icon

Dá sa pôrod privolať, alebo urýchliť?

manittu
17. okt 2012

Ahojte dnes mam termin 🙂 no zaroven som bola aj na poradni kde mi dr. povedal ze krcok 1cm, branka pre spicku a hlav. nalieha 😕 😕 😕 kedy porodim ??? Da sa vobec porod privolat? Citala som kadeco, ze pikantne, cervene vino to som uz skusila a nic, chodza, prechadzka, schody...nic!!! Mate neaku osvedcenu radu co zabera a zaberie?

Strana
z2
moon1979
14. mar 2013

@tvks dosť bolestivý zákrok ...

zirka
14. mar 2013

tak to skusim umyt doma vsetky okna a vypulirovat schody :D a ak to nepomoze, tak to iste urobim aj u mamy 😀

cimika222
14. mar 2013

@zirka ja to už mam všetko za sebou minuly týžden okna a velke upratovanie, dneska to iste len bez okien všetko vyblízkane a pozehlene zajtra ideme na poradnu uvidime čo nam povedia 🙂

zirka
14. mar 2013

@cimika222 ja som bola na poradni dnes, babo je este stale vysoko......ale moj lekar vravi, ze clovek nikdy nevie kedy to zacne 😀 hm tak este teda pozehlim :D

pingu1
14. mar 2013

jednine ze skusis povery ako....
umyvanie okien
pikantne jedlo
horuca vana
sex
behanie po schodoch

mozno este kopec inych blbosti

cimika222
14. mar 2013

@zirka no ja ti ho už cítim nizko, pred tyzdnom ked som bola tak povedal ze som na 1cm otvorena. No ale nechce sa tým bábätkam do tejto zimy

zirka
15. mar 2013

@cimika222 😀 neboj, bude mrznut iba tento vikend.......potom uz pride jar

redangel
16. mar 2013

Nic prijemne...bohuzial. Lekar mi skoro celu ruku vlozil tam....a potomnasilu otvorenim ruky roztiahol krcok maternice aby som sa otvorila,lebo maly sa uz dlho trapil a ja som sa ani po dvoch vyvolavackach neotvarala..... Neprajem nikomu... museli ma pocut kricat aj na detskom od bolesti... no je fakt ze do pol hodinky bol simonko na svete🙂a keby mi nezabudli kus plodovej vody,nemuseli by ma najprv zasivat a potom keduz prestala ucinkovat injekcia na bolest/co sa picha pri siti/ tak ma museli "vycistit"... zazitky nic moc, prve dva roky po porode som trvdila ze uz nikdy nebudem rodit...ale: co boli, to preboli a s odstupom casu si myslim ze by som to este raz zvladla🙂 Prajem vsetkym buducim mamickam, aby mali rychly a pohodovy porod bez komplikacii🙂

vejula
16. mar 2013

@manittu Tak z mojej skusenosti ti poviem, že nepomôže nič. A myslim, že je to tak dobre, dieťa vie najlepšie kedy je jeho čas. Ja som chcela porodiť skôr, lebo som bola po cisarskom, a moja malička važila nad 4 kg, takže som sa bále, kedže ma lekari strašili, že ked prerastie, tak prirodzený pôrod už bude velmi komplikovaný. Hamiltonov hmat mi robili 4 krat a nezabralo ani raz!!! Jedla som feferonky, škoricu, sexovala vela. Proste nič, malička sa sama vypýtala den po termíne a napodiv išlo to samo prirodzene naprek jej vysokej vahe 🙂
Takže moja rada, kašli na to, dôveruj svojmu dieťaťu a svojmu telu

monikajaco
16. mar 2013

ja som prenasala tyzden ..robila som vsetko co som vedela ze "pomaha" a nepomohlo nic 🙂 takze si budes musiet pockat kym si ten maly zazrak pride na svet kedy bude on chciet .... 😉

vejula
16. mar 2013

@zirka ja by som to s umyvanim okien ku koncu tehu neprehanala. Síce mi to nejde do hlavy ale v mojom okoli poznam viacero prípadov, kedy ženam, ktoré umyvali okna sa detičky omotali pupočnou šnurou. Neviem ako je to možné, ale ja by som to neriskovala

lauricka
16. mar 2013

lahni si, vyloz nohy a relaxuj, ked sa male narodi, budes este mat parkrat chut supnut ho napsat do brucha 😀 . Vraj dietatko samo urci, kedy pojde von, vyplavia sa tusim nejake hormony, ked je dost zrele (hlavne ked su zrele pluca). Samozrejme, ak ide o normalne fyziologicke tehotenstvo bez problemov. Podla mna urychlovanie si porodu nema vyznam. Jedine, co by som si po termine dala pozor je, aby mi babatko kontrolovali a sledovali, aby sa nic neskomplikovalo a ak ano, vtedy som za vyvolanie porodu lekarom.

miriatinko
17. mar 2013

Baby,ja len taku otazku..nasla som tu nejaky koktejlik na vyvolanie porodu,skusali ste ho niektora seriozne? Asi do toho nejdem 😀 ale zaujima ma,ci pomaha 😀

litr vody, dva pytlíky maliníku, kus zázvoru na plátky, 10 hřebíčků, 1 skořice - svařit jako svařák a popíjet..

zumza
17. mar 2013

mam 2 kamosky, ktorym pomohol sex - do 24 hodin porodili 🙂

zirka
27. mar 2013

@cimika222 no ako???

redangel
10. apr 2013

nic prijemne, bohuzial...
Hamiltonův hmat je jedna z možností, jak napomoci spuštění porodu. Jedná se o mechanické (provádí se rukou) odloupnutí dolního pólu vaku blan, tj. pochvou se zavede RUKA/nie prsty ale cela ruka/ k děloze, nahmatá se dolní pól vaku blan a odloupne se. Díky tomu dochází ke zvýšenému vylučování prostaglandinů (chemické látky přirozeně vylučované v těle), což pak vede k rozběhnutí porodu. asi som vacsiu bolest nikdy nezazila... neprajem nikomu, no v mojom pripade to muselo byt, lebo vodu som uz nemala, vyvolavacky nepomahali, od 23.h do cca 18.h na druhy den som sa ovorila len na 4 cm... syncek sa uz zacinal dusit, snura okolo krku, ja vystavena, bez sil... po chvate to islo rychlo, simonko sa 18.08 narodil 🙂

Strana
z2