icon

Dá sa odmietnuť vyvolávanie pôrodu?

19. nov 2024

Ahojte môžem odmietnuť vyvolávanie pôrodu? Či je to povinné?

Strana
z2
mama_
Autor odpoveď zmazal
mamamasama
20. nov 2024

@luliu porozmyslaj z coho je plodova voda zelena.

luliu
20. nov 2024

@mamamasama porozmýšľaj, že nie všetko platí tak, že ja som bola 3x v pohode, tak je to v pohode pre všetkých.
Nie, nie je a za mňa si dám radšej vyvolať pôrod, ak lekár usúdi, že je to nutné, ako sa hrať na hrdinku a ohroziť si dieťa

mama_
Autor odpoveď zmazal
sisska96
20. nov 2024

@colsami presne tak, pôrod doma, bez vyvolávačky, bez lekárov a kopec mŕtvych detí a aj mŕtvych mamičiek

nyusika
20. nov 2024

@mama_ prečo si teda ženy vyberajú hlúpych lekárov, ktorí pozerajú iba na čísla a štatistiky, vieš napísať?

mama_
Autor odpoveď zmazal
lucia13022023
20. nov 2024

Záleží na pôrodnici, doktoroch... Ja som sa vekmi bála vyvolávania, svoje pocity som povedala aj svojej gynekologicke, ta ma nechala doma cely 41tt s tým, že som k nej chodila na pásy. Nič sa nedialo, tak ma poslala do nemocnice, nech som pod dohľadom. Tam som opäť povedala, že by som radšej počkala a porodila bez vyvolávania, ale zas nebola som silou mocou proti. Ak by sa im hocičo nezdalo, tak by som samozrejme prístupila na hocičo. Vyšetrili ma, povedali, že v poriadku, počkáme. Nakoniec som v ten deň začala rodiť. Samovoľne.
Všetko je o doktoroch, prístupe atď... Kamoška, rodila v inom meste, išla tiež na vyvolávanie, lebo v ten deň mala termín. Nič iné sa nedialo, proste mala termín, tak jej išli vyvolať pôrod...

nyusika
20. nov 2024

@mama_ odporúčam vyštudovať medicínu a liečiť sa sama.
Alebo čerpať informácie z vesmíru, alebo odkiaľ len chceš.

Píšem všeobecne, nielen vo vzťahu k pôrodom

mama_
Autor odpoveď zmazal
lucia245
20. nov 2024

Tehotenstvo trvá 40 týždňov. Dva týždne plus mínus sú stále v termíne. Takže ak chcú vyvolavat iba kvôli termínu a ziadne iné indikácie nie sú, tak môžu vyvolávať 42 TT+ páči sa. Skôr nie, to si stále v termine

leidin
20. nov 2024

Na jednej strane ze ten oxytocin moze poskodit mozog dietatu ked su kontrakcie s nim v takej stalej vlne a potom ta zelena voda, kto ma vediet, jak to davkuju, ci to bude ok…neviem jak to ma clovek vyhodnotit. A nie len o to ide, vela veci, ktore mozu byt snad lepsie, ked ja si nechcem strihat pupocnu snuru sama vo vani a vyhadzovat placentu neviem kam :P

hatsepset
20. nov 2024

@mamamasama ja som rodila 2 dní po vypočítanom termine ( viem presne kedy som otehotnela, mne to vychádzalo skoro 2t viac oproti výpočtom) bez vyvolavacky a vodu som mala zelenú, syn pupocna šnúra okolo krku a placenta prirastena . A tiež tehotenstvo, prietoky, sono .... všetko vporiadku do poslednej chvíle 🤷

mama_
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2