Cvičíte s epinom?
Chcem sa opytat tych bab, ktore cvicia alebo cvicili, ze ako napredovali a posuvali sa centimetrovo 🙂 Ja som uz stvrtý den na 6 - 6,5 cm a neviem sa posunut ani o milimetrík, pretoze mam pocit, ze ma uplne roztrhne 🙂
ano pomohlo, aj zo psychologickeho hladiska 🙂. Mna sice museli trochu nastrihnut lebo maleho tahali von so zvonom ( ci ako sa to na Slovensku vola) ale stichy som vobec necitila, nic ma nebolelo, nestipalo 🙂.
Ja by som sa rada opytala, ci poznate a mate skusenost s balonikom Anibal? Epino je overene, no kedze boli asi prvi, co to zacali vyrabat, tak si nahodili cenu za "napad". Anibal stoji asi polovicu, otazka je, ci plni dobre ucel.
Ja mam Anibal ... Zacala som cvicit len teraz tak uvidime ako to pojde. Dala mi ho moja porodna asistentka, zevraj je to to iste ako epino akurat tvar je trochu iny.
@sayurinka ahoj chcem sa ta opýtať na anibal ako si spokojná?
Ja cvicim tiez anibalom ... a som na 25 cm 😀
@tixx Ahoj, ja som s nim nakoniec necvičila, mala son počas tehotenstva intimne partie velmi citlive a neskutočne to bolelo, takže som sa na celý ani bal vykašľala. Nuž a čuduj sa svete, porodila som bez bolesti a bez akehokolvek poranenia (a to mam naozaj veľmi uzku vaginu) 🙂 takže podľa mňa masáž hrádze je úplne postačujúca 🙂
@icejane mozem sa len opytat, riesila to jedna kamoska so svojou gynekologickou,a ta to vraj nedoporucuje z dovodu,ze zena po tom,ako cvici s epinom,uz nie je po porode tam dole na tom tak,ako predtym... ze vraj sa to "vytaha" a nevrati do povodneho stavu... tak neviem, co je na tom pravdy, preto sa pytam...
Ahhoj ja som nacvičila s anibalom 30cm a porod ulpne nadherny krasny zažitok bez epiduralky a nastrihu viem po porovnat aj s porodom ked som necvičila a určite odporučam držim palce
Od kolkeho tyzdna sa to ma cvicit? A ako casto?
@milagrosss20 no, vraj staci 2 - 3 tyzdne pred porodom a kazdy den aspon 15 min, pretoze to nie je iba o vytlaceni balonika, je to aj o posilovanie panvoveho dna, cize o stlacani. Takze podla mna, aj ked pri porode bude nastrih nutny, urcite to cvicenie aspon prispeje k rychlejsej regeneracii svalov 🙂
@simona30 prosim ta to si mam sat dnu a nafuknut a vytlacit vonku? A ak ma streptokoka smie sa to?
@milagrosss20 áno,presne tak. A ďalšie cvičenie je, že to dáš dnu, nafuknes a iba stláčať ako by si zadržiavala moc. A môžeš aj keď máš streptokoka len potom dezinfikuj balonik. Veľa štastia pri cviceni 🙂
@icejane a to si rodila prvé dieťatko alebo už druhé?
@zuzanitaina40 tretie, ale prve 2700 g, druhe 2900 g a tretie 4300 g 😀
Ahojte, ja som mala Aniball, na jednej strane som bola rada, že som si to mohla vyskúšať "nanečisto", ale na druhej strane som nečakala, že cvičenie bude také nepríjemné a bolestivé ☹ Nejak sa to tu zabúda spomínať 😠 Takže ja som s ním cvičila 5x (bola som na 23 cm), a vykašlala som sa na to, nechcelo sa mi rodiť každý deň niekoľko týždňov pred skutočným pôrodom 😝
Skutočný pôrod bol rýchlovka, za 2 hodiny boli za mnou všetky 3 pôrodné fázy, bez nástrihu, trochu natrhnutá na pokožke - 2-3 stehy. Na prvorodičku slušné :D Moje mláďatko malo obvod hlavičky 34 cm, 3.470 g, 50 cm.
Neviem však či za rýchly pôrod môžem vďačiť Aniballu. Minimálne psychicky mi to však pomohlo, v mojom prípade placebo efekt 🙂
Predam aniball, povodna cena 48 €, ponukam ho za 30 € + 2 € postavne. Cvicila som s nim 4 krat, vzdy som pouzivala kondom, nevyužite kondomy priloim, takze z hygienickych dovodov je uplne bezchybny, 100 % stav, kupeny na oficialnej stranke anibal,l navyse kto ma pochybnosti, da sa objednat nahradny balonik. Nakoniec som rodila sekciou, takze ucinok bohuzial neviem posudit. Ak ma nikto zaujem napiste mi do IP.
Ahojte, predavam Aniball balonik za 30 EUR vratane postovneho, pouzivany cca 2 tyzdne, odporucam. Pokroky isli sice pomaly, ale treba mat trpezlivost, pojde to 🙂.
kokos. to iba ja som v pohode asi 7 krat cvicim a uz dam 27 cm uplne v pohode.. len nemam aniball ani epino ale pouzivam analny balonik.. nieje to preto ze je maksi a da sa stlacit tam vnutri viac a preto to tak necitim daako extremne? ked ste skusali epino alebo aniball ked vam aj vychadzaju von tak maju rovnaky tvar furt ci ako? ze ked ho stlacite nafuknuty rukou tak ide stlacit ci nie? ja som si xaobstarala lacnejsiu variantu ale teraz rozmyslam ze asi zbytocne :/

Ahoj simona30, ja som cvicila s epinom. Napredovala som tak 0,5-1 cm do tyzdna. Skus zmenit polohu, na chrbte som vytlacila vzdy menej ako v kluku. Vela stastia 🙂