icon

Dá sa vopred dohodnúť cisársky rez?

savanah111
20. jan 2012

Ahojte mamicky! Mozno sa cudujete, co ma to za blbost napadla, ale mam takyto problem.
Mam dcerku narodenu 26.9.2009, a planujeme druhe, este som si nerobila test, ale podla mna uz som. a podla kalkulacky by som mala termin medzi 26.9.do 10.10. a problem je ten, ze ked mi skonci rodicovsky 26.9. po uplynuti troch rokov, od narodenia dcerky, a toto duhe by sa narodlo napr.1.10.2012 tak tie dni medzi 26-1.10 by som bola akoze nezamestnana, alebo ako? tak by som chcela, keby sa dalo, vybavit si cisarsky, na 26.9.2012. ako to vlastne funguje? viem, ze to robia, ked je ohrozene dieta, alebo matka, a neda sa rodit prirodzene, ale kedy este sa to da? uf, dufam, ze som sa vyjadrila dobre. dkujem za vsetky odpovede! 😀

Strana
z3
anelehka
24. jan 2012

ja si myslim,ze dnes sa da za peniaze kupit takmer vsetko,takze sa mi to nezda az take nerealne,ze by sa cisarak nedal kupit 😖

kvetinkaaa
24. jan 2012

mozno to tu uz niekto napisal, nejdem čitat vsetko, ale budem stručná.

spočitaj si o kolko penazí by si prisla za tie dva tyzdne a kolko by si za "kupeny cisársky" platila.
zdá sa ti ze tym vyhras?
a to hovorim len o peniazoch, nie o cisarskom ako takom. o rizikách ti tu baby napisali dost.

a samozrjeme, ze ides na matersku s druhym babom 6-8tyzdnov pred planovanym porodom.

lenka_da
24. jan 2012

Nebudem ta poucovat o rizikach sekcii, len tak vecne uvazujem... Si predstav, ze si "kupis" sekciu, naplanujete ju na zelany termin a babo sa vypyta na svet skorej 😉 kedze sekcia sa oficialne kupit neda, nebudes mat ani ziadny doklad... myslis, ze ti peniaze niekto vrati??? 😉 😉 😉

nela82
24. jan 2012

najprv by to chcelo otehotniet 😀

pancake
24. jan 2012

ja si myslím že cisársky je hlúposť a nikdy by som tak rodiť nechcela. ale som si na 100% istá, že sa to dá vybaviť. ved si len vezmite všetky celebrity a nie je ich málo čo za posledných pár rokov rodilo. a kolko z nich rodilo prirodzene? len velmi malé percento.

diid
25. jan 2012

je rozdiel akutny cisarsky a planovany cisarsky. Ja som rodila planovane dobrovolne cisarsky (mimo sk) a bolo to najlepsie. Bolest pocas porodu nulova, pri spinal som vsetko vnimala, na pooperacnej som bola hodinu, a potom ma dali na vlastnu izbu kde doniesli deti. Vstala som po 12hod. bolest bola ale len par minut co sa clovek stavia na nohy ale poziadala som o lieky od bolesti a zvladnut sa to dalo ovela lepsie, domov som isla po 3 dnoch a bez pomoci sa starala o 2 deti.
@lenka_da ja som bola dohodnuta z lekarom z robime sekciu v urcity datum, kontrakcie mi zacali o 3 dni skor tak hned ked boli este slabe sme robili sekciu. Sekciu proste spravia aj par dni skor ako su dohodnuty.

oliverinko
7. nov 2012

Ja som prve rodila normalne a druhe cisarskym a keby som mala zase určite by som išla rodit normalne .Po cisarskom som mala ešte velmi dlho problemy je to hnusna operacia nič viac .Nechapem ako sa niekto kto nerodil normalne môže vyjadrovat o normalnom pôrode ,mam take kamaratky aj moja sestra rodila dva krat cisarskym a tvrdia že normalny pôrod je ponižujuci .Mne sa zdalo ovela viac ponižujucejšie chodit s tym hnusnym sačkom a cievkou medzi nohami .Ale je to vec nazoru každy to vnima inač a každy nech rodi ako chce len nech sa nevyjadruje o niečom čo neprežil 🙂

ali08
29. okt 2013

ahojte.ja na matersku dovolenku nemam narok lebo nemam odrobene cize ja nastupujem hned na rodicovsky ale to az po narodeny dietata.a co sa tyka CS ja mam po a velmi si to chvalim,akurat ze bol robeny v zahranici a teraz druhy porod mi tvrdia ze bude normalny len mam strach lebo jazvu mam inu zko robia na Sk a prave toho sa bojim ze tunajsi lekari nevedia ake to je CS v zahranici hl.ked je to robene v Azii a toho sxa obavam preto by som tiez chcela radsej CS hl.koli mne a dietatku,neviem na koho sa obratit a ci sa da z niekym dohodnut na CS rodit budem v Trencine.dakujem

kiki68
4. nov 2013

V Trencine si cisarak nedohodnes,tam planovane vacsinou nerobia,len ak je vazny dovod. Takze vybrat asi inu porodnicu,alebo si to zaplatit....mozno kvoli tomu sposobu prevedenia budu robit cisarak,ale netusim ako,aby si tam nemala nejake pismeno z tej jazvy,aj ked ten carving je dnes trendy vec 😉

sabrosa77
6. nov 2013

och bože..prečítala som to celé až do konca.. som prvorodička, mám termín v marci a dostala som z týchto príspevkov taký strach, že neviem či si to vsetko nerozmyslím 🙂

bbarboraa
6. nov 2013

suhlasim ze planovany cisarsky super... nikdy nechcem rodit normalne... ja osobne som rodila o 12 vecer o 9 som vstala... maly bol asi pol hodku cca 2 hod po pri mne a ptm este navecer... nemala som ziadne bolesti a ani som nic nemala proti bolesti na 2.den full starostlivost o maleho nikto mi nepomahal a od druheehu dna rana bol nonstop so mnou.... na 2 den som aj normalne fungovala, na 5 den normalne doma vsetko od upratovanie cez umytie podlahy... laktacia nabehla normalne na tusim 2 den ... jazva ma neboli ...
a urcite som na 2.den po porode chodila s babom po chodbe lepsie ako mnohe po "normalnom" porode ktore este ked som odchadzala sedeli na plavacich kolesach...
takze sa tesim na dalsiu sekciu 🙂 a vrelo odporucam...

lutu11
24. feb 2014

Super diskusia, ale v podstate k nicomu, pretoze autorka sama priznala, ze nevie, ci je tehotna.

jana_eyre
24. feb 2014

viem, ze to uz je dost stara diskusia, ale dost sa bavim, ako sa tu zeny pretekaju, kto si viac vytrpel.. :DD

reina2m
7. dec 2014

Ja som mala prvy porod normalny ale den po termíne vyvolany a porod komplikovany , maly musel byt 6 dni na jiske co mal viacere zdrav nasledky. Vdakabohu kedze bol donoseny a tehotenstvo v uplnom poriadku tak sa z toho dostal ale mal na male. Ja som si 6 tyzdnov nemohla sadnut bez bolesti na tvrde co som mala nieco s kostrcou a total pozasivana dole... takze dieta som prvy krat dostala na ruky az na 6ty den .bolo mi z toho príšerne. .mlieko mi nabehlo na 3.den a musela som si odstriekavat a nosit malemu na jisku.nastastie sa super prisal v den ked ho prepustili z jis, kojenie nebol problem. Asi 6 mes potom sme ale chodili po vselijych lekaroch na kontroly.nastastie potom bol uz zdravy po pol roku..porod trval 4 hod od vyvolavacky az kym maly vysiel ale bol hrozny , sestricky na mna tlacili z oboch stran nemohla som sa nadychnut tak ja som ich zas tlacila odomna prec .a mala som slabe kontrakcie tak to slo vsetko velmi pomaly. Teraz som tehotna a vobec nemam chut ist rodit prirodzene znova..cr sa da kupit a aj nad tym rozmyslam. Takze nie vzdy normal porod je lepsi a ani cr ani normalny nie je ziadna vyhra.

123vanesa
7. mar 2016

no a ja bz som chcela rodit zo sekciu

lutolu
1. jan 2017

@ninka0512 chcela by som sa opýtať ako sa vám to podarilo vybaviť pretože ja som mala 6 cm miom na maternici pri prvom ktoré má teraz 2 roky a som opäť tehotná chcela by som cisársky kolo tomu aby mi odoperovali aj miom aby som nemusela absolvovať pôrod a niekedy v budúcnosti zas operáciu chcela som si to odbiť jedným ťahom

muruska
24. feb 2017

@123vanesa ahoj, a darí sa Ti ju vybaviť?

lutolu
29. mar 2017

ninka0512 to by ma zaujímalo ako sa ti to podarilo idem rodiť druhý krát a zažiť to čo prvý krát nie ďakujem neprosím a samozrejme ešte mám aj mužom na maternici ,ktorý chcem aby bol odstránený

Strana
z3