Cord Blood Center - odber pupočníkovej krvi
Uz davnejsie som sa zapojila do jednej sutaze a dnes mi volala pani z Cord Blood Center ze som ziskala zlavu na odber pup. krvi , poslali mi prospekti, len som z toho niaka zmatena , ci to nieje niaky podfuk , tak by ma zaujimali nazory mamiciek ktore maju skusenost s touto spolocnostou. Ci v tom nieje niaky hacik alebo nieco na co by som si mala dat pozor. Prosim napiste ak mate niekto negativnu alebo aj pozitivnu skusenost.
Dobrý večer, dnes som odoslal formulár o ukončení zmluvy ktorý som od CBC dostal.
Poslednú faktúru sme uhradili. Dostal som email s tlačivom. Pani vyjadrila porozumenie a nemala žiadne námietky k ukončení zmluvy.
Každý musí vedieť a rozhodnúť sám či bude túto hru hrať ďalej alebo nie 😊.
My sme ju skončili lebo už nemá zmysel.
@0912 tebe dali tlačivo,mne napísali toto "Ak si prajete odstúpiť od zmluvy, je potrebné napísať oficiálnu žiadosť o odstúpenie – len oficiálna písomná žiadosť bude akceptovaná. V žiadosti prosím uveďte Vaše osobné údaje, číslo Vašej zmluvy, prípadne dôvod odstúpenia."
Neviem, či nejde na nete nájdem vzor, alebo ci to dám právnikovi..
Ahojte kocky, aj vam volali, ci nechcete za dieta (deti) pvyplatit poplatok jednorazovo dokonca? Mne volali uz dvakrat. Vraj kvoli inflacii. na mna to robi zly dojem, akoby si potrebovali uhradit vydavky mozno na energie, na naklady firmy a potom skoncia. Dakujem za info.
@katka1981 Mne nie, ale švagriná vravela, že ona teraz zaplatila na 10.rokov dopredu. My sme sa to pokúšali zrušiť v roku 2019 všetko sme doplatili, potom nám už ani faktúra neprišla, no nedávno mi pani zavolala, že máme doplatiť poplatky, že sa nám zmluva nezrušila.. My máme zmluvu od 2012 , certifikát len na 13 kg. Mám 3 súrodencov, všetci dali svojim deťom odobrať, nedá sa s nimi o tom baviť, lebo si všetci myslia aká je to skvelá vec...
@kondor17, mne a mojej naj kamoske to doslo tiez. O do mna chceli zaplatit na 50 rokov. Mne sa to zda kravina. Preco by som mala do svojich 66 rokov platit toto? Ved ked bude dieta zarabajuce moze si to platit same, a nie ja z dochodku, a celkovo dcera to ma do 32 kg, teraz ma skoro 14 rokov a mozno 36 kg. U syna ani neviem do akej vahy. Nevieme ani kde to je uskladnene, ani ja ani kamoska. Mam zmiesane pocity a isto nic dopredu platit nebudem, im podla mna stupli naklady na mrazenie, ved energie isli hore a teraz hladaju peniaze kde sa da. Nepaci sa mi to.
@katka1981 švagrine povedali, že je lepšie zaplatiť na 10 rokov dopredu, lebo je to lacnejšie, tí čo platia ročne, tak tým zdvihli poplatok pre energie atď., tak jej to povedala pani z cord. Ja som teraz volala tiež, pýtala som sa, či je to pravda, že firma je na SK zrušená, stále bola ticho, nakoniec mi povedala, že aj keď ma adresu Švajčiarsko, tak podnikať na SK môže, to nevadí, že zmenili sídlo.. Keď som sa pýtala, kde je uskladnená, tak povedala, že je to tajné, že by som mala byť rada, že to nemôže niekto zničiť, že v okolí Banskej Bystrice.. Keď som povedala, že to chcem zrušiť, tak že mám doplatiť a emailom jej napísať, že dávam výpoveď. Keď som sa opýtala, že to len tak, netreba napísať co s tou krvou majú urobiť, zas bola ticho.. Tak toto bolo ďalšie divne, že zrazu stačí taká výpoveď..po mojich otázkach, mi povedala, že mi pošle formulár.. S tými súťažiami ako ste vyhrali odber.. Aj ja som sa zapojila, dala som tel. číslo, potom my stále volali, nakoniec som "vyhrala" 75%zľavu.. Teraz aj švagriná, že vyhrala,, celý odber.. Ale uskladnenie víjde ako celý odber, lebo zas zaplatí na 10rokov dopredu..
@rika1968 zistili ste niečo nové? platíte naďalej? Pani z cord. som sa pýtala, kde sú uložené odbery, že stále na SK na tajnom mieste.. Ak si vybavíte potvrdenie o bezinfekčnosti, že môže vybaviť, aby ma tam pustili s tým, že neprezradím miesto.. Mám byť rada, že je to tajné... Pýtala som sa, či sú uložené v zahraničí, že nie stále sú na SK.. Keď som sa jej niečo pýtala, stále bola ticho, kým niečo povedala.. Nakoniec aj potvrdila, že je firma na SK zrušená
@kondor17
Dobrý deň. Ja vybavujem zrušenie zmluvy, ale stále som na jednom mieste, dokonca tento týždeň mi poslali aj faktúry na tohoročnú platbu. Jedna faktúra SR a druhá do Švajčiarska.
Som prekvapená že oni mali odvahu povedať že zrušili na SR sklad. Nuž čo si o tom máme myslieť, tak kde sú naše odbery, za čo vlastne platíme? Mal by každý zrušiť, totiž ako som kúsok pátrala aj to som sa dozvedela, že ak by hociktoré choré dieťa potrebovalo z tých odberov na liečenie, dostane aj cudzie, pretože máme štátny sklad kde majú uskladnené a podľa potreby použijú na liečbu.
Vy ste už zrušili alebo ako ste sa rozhodli?
@rika1968 aj ja to teraz riešim, pani mi poslala emailom papiere, na ktoré som ju upozornila..niekoľko krát ma upozornila, že musím doplatiť, inak zmluvu nezrušia...majiteľ čo vlastní verejnú-dobrovoľnú, vlastní aj túto platenú, tak ako písali hore, že sa odbery predávajú do zahraničia... takže ma to ani už neprekvapuje.. švagriná povedala, že odber, čo vyhrazala"zadarmo", tak uskladnenie ju víjde rovnako..
@rika1968, odo mna chceli nech to vyplatim dopredu na 50 rokov. Za prve, zijeme tak, ze dovolenky nepozname, za druhe nevidim dovod platit to 50 rokov, dcera bude mat o 2 tyzdne 14 rokov. Baby ma to vobec zmysel platit? Dcerke platim asi 6o eur synovi asi 80, neviem presne, ved kazdy rok je ina suma, az mi aj doslo na dceru zaplatit, som to nepozrela, ale ja rozmyslam, ci to nie su vyhodene peniaze nacisto.
@kondor17
@katka1981
Ja asi musím vyplatit faktúry, aby mi zrušili zmluvu.
To že oni u nás nemajú sklad tak ja to vidím tak že oni vôbec nemajú sklad.
Vidíte že všetko urobia za to aby nahovorili ľudí na ďalšie platby. To že už pýtajú peniaze za viac rokov, asi znamená, že veľa ľudí od nich odstúpil. Tiež nie som politik, že by mi tie peniaze nechýbali, ba naopak, žijeme veľmi skromne, tu na Slovensku sa inak ani nedá.Ja sa hnevám aj na lekárov, že ľudí neupozorňuju, aby sa o nich viac poinformovali. Oni vedia najviac že táto spoločnosť klame ľuďom .
@rika1968, ja to zas vidim tak, ze chchu peniaze dopredu, lebo isli energie hore a asi maju dlhy za to mrazenie. Co bude s tymi bunkami nasich deti poodstupeni od zmluvy. Ja ich chcem spat, nemam v plane geneticky material mojich deti nechat im aby ho predali dalej. Tehotna zena je pod tlakom neriesi taketo veci, co musime teraz.
@katka1981
Myslíte že by vám dali váš pupočnikovy odber? Oni odôvodnia prečo to nepatrí vám. Alebo keby na nejaký nátlak by vám aj dali, skade budete vedieť že je to vaše, alebo že je to vôbec to čo vy chcete.
Oni nie sú hocijaká spoločnost, tam figurujú vplyvný ľudia .
Pred pár rokmi bola reflex reláxia a tam po nich pátrali, až za ministrom zdravotníctva išli sa informovať, ktorí sám povedal, že nemajú vedomosti o takej súkromnej spoločnosti, a tiež dodal, že na SR existuje štátny sklad začo sa neplatí a z toho čerpajú bunky pre chorých.
Pre boha kedy vám dojde že to je ojeb storočia?
@saraxyz ešte to nemám vypísané, uvediem genetickú poruchu, keďže som v článku z USA sa dočítala, že viacerí lekári vravia, že pri odberoch tieto spoločnosti neupozorňujú na genetické poruchy, keďže dieťa nejakú zdedí, tak aj táto pup. krv nesie túto genetickú poruchu.. takže je nepoužiteľná.. Skúste si pohľadať z USA rôzne bloky a stránky.. Napr., že odbery fungujú len 30rokov, takže nie sú štúdie ako dlho je pupočníková krv životaschopná.. niektoré spoločnosti ponúkajú uskladnenie na 1rok, 5, 10 max 25rokov. Preto ma zarazilo, že od @katka1981 chceli zaplatiť dopredu na 50 rokov.. Celosvetovo je priemysel v hodnote 6,2 miliardy dolárov, podľa niektorých odhadov by mohol dosiahnuť do roku 2023 9,3 mil. d. podľa jednej nedávnej správy. Takže ide o pekný biznis..
@kondor17, dik za tento prispevok. Ano toto viem, ze lepsie je ked dostane krv od surodenca, lebo ak nedajboze dieta ochorie, tak uz v tom odbere to v poriadku nie je. Kurnik dosla mi faktura na dceru, o chvilu pride na syna, ten rocny poplatok, nemam cas to doriesit, ze co s tym dalej.
@mima1112 Meno priezvisko, adresa, PSČ, mesto, telefón, e-mailová adresa
..................................................................................................................................
Mesto, dňa .................
Žiadosť o odstúpenie od zmluvy č.
Žiadame o odstúpenie od zmluvy č. ......................, uzatvorenej rodičmi .................................a ....................................
z dôvodu....................................................................................................................................................................................
Uskladnený transplantát môžete: (prosíme zaškrtnúť jednu možnosť)
□ Použiť na vedecké a medicínske účely
□ Zlikvidovať
.................................. ..........................................
Podpis rodiča Podpis rodiča
Údaje rodičov:
Titul, meno a priezvisko: ..........................
Dátum narodenia: ..........................
Adresa trvalého bydliska: .....................................................................................
Titul, meno a priezvisko: ..........................
Dátum narodenia: ..........................
Adresa trvalého bydliska: .....................................................................................
* Ukončenie zmluvy je možné iba vtedy, ak spoločnosť neeviduje žiadne pohľadávky voči klientovi.
@mima1112 pošlite to doporučene, ja som to tak poslala, pani povedala, že nič nedošlo, tak som poslala potvrdenku a doteraz to nemám doriešené, pani mi v lete povedala, že na ukončenie zmluvy majú 6 mesiacov. Sa to riešilo včera na správach, tam vraveli, že krv je vo Švajčiarsku a aký z toho je biznis..
ja som si včera prečítala toto na pluske a teraz neviem či platiť ďalej https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/cela-pra...
@maslarova
Tiež sme pátrali, sídlo neexistuje, volali sme a tie informácie boli prázdne, keď sme zistili že hrajú v tom rolu aj politici, bolo nám jasno prečo oni môžu kľudne fungovať atď, atď.....
Platili sme 10 rokov, minulý rok sme zrušili.
Som nahnevaná, že chcela som urobiť pre svoje dieťa niečo užitočné, len pri odbere sme platili cca 700€( presne neviem ale mám všetko na papieri), myslela som že je to dobrá investícia lebo zdravie je najcennejšie a jedného dňa som videla v telke reláciu kde boli o tom samé negatívne názory a začala som pátrať, čím ďalej tým viac som zistila že je to podvod.

@rika1968 mne dnes odpísali