icon

Cvičíte s epinom?

simona30
10. feb 2014

Chcem sa opytat tych bab, ktore cvicia alebo cvicili, ze ako napredovali a posuvali sa centimetrovo 🙂 Ja som uz stvrtý den na 6 - 6,5 cm a neviem sa posunut ani o milimetrík, pretoze mam pocit, ze ma uplne roztrhne 🙂

Strana
z2
luciita
10. feb 2014

Ahoj simona30, ja som cvicila s epinom. Napredovala som tak 0,5-1 cm do tyzdna. Skus zmenit polohu, na chrbte som vytlacila vzdy menej ako v kluku. Vela stastia 🙂

simona30
autor
10. feb 2014

@luciita dakujem 🙂 a pomohlo to pri porode? Ja sa spolieham na to, ze pri porode sa aj zena nejak prirodzene roztiahne a bude sa to tam aj lepsie smykat 🙂

luciita
10. feb 2014

ano pomohlo, aj zo psychologickeho hladiska 🙂. Mna sice museli trochu nastrihnut lebo maleho tahali von so zvonom ( ci ako sa to na Slovensku vola) ale stichy som vobec necitila, nic ma nebolelo, nestipalo 🙂.

miilada
10. feb 2014

Ja by som sa rada opytala, ci poznate a mate skusenost s balonikom Anibal? Epino je overene, no kedze boli asi prvi, co to zacali vyrabat, tak si nahodili cenu za "napad". Anibal stoji asi polovicu, otazka je, ci plni dobre ucel.

simona30
autor
10. feb 2014

@miilada Milada, pokial ja viem, tak Epino je vyrobene v Nemecku, Anibal vraj v Cine, ale tak co dnes nie je vyrobene v Cine a poskladane niekde inde 🙂) Mne sa to zda rovnake, akurat sa vraj na epino da kupit nahradny balonik, aspon tak som citala 🙂

miilada
10. feb 2014

@simona30 Dik za info. Skusala si niektory z nich?

simona30
autor
11. feb 2014

@miilada mam Epino 🙂 kupila som pouzite, za dobru cenu, kedze ho tak ci tak pouzivas s kondomom a cistis to

sayurinka
20. aug 2014

Ja mam Anibal ... Zacala som cvicit len teraz tak uvidime ako to pojde. Dala mi ho moja porodna asistentka, zevraj je to to iste ako epino akurat tvar je trochu iny.

1984ivetka
2. okt 2014

@sayurinka ahoj chcem sa ta opýtať na anibal ako si spokojná?

icejane
7. okt 2014

Ja cvicim tiez anibalom ... a som na 25 cm 😀

tixx
27. dec 2014

@icejane ahoj, pomohol ti Anibal? ja tiez zvazujem,ze si ho kupim,kedze je o polovicu lacnejsi ako Epino...

tixx
28. dec 2014

@sayurinka ahoj, pomohol ti Anibal? ja tiez zvazujem,ze si ho kupim,kedze je o polovicu lacnejsi ako Epino...

sayurinka
28. dec 2014

@tixx Ahoj, ja som s nim nakoniec necvičila, mala son počas tehotenstva intimne partie velmi citlive a neskutočne to bolelo, takže som sa na celý ani bal vykašľala. Nuž a čuduj sa svete, porodila som bez bolesti a bez akehokolvek poranenia (a to mam naozaj veľmi uzku vaginu) 🙂 takže podľa mňa masáž hrádze je úplne postačujúca 🙂

lenbea
3. jan 2015

@simona30 mne to tiež zastalo na nejakych 6 nafukov, tak som to nechala tak. ale ja tam mam krčovu žilu, tak možno preto. šak skušaj, ak máš trepezlivosť a uvidíš, či sa to postupne nebude zlepšovať.

icejane
10. jan 2015

@tixx ano pomohol..velmi odporucam, nacvicila som 35 cm..drobec mal 4300 g...odrodila by som aj bez poranenia ale lekar mudr ma preventivne strihol ale len 2 stehy som mala takze v poho, ale urcite nebolo treba

tixx
10. jan 2015

@icejane mozem sa len opytat, riesila to jedna kamoska so svojou gynekologickou,a ta to vraj nedoporucuje z dovodu,ze zena po tom,ako cvici s epinom,uz nie je po porode tam dole na tom tak,ako predtym... ze vraj sa to "vytaha" a nevrati do povodneho stavu... tak neviem, co je na tom pravdy, preto sa pytam...

icejane
10. jan 2015

@tixx blbost 😀 toho sa bat urcite nemusis 😉 , gynekologicka zrejme neskusala 😀

tixx
10. jan 2015

@icejane no ved tiez si myslim, lebo zatial same dobre referencie na to citam... 🙂 fiiha,to si mala riadneho valibuka maleho :D tak verim,ze to pomohlo, este uvidim,ako sa rozhodnem 🙂 ale dakujem za info

icejane
10. jan 2015

@tixx kade chodim, tade odporucam....po dvoch detoch, a to boli drobci, a tretom valibukovi viem posudit, ci pomoze, takze veeeelmi odporucam...len treba poctivo cvicit

olusik112
14. jan 2015

Ahhoj ja som nacvičila s anibalom 30cm a porod ulpne nadherny krasny zažitok bez epiduralky a nastrihu viem po porovnat aj s porodom ked som necvičila a určite odporučam držim palce

milagrosss20
14. jan 2015

Od kolkeho tyzdna sa to ma cvicit? A ako casto?

simona30
autor
14. jan 2015

@milagrosss20 no, vraj staci 2 - 3 tyzdne pred porodom a kazdy den aspon 15 min, pretoze to nie je iba o vytlaceni balonika, je to aj o posilovanie panvoveho dna, cize o stlacani. Takze podla mna, aj ked pri porode bude nastrih nutny, urcite to cvicenie aspon prispeje k rychlejsej regeneracii svalov 🙂

milagrosss20
14. jan 2015

@simona30 prosim ta to si mam sat dnu a nafuknut a vytlacit vonku? A ak ma streptokoka smie sa to?

simona30
autor
15. jan 2015

@milagrosss20 áno,presne tak. A ďalšie cvičenie je, že to dáš dnu, nafuknes a iba stláčať ako by si zadržiavala moc. A môžeš aj keď máš streptokoka len potom dezinfikuj balonik. Veľa štastia pri cviceni 🙂

zuzanitaina40
14. feb 2015

@icejane a to si rodila prvé dieťatko alebo už druhé?

icejane
17. feb 2015

@zuzanitaina40 tretie, ale prve 2700 g, druhe 2900 g a tretie 4300 g 😀

teplakova
17. feb 2015

Ahojte, ja som mala Aniball, na jednej strane som bola rada, že som si to mohla vyskúšať "nanečisto", ale na druhej strane som nečakala, že cvičenie bude také nepríjemné a bolestivé ☹ Nejak sa to tu zabúda spomínať 😠 Takže ja som s ním cvičila 5x (bola som na 23 cm), a vykašlala som sa na to, nechcelo sa mi rodiť každý deň niekoľko týždňov pred skutočným pôrodom 😝
Skutočný pôrod bol rýchlovka, za 2 hodiny boli za mnou všetky 3 pôrodné fázy, bez nástrihu, trochu natrhnutá na pokožke - 2-3 stehy. Na prvorodičku slušné :D Moje mláďatko malo obvod hlavičky 34 cm, 3.470 g, 50 cm.
Neviem však či za rýchly pôrod môžem vďačiť Aniballu. Minimálne psychicky mi to však pomohlo, v mojom prípade placebo efekt 🙂

espana76
18. máj 2016

Predam aniball, povodna cena 48 €, ponukam ho za 30 € + 2 € postavne. Cvicila som s nim 4 krat, vzdy som pouzivala kondom, nevyužite kondomy priloim, takze z hygienickych dovodov je uplne bezchybny, 100 % stav, kupeny na oficialnej stranke anibal,l navyse kto ma pochybnosti, da sa objednat nahradny balonik. Nakoniec som rodila sekciou, takze ucinok bohuzial neviem posudit. Ak ma nikto zaujem napiste mi do IP.

sharlotik
9. sep 2016

Ahojte, predavam Aniball balonik za 30 EUR vratane postovneho, pouzivany cca 2 tyzdne, odporucam. Pokroky isli sice pomaly, ale treba mat trpezlivost, pojde to 🙂.

viktora26
15. sep 2016

kokos. to iba ja som v pohode asi 7 krat cvicim a uz dam 27 cm uplne v pohode.. len nemam aniball ani epino ale pouzivam analny balonik.. nieje to preto ze je maksi a da sa stlacit tam vnutri viac a preto to tak necitim daako extremne? ked ste skusali epino alebo aniball ked vam aj vychadzaju von tak maju rovnaky tvar furt ci ako? ze ked ho stlacite nafuknuty rukou tak ide stlacit ci nie? ja som si xaobstarala lacnejsiu variantu ale teraz rozmyslam ze asi zbytocne :/

Strana
z2