Dá sa pôrod naplánovať na termín?
Baby, dnes som bola na kontrole a stále bez zmeny krčok 2cm priestor na jeden palec- nič sa nedeje a v sobotu mám termín. Dosť stresujem z pôrodnice a celkovo nemocníc aj teraz a vyvolávanie a podobne tomu sa chcem vyhnúť. Je niečo čo by ste odporúčili? Na vyvolanie? Neberte to zle chcem ísť na to pomaly len sa chcem vyhnúť prenášaniu potom.
Tiez som sa takto bala, vyvolali, za 4 hod odrodene. Poobede uz som jedla, pila, spacirovala okolo.
Nikdy to nemáš isté ... ja napríklad na 1 prst už otvorená, doktor stále, že už sa na najbližšej poradni ani neuvidíme, lebo že on už cíti hlavičku a celé je to na spadnutie a mám očakávať každú chvíľku, že porodím a nakoniec od jeho slov skoro prešlo pomaly 10 dní - 3 dni pred nástupom na vyvolanie mi praskla voda, takže asi tak ...
@nikoleta999 to veľa báb hihi tak malo čo som počula
@ancusiik ono to môže prísť aj rýchlo, ja som bola ráno na kontrole- všetko v norme a o 22ej sme šli do nemocnice, lebo mi bolo zvláštne a mala sa narodila 23:25. To bol utorok a termín som mala piatok.
V prvom rade je to veľmi nevyspytateľné..porod môže prísť za 10 minut aj za týždeň...
Dôležité je nebáť sa ..mam za sebou 3 porody a všetky sú vyvolavane ...zas to nie taky strašiak ako to veka žien prezentuje ...aj ked prvý porod bol najlepší a tretí najhorší...zvládnuť sa to dá...
Nikto není rad v nemocnici ...
Teš sa na babatko ,dolad si posledne veci a užívaj si posledne chvile 2v 1🙂 drz sa
@ancusiik tak ja som sla pri tretom na vyvolavanie tyzden pred terminom, musela som a porodila som do 45 minut 🙃😅. Stvrte islo von 2 tyzdne pred terminom, tiez zo zdravotnych dovodov, bolo to ale dlhsie, ale tiez sa to dalo.
Pri druhom dietati som bola na 5 cm otvorena mesiac pred porodom a rodila som 4 dni po termine.
Toto je takeeee, velmi individualne.
Ja som mala vzdycky vo fazach take nahle zmeny dlhodobeho stavu, akoze naraz som mala chut nieco robit, akoze som bola na to pripravena, prejst sa, da sa povedat ze asi po kazdom trimestri a pred porodom. Neviem ci sa da k tomu zaviazat volou. Jak som si hovorila mesiace co by bolo keby bolo, keby som, tak to nebolo nic platne, takze poradit neviem, aku ma pointu. Keby mi niekto povedal ze sa mam okupat tak proste ja som sa vtedy vlozila do vane, pretoze som mala na to chut ale nikoho som sa nepytala a keby mi to povedal neviem, kolko by trvalo kym by som tam dosla…
Dokonca som nemyslela v tehotenstve na porod az pred terminom som ziskala podozrenie ze to predsa bude boliet a ze nemam chut na novy druh bolesti brucha. Nakoniec som ani moc nemala.
A potom uz v termine som to prijala.

Termín je len orientačný.