icon

Cord Blood Center - odber pupočníkovej krvi

adamkofjo
9. nov 2012

Uz davnejsie som sa zapojila do jednej sutaze a dnes mi volala pani z Cord Blood Center ze som ziskala zlavu na odber pup. krvi , poslali mi prospekti, len som z toho niaka zmatena , ci to nieje niaky podfuk , tak by ma zaujimali nazory mamiciek ktore maju skusenost s touto spolocnostou. Ci v tom nieje niaky hacik alebo nieco na co by som si mala dat pozor. Prosim napiste ak mate niekto negativnu alebo aj pozitivnu skusenost.

kondor17
20. feb 2017

@snehulienka99 No to neviem, ako by sa to riešilo, musela by som pozrieť zmluvu. Za odber sme platili 400e a každý rok platíme okolo 62e. Hlavne, že v reportáži tá pani z ministerstva tvrdila, že odber je bezplatný a sama sa pýtala reportéra či je..

evittam
20. feb 2017

@kondor17 ...ked vtacka lapaju.....😉

makda
10. mar 2017

ahojte kocky. tento rok mi neprisla faktura za uskladnenie pupocnikovej krvi. mate rovnaku skusenost?

happyfrog80
11. mar 2017

@makda aj ty si sa dala na to?

makda
11. mar 2017

@happyfrog80 ja uz davno, pri prvom. to som este bola malo informovana prvorodicka 😎

ladova87
15. jan 2018

Prosím vás, rušili ste niekto to uskladnenie ? Či stačí nezaplatit?

rika1968
25. júl 2019

Dobrý deň. Chcela by som obnoviť túto tému. Tiež platíme do Cord blood Centra a už sme tam dali nie málo peňazí. Keďže v dnešnej dobe panuje klamstvo a podvod, pred pár rokmi som z tej spoločnosti mala miešaný pocit. Keď ste tehotná a bojíte sa o dieťa, vtedy by ste dali aj tie posledné peniaze, aby vaše dieťa bolo stále zdravé. Vyskytla sa možnosť, že keby nedaj bože zlyhalo zdravie, tak je šanca tá pupočníková krv. Išlo to cez mnoho ľudí, cez lekárov a nikto ma neupozornil, že pozor, možno to tak nie je ako to má byť. My sme platili a platíme maximum. A ako roky letia, hľadám, pátrám čo to je za firmu. Zakladateľ MUDr. Zohdy Hamid, funguje vo viacerých firmách atď. atď. Hľadám pacientov ktorý zo zdravotných dôvodov využili vlastnú pupočníkovú krv, ktorú mali uskladnenú v tejto firme.

rika1968
25. júl 2019

@zveva Dobrý deň. Veľmi ma zaujal vás názor. Nemala som čas všetky vaše príspevky prečítať, ale posnažím sa pozdejšie. Mne je podozrivé, že neviem nájsť pacienta ktorý bol vyliečený, alebo liečený vďaka cord blood center

8291
25. júl 2019

@rika1968 lebo je to nepoužiteľné, na Slovensku to (ne)funguje pomaly 20rokov a nevieme tento material pouzit, uzz vôbec nie pre dieťa od ktorého to bolo bráne. Toto centrum je vytriasač peňazí z rodičov. Skuste sa na kontaktovat na pedo onko hemalogov a popýtať sa, tak sa dozviete pravdu

rika1968
25. júl 2019

@8291 Teraz večer čítam už aj ostatné príspevky. Hľadám kde všade info, čo by mi pomohlo nás presvedčiť, že nie je to biznis. Keď som zistila, že má v tom ruky smer, čiže politika, tak to nič dobré a úprimné neznamená. Vtedy som začala chápať, prečo ich nikto od roku 1999 nekontroluje. Stále hľadám pacientov a ľudí ktorým to pomohlo.

diaalex
25. júl 2019

My sme boli v situácii keď to bolo jedno z riešení a lekári hneď zisťovali možnosti od CBC a musím sa ich zastať, pekne spolupracovali... našťastie sme to nemuseli použiť, ale aj nám potom volali či je už vsetko v poriadku a zaujímali sa... teraz riešime opäť odber a kedze tam už mame jeden uskladnený na další mame dosť značnú zľavu ...

rika1968
26. júl 2019

@diaalex Dobrý deň. Úprimne poviem, že podobné skúsenosti a názory hľadám, čiže nejaké konkrétné, skutočné dôkazy. U mňa tá neistota začala, pred pár rokmi, keď som v televízii videla reportáž, kde jedna tehotná baba poprosila telku o pátranie a zisťovanie skutočnosti tejto spoločnosti. Bola som zhrozená, že sa o ňom nič nedalo zistiť, na ministerstve zdravotníctva, tvrdili, že žiadna za odobratie pupočníkovej krvi ani súkromná firma nemá právo pýtať peniaze, za uskladnenie už áno. Verte mi že som sa vtedy zľakla, stále platíme , ale bojím sa že nevieme kde idú tie peniaze. Naša suma je už druhý rok rozdelená. Časť platím na Sk a časť do Švajčiarska. Samozrejme som im volala, prečo je to tak. Vidím že čakáte bábätko, môžem sa spýtať či si dáte odobrať pupočníkovú krv? Predpokladám že máte aj iné dieťa a tiež platíte CBC? Vopred ďakujem za odpoveď.

diaalex
26. júl 2019

@rika1968 áno, budeme dávať odoberať krv a asi aj tkanivo, este sme sa nerozhodli, zmluvy síce doma mame, ale este partner nemal čas ich podrobne preštudovať 🙂 moja sestra ma uskladnenú krv, mamina raz ročne plati 50€ a len na jeden účet to ide (nevieme o tom že by sa to nejako rozdeľovalo)... ale každopádne keby sme s tým nemali skúsenosti a aj s komunikáciou z ich strany, určite by sme o tom teraz neuvažovali 🙂

rika1968
26. júl 2019

@diaalex My máme maximum, čiže aj tkanivo aj krv. Dokopy platím 86,28€ (67,30€ +18,98€, tak mi rozdelili a platím už druhy rok na dve účty ako som už písala). Občas máme cestu cez Bratislavu a chystám sa navštíviť ich sídlo. Teraz za odber sa koľko platí?

diaalex
26. júl 2019

@rika1968 závisí od toho čo vsetko, ale presne sumy neviem, musím pozriet do zmlúv

8291
26. júl 2019

@rika1968 jedine kto vás vie presvedčiť sú detský onko hematologovia, neurologovia, obvolať si veľké kliniky, BA, BB, KE a popytať sa, hlavne tie onkológie a tam vam naozaj aspoň v skratke budú vedieť povedať či áno, alebo nie. Centrum funguje už dlhé roky, takže za tie roky by už mali mať výsledky. No skutočnosť je taká, že počet zachránených detí s použitím pupočníkovej krvi nie je známa, ja keď som si pár rokov dozadu toto zisťovala v detslej fakultnej v Ba(cez známosti), tak záver je taký, že toto centrum je naozaj vytriasač peňazí. A dokonca jedno obdobie uskladnovali material nesprávnym spôsobom, teplotou

rika1968
26. júl 2019

@8291 ďakujem za info, určite sa popýtam, lebo mi to nedá pokoj. Ako chodíme ku rôznym odborným lekárom, tak som vyzdvihla túto tému, ale som bola sklamaná,lebo ani jeden lekár sa k tomu nevedel vyjadriť. Zavolám na chematologiu, som zvedavá čo mi povedia a aj podľa možnosti aj iných lekárov stým budem otravovať. Keď sa to robí vo veľkom, tak by o tom mali vedieť a otvorene viac informovať ľudí.

diaalex
26. júl 2019

@rika1968 https://www.cordbloodcenter.sk/nase-benefity/o-...
Tuto sa o tom dočítate, aj kde to bolo poskytnuté na základe akej podpory ... my platíme Ceptre

8291
26. júl 2019

tento článok je reklama centra, ani jeden slovenský lekár sa k tomu nevyjadril. A že kmeňové bunky pre deti s DMO, no dobre som sa na tom článku zasmiala, koľko detí na Slovensku s DMO ich dostalo? Ani jedno. Trasu s peňaženkami rodičov a material vyvážajú do zahraničia.

diaalex
26. júl 2019

@8291 mas s tým osobnú skúsenosť? Bola si niekedy v situácii že si o ňu bola nútená požiadať? Alebo sa tu len zbytočne rozculujes a robíš negatívnu reklamu?

8291
26. júl 2019

@diaalex mám informacie priamo z ruky detskych onkologov, neurologov,máme známosti keďže sme s manželom obaja v zdravotníctve a pred pôrodom som si tiež zisťovali info a obvolali kliniky,sama doktorka na detskej onkológii mi povedala, že hoci je to použiteľné ale výsledok žiadny, buď to nebolo možné na konkrétne diagnózy použiť (pri 90% diagnóz je krv nepoužiteľná), alebo sa im stalo že material bol znehodnotený, aj keď použili, tak vysledky nevideli žiadne. Ona sama povedala že má dve deti a ani pri jednom si krv nedala naskladnit .U nás v práci a ani v manželovej to z kolegovcov sestier, lekárov, sanitorov nevyužil nikto. Prečo? Lebo je to hovadina.Nenájdeš ani jeden clanok kde sa vyjadrujú lekári z oboru, ani jeden. Však také centrum keď má výsledky, tak by mala byť pre nich reklama, že ahaaaa milé mamičky, tymto detičkám sme zachránili, skvalitniliživot vďaka uskladneniu pupočníkovej krvi. Ale za 20rokov nič, ani ťuk.

8291
26. júl 2019

Už len to že cez FB vyhlasujú súťaže na uskladnenie, to je už aká profesionalita. Však nech vyhlásia súťaž a popritom nech buchnú na stránku aj ich výsledky s vyjedreniami lekárovTo by bolo profesionalnejšie.Nuž ale tie nemajú, žiadne.

diaalex
27. júl 2019

@8291 zaujímavý pohľad, preto je naše zdravotníctvo tam kde je 😕 ako hovorím, my s tým mame skúsenosť, dávali nám aj preveriť nás odber či je v poriadku, vsetko pekne nachystali a vôbec nebol problém ... po ďalšie, neviem ako by sa vám páčilo keby ti zachránili dieťa a všade na nete to propagovali, že aha týmto deťom sme zachránili život... alebo rovno nechceš aby s tebou urobili rozhovor nech si splhnes pred kolegami a si zrazu slávna?! Toto je chorý prístup, ale ako hovorím, keď takýto problém nezazijes na vlastnej koži, keď tvoje dieťa nebude onko pacient, nikdy sa k tomuto relevantne nevyjadríš, vždy to budú táraniny do vetra ... ale človeku čo je zatrpknutý a vidí len negatívum nevysvetlíš ... keď nechceš si to dávať nedávaj a hotovo, ale hlúposti tu nehovor...

8291
27. júl 2019

@diaalex pre mňa sú podstatne výsledky a tie bohužiaľ nie sú.A pokiaľ majú rodičia jefináčika tak pre nich je to úplne zbytočne pretože to nie je použiteľné pre dieťa, ktorému bola krv odobratá. Vysledky za 20rokov nie su ziadne,

8291
27. júl 2019

Veď nemusia medializovať konkretne dieťa, stačí že sa k tomu vyjadria lekári, pri akej diagnóze bol material použitý, vek dieťaťa, sposob použitia a výsledok, to je reklamama, nie teklama na fb. Myslím že aj samotný lekári ak by takto zachránili dieťa ,by chceli pozdvihnúť konkrétnu kliniku,že sa im fo podarilo a funguje to. Tak to zvyčajne býva aj pri špeciálnych operačných výkonoch, trasplataciach.... Nuž ale vyslecky tohoto centra nie sú.

nikusiak9
27. júl 2019

@8291 to ze ich bolo malo zatial pouzitych nezmamena ze za 5r nebude vela

8291
27. júl 2019

@nikusiak9 nuž 20 rokov dlhá doba na to aby vedeli lekári preukázať výsledky, po desiatom roku života dieťaťa je tento material na dve veci na nič a na nič. Mňa presvedčili výsledky a konkretne skusenosti lekarov, neurologov, onkologov, hematoonkologov.

nikusiak9
27. júl 2019

@8291 zalezi od mnozstva ze na aky vek sa sa pouzit. Pred 20rokmi sa este nedalo liecit ani tolko veci co dnes.

8291
27. júl 2019

@nikusiak9 bavíme sa o konkretnom centre, ktoré za cca 22 rokov fungovania vecia preukázať len uskladnenie, to je tak všetko

rika1968
27. júl 2019

Dievčatá nemá zmyseľ sa hádať, všetci by sme chceli, aby to nebol podvod . Práve preto hľadám rodičov ktorím ich dieťa bol liečený s vlastnou pupočníkovou krvou. Ale zatiaľ sa mi nikto neozval. Tiež mi je čudné, že lekári o tom nemajú konkrétné informácie a skúsenosti. Začala som sa stým zaoberať hlbšie a stačí trošku pátrať len na internete ohľadom zakladateľa a jeho spoločníkov. Na adrese kde by mali mať sidlo sa nachádza niečo úplne iné atď, atď. Nechcem podozrievať nikoho, ale veľa veci mi nesedí. Veľmi veľa ľudí tam prispeje, obrovské peniaze im tečú, tak prečo nemáme právo o nich vedieť maximum a hlavne pravdu. Bola by som rada keby sa ozvali viacerí,taký ktorý im platia. Ale prosím nehádajte sa, chceme len pravdu.