tlačila furt, nech vládzem. A potom ma s mužom odviedli na pôrodný box a na jednu kontrakciu som si porodila dcérku. Bolo to super! Druhý pôrod tam bol straše rýchly, veľa nechýbalo a rodím v aute, takže to bolo také trochu absurdné, ale bola sranda. Inak, rodila pred dvoma týždňami mužova sesternica a rúško teda nemala, tak neviem ako je to s týmto.
@haaadanka existuje ak to dieta prezije. A ze jezibaby. No dovol. Nik jej tu nevynadal tak sa skludni. Kazda jej chceme len dobre
@natika1992 ja ti poviem tak..Síce som nerodila spontánne ani jedno z mojich detí,ale dávam ti za pravdu,že podmienky za akých ženy MUSIA rodiť v niektorých nemocniciach sú primitívne.. Nerozumiem prečo ,by si nemohla žena.zvolit polohu ktorá jej vyhovuje a cíti sa príjemne, a tiež prečo si nemoze pokricat..Vsak aj ten doktor keď si nakopne malíček o posteľ si iste uľaví od bolesti nadavkou albo výkrikom auuu...Áno lekár či PA má spod kozy ideálny prístup,ale zas je to len o ich pohodlí.. Ale na druhej strane pôrod doma je naozaj riziko a u nás ani nie je povolený.. Poobzeraj sa radšej po inej pôrodnici ak v tej predošlej to bolo také zlé.. Prvý syn sa narodil sekciou a komplikácie prišli až na druhý deň a bol 3 dní na Jiske..takže aj keď pôrod prebehne bez komplikácií či už doma alebo v pôrodnici ,tie môžu prísť aj neskôr či už sa to bude týkať teba alebo bábätka..No a verím tomu ,že len potom na teba lekári poriadne navrieskaju..V každom prípade ti prajem aby si mala na tento pôrod krajsie spomienky ❤️..
@marianeta mne moja dr vravela, ze kricanim sa uberam o sily a kyslik a aj dieta, preto mi viackrat vravela, ze nemam kricat. Ano po aukat mozes, ale nie ziapat na celu nemocnicu ako niektore
@haaadanka
Vieš čo, kamoška je lekárka, robí často na záchranke, nechcela by si zažiť pri tom nádhernom pôrode doma, že k tebe utekajú so sanitkou a ty sa len modlíš, aby si to ty a bábo prežila, lebo síce to je krásne, ale zrazu je všetko zle. Ona také mamičky bola párkrát ratovať, raz jej takú priviezli do služby, po takomto krásnom pôrode, holka je rada že žije ona aj dieťa. Blbé je, že skončilo to celkom smutne, lebo má 25, museli jej zobrať maternicu, ďalšie deti mať nebude a bábo z toho vyviazlo len zázrakom. Ja rešpektujem ženy, ktoré chcú rodiť doma, rodila som 3x a ten prvý pôrod bol des, ale príde mi až sprosté nazvať tu všetky ženy, ktoré majú iný názor alebo skúsenosť, ježibabami.

@natika1992 ale citaju, ale uz len to ze ta to napadne ... Takto ohrozit vlastne dieta 🤷 fakt nikdy nevies...porodna asistentka je na vedenie spontanneho porodu ...ale nie na riesenie akutnych stavov ...a uz vobec nie doma, kde nemas ziadne pristroje na monitorovanie priebehu ...a ziadna porodna asist. nepreberie zodpovednost ak sa nieco pototo ...keby si to chcela riesit pojde rovno do basy ... predsa je vzdy lepsie, za dverami operacna sala kde z teba za 5 min dieta vyberu a vedia mu pomoct ak by sa nieco nebodaj skomplikovalo, doma mu ako pomoze daka PA, keby ho treba ozivovat alebo co, ako mu da potrebne lieky (hrozne scenare, ale deju sa) ....skus si precitat co vsetko sa moze pri porode stat a mozno si to rozmyslis, ak mas zlu skusenost tak si vyber lepsiu nemocnicu, popripade sukromnu tam si zacvakas ale budu k tebe aspon zlatí ...