Dá sa odmietnuť vyvolávanie pôrodu?
Ahojte môžem odmietnuť vyvolávanie pôrodu? Či je to povinné?
@luliu porozmyslaj z coho je plodova voda zelena.
@mamamasama porozmýšľaj, že nie všetko platí tak, že ja som bola 3x v pohode, tak je to v pohode pre všetkých.
Nie, nie je a za mňa si dám radšej vyvolať pôrod, ak lekár usúdi, že je to nutné, ako sa hrať na hrdinku a ohroziť si dieťa
Záleží na pôrodnici, doktoroch... Ja som sa vekmi bála vyvolávania, svoje pocity som povedala aj svojej gynekologicke, ta ma nechala doma cely 41tt s tým, že som k nej chodila na pásy. Nič sa nedialo, tak ma poslala do nemocnice, nech som pod dohľadom. Tam som opäť povedala, že by som radšej počkala a porodila bez vyvolávania, ale zas nebola som silou mocou proti. Ak by sa im hocičo nezdalo, tak by som samozrejme prístupila na hocičo. Vyšetrili ma, povedali, že v poriadku, počkáme. Nakoniec som v ten deň začala rodiť. Samovoľne.
Všetko je o doktoroch, prístupe atď... Kamoška, rodila v inom meste, išla tiež na vyvolávanie, lebo v ten deň mala termín. Nič iné sa nedialo, proste mala termín, tak jej išli vyvolať pôrod...
Tehotenstvo trvá 40 týždňov. Dva týždne plus mínus sú stále v termíne. Takže ak chcú vyvolavat iba kvôli termínu a ziadne iné indikácie nie sú, tak môžu vyvolávať 42 TT+ páči sa. Skôr nie, to si stále v termine
Na jednej strane ze ten oxytocin moze poskodit mozog dietatu ked su kontrakcie s nim v takej stalej vlne a potom ta zelena voda, kto ma vediet, jak to davkuju, ci to bude ok…neviem jak to ma clovek vyhodnotit. A nie len o to ide, vela veci, ktore mozu byt snad lepsie, ked ja si nechcem strihat pupocnu snuru sama vo vani a vyhadzovat placentu neviem kam :P
@mamamasama ja som rodila 2 dní po vypočítanom termine ( viem presne kedy som otehotnela, mne to vychádzalo skoro 2t viac oproti výpočtom) bez vyvolavacky a vodu som mala zelenú, syn pupocna šnúra okolo krku a placenta prirastena . A tiež tehotenstvo, prietoky, sono .... všetko vporiadku do poslednej chvíle 🤷