Dá sa vopred dohodnúť cisársky rez?
Ahojte mamicky! Mozno sa cudujete, co ma to za blbost napadla, ale mam takyto problem.
Mam dcerku narodenu 26.9.2009, a planujeme druhe, este som si nerobila test, ale podla mna uz som. a podla kalkulacky by som mala termin medzi 26.9.do 10.10. a problem je ten, ze ked mi skonci rodicovsky 26.9. po uplynuti troch rokov, od narodenia dcerky, a toto duhe by sa narodlo napr.1.10.2012 tak tie dni medzi 26-1.10 by som bola akoze nezamestnana, alebo ako? tak by som chcela, keby sa dalo, vybavit si cisarsky, na 26.9.2012. ako to vlastne funguje? viem, ze to robia, ked je ohrozene dieta, alebo matka, a neda sa rodit prirodzene, ale kedy este sa to da? uf, dufam, ze som sa vyjadrila dobre. dkujem za vsetky odpovede! 😀
Na materskej si od 34. tyzdna tehotnosti. Takze nepanikar! ziadny cisarsky ti nebude treba. Este ani pozitivny test v rukach a uz taketo uvahy..
Fakt divna otazka. Ja som ten rozdiel vyriesila predlzenou rodicovskou dovolenkou, sice bez penazi, ale bez problemov. Na socialke mi povedali ze rodicovska dovolenka pokracuje automaticky do 6r., pokial nejdes do roboty alebo take nieco. Akurat na zdravotnej som davala vyhlasenie, ze pokracujem. Takze takyto napad ta trapit nemusi.
akože fakt divná otázka... keď už tak sa dá vyvolať pôrod skôr ak je bábo donosené ale načo cisarák ????
dnes sa dá všetko kúpiť,aj to ,ked omastíš vrecká lekárovi 😀
materska dovolenka nezacina dnom porodu dietata,ale 6-8 tyzdnov pred terminom porodu....presne tak isto ako si isla na matersku dovolenku s prvym dietatom...takze uz par tyzdnov pred porodom budes oficialne na materskej dovolenke aj s druhym este nenarodenym babatkom. 🙂
Ahoj, po 1. urob si test, po 2. navštív svojho gynekológa/čku. Mamičky majú pravdu, na materskú môžeš ísť 6 alebo 8 týždňov pred terminom. Tak žiadne stresy!!! Na cisársky by som kvôli tomu nešla - aj keď vieme, že v dnešnej dobe sa dá aj "kúpiť". Mám dvoch synov, Alex sa narodil 12.8.2008 a Dominik 2.8.2011 a vôbec som nepanikárila kvôli materskej!
ja len nechápem prečo si každa druha žena myslí že cisársky rez je výhra 😅 mam za sebou 2 /MUSELA SOM/ a ..noo..nič moc..Je to obrovsky zasah do organizmu...ale človek ho musi zažiť aby si to uvedomil 😒
baby maju pavdu... a keby islo o samotny cisarsky, tak ten sa na SK legalne kupit neda, takze jedine po znamostiach alebo musis mat siroke lakte a pevne nervy, lebo teda neviem aky uplatok by bol tomu-ktoremu doktorovi dost... na to by som ja stresy veru nemala... to by som radsej isla rodit do Rakuska, kde sa mozes pre cisarsky rozhodnut - samozrejme ak peniaze nie su problem...
na materskou nastupujes drive, nez v den porodu, ci sekcie....bud 6tt alebo 8tt pred porodem, nie?
a to tento tvoj problém ideš riešiť zisťovaním o kúpení cisárskeho????????? veď si zisťuj veci ohľadne materskej a prechodu z rodičovskej na materskú a podobne, a nie planými rečami o vyvolávaní porodu na termín..... ak všetky svoje problémy riešiš takto "do Ruska cez Ameriku", tak díky pekne! a vlastne ešte ani problém nemáš 🙂 🙂 jaaaj, si ma zabavila 🙂
aj keby sa dalo, tak by som si cisarsky nikdy "nekupila", rodila som prirodzene bez epi, so vsetkou tou bolestou co k tomu patri, aj s nastrihom a zasivanim ktore bolo horsie jak cely porod, ale 2 hodiny po porode som uz fungovala, za to co baby po cisarskom mali problem sa hybat niekolko dni po porode, takze si dobre zvaz ci ti ten cisarsky ozaj stoji za to a ked ano, tak chod do rakuska, ako tu uz bolo spomenute
ja som mala cisarsky a poviem ti, ze ta bolest potom...nieco strasne, viac nez 24 hod. som sa nemohla postavit na nohy (skusala som stale). lezala som na pooperacke na gynekologii, mala bola na novorodeneckom na opacnej strane budovy. az na 3 den od porodu som mohla byt pri nej. to bolo hrozny pocit, zavidela som tym mamickam, ktore mali svoje dietatko hned pri sebe. ja som mala plnu narkozu, takze som malu ani nemala na rukach, az ked bola umyta a oblecena asi po 3 hodinach od cisarskeho. keby sa dalo, tak by som aj vsetky peniaze ktore mam dala za prirodzeny porod. zial neslo to, lebo mala sa narodila predcasne kvoli preeklampsii...
@savanah111 Myslim ze by si vela zien rado kupilo prirodzeny porod, keby bol na predaj 😉 minuly rok som sa velmi bala cisarskeho, nakoniec sa podarilo normalne a som za to velmi vdacna. Neznasam chodenie po uradoch, ale radsej by som isla sto krat na urad prace, socialnu posistovnu, danovy, veterinarny aj puncovy urad nez si dobrovolne nechala rozrezat brucho a ohrozila dieta (ak na to neni zdravotny dovod). Zajdi tam vopred, vypytaj si tlaciva a budes to mat .. a ako tu pisu, na matersku nastupujes skor, takze by ti to malo vyjst. Asi je to aj dobre, ze na slovensku nie je mozny cr na poziadanie 😉 Urcite su aj taki doktori, ktori sa nechaju presvedcit aj na veci ktore nie su medicinsky opodstatnene, ale dufam ze ich je minimum.
da
Plánovaný cisársky rez je tá najepšia vec aká može byť. neviem preco ju tak veľa žien odsudzuje. Nie sú pri tom žiadne stresy, netreba čakať na kontrakcie, je to prakticky bezbolestne. A radšej sa dva tyždne zotavovať z jazvyčky na bruchu ako byť hnusne potrhana tam dole a dlho potom si neužiť poriadny sex,nedajboze z neho mat este traumu. Ja som si cisarak "kupila" ako sa vraví, tym padom mozem povedať, ze je to na slovesku mozne, aj ked to je asi take verejne tajomstvo, vela pôrodníkou sa tomu nebrráni. A myslím si ze ked im vysvetlíš dovod tak nebude problém.🙂
ANO - je mozne si "koupit" cisarsky rez...ale je to chyba - pro cisarsky rez - pro tento chirurgicky zakrok by mel byt vazny duvod 😉
p.s. Zrovna dneska ve zdejsich TV zpravach jsem zaslechla tuto strasnou zpravu a domnivam se, ze slo prave o "KOUPENY cisarsky rez" 😒 (nikdo nemluvil o problemech, naopak slo o ukazkove tehotenstvi) 😢
Studentka 18 let porodila cisarskym rezem, diteti dala jmeno po svem dedeckovi, ktery prave pred rokem v teto nemocnici, kde porodila sam zemrel...a ona "dnes" zemrela take...
..Ve stredu porodila, par hodin po zakroku ji nikdo neveril, ze ma bolesti, tvrdili, ze jde o psychiku, selhaly ji zivotne dulezite organy vcetne ledvin...a maly Antonio je v postylce sam..
Opravdu se nabizi otazka, "Byl nutny cisarsky rez" a nebo slo o mladickou maminku, ktera si chtela zarucit " sve pohodli" (mylne)
tak isto nerozumiem ved na matersku ides 8-6tt pred terminom ak nemas narok na matersku tak sa daj vypisat na Pn do terminu ako vysolit neviem kolko tisic €alebo stoviem viem si lepsie predctavit investovane peniaze. ninka0512 nie kazda zena sa zotavuje tak super ako ty!kolegina skoncila s hnisajucou ranou cez mesiac v nemocnici taktiez mas limitovany pocet tehotenstiev a vzdy riziko ze pri dalsom tehotenstve sa ti moze roztrhnut brusna stena.moja matka mala 4 cr a po kazdom sa cele 6OOnedelie zvijala od bolesti ja som mala dlhy porod sekcii som sa vyhla o chlp ale dve hodiny po porode som behala za cele 600nedelie ma ani raz nebolelo sitie a sex bol uplne v pohode jedine co som mala latu zilu ktora do 2tt zmizla ale tu som mala aj pred porodom a na sk ano lekar moze suhlasit s cr ak ma zena panicky strach s porodu a je predpoklad ze nebude spoluúpracovat ale ak niekto bude suhlasit pre takyto dovod nehnevaj sa mal by odovzdat diplom a licenciu.
no v dnesnej dobe sa da kupit takmer vsetko
Nic si nevybavuj. Ziadny cisarsky rez. Ved to je totalna blbost. Nechaj vsetko na prirodu, kedy to pride tak to bude tu. A nie vybavovat si cisarsky rez. 😒 Nibira uplne s tebou suhlasim. Nie kazdej zene sa tak rychlo rana zahoji.
@ninka0512 prepáč, že sa čudujem 😨 😨 😨 😕 😕 😕 , ale kde Ti robili taký zázračný cisársky? prakticky bezbolestné????? či Ti napichali? a dva týždne sa zotavovať z "jazvičky"????? mňa to doteraz bolí, nemôžem cvičiť, čo užívaš? nie každá žena prežije taký skvelý cisarák a zotavenie ako Ty.
ja by som si cisarsky nevybavovala v ziadnom pripade. Svagrina rodila cisarskym a zotavenie trvalo dost dlho, ja som obe deti porodila normalne a pri druhej som bola na treti den relativne ok a schopna pohybu a starostlivosti o dietatko. Cisarky by som nechcela dobrovolne v ziadnom pripade.A je to aj riziko, ak sa dieta este nemalo narodit a robi sa cisarsky moze mat zdravotne problemy.....poznam od susedov, tiez si vybavili cisarsky a syncek je fyzicky postihnuty, chudatko
čo si sa zblazdnila ja som rodila cisarskym a keby to išlo prirodzene tak to menim hned strašne dlho sa zotavuje.
pokial si bola/budes tie tri roky na rodicovskej dovolenke a neplatis si dbrovolne nemocenske, tak predpokladam ze na matersku nemas aj tak narok, iba na dalsi rodicovsky prispevok. Ak ti skutocne vychadza len par dni pred nastupom na dalsiu matersku, mozes tam byt aj nezamestnana. A nikdy nevies, ci zo zdravotnych dovodov nebudes moct nastupit na matersku o 2 tyzdn a pod. skor, alebo porodis aj spontanne pred terminom a tym to mas vybavene. riziko cisarskeho je vellke na to aby si si s nim chcela vyriesit tuto situaciu.
ahoj ... po prvom porode, ktory bol vyvolavany a potom dva mesiace som nemohla poriadne sediet som tiez chcela silou mocou CR, aj znamosti boli na velmi dobrych miestach, ale nevybavila som, ani znamy lekar si to nezobral na zodpovednost ... keby bola "diagnoza" tak samozrejme ... a tak som sa teda pozitivne nastavila a mala sa vypytala na svet sama druhy den po termine, o 9.15 sme boli na prijme a 12.40 bola na svete, takze ani porodnika som nestihla volat ... ale bolo to fakt rychle, sice bolestivejsie kontrakcie, ale na druhy den som uz pekne sedela a po navrate domov som nemala problem normalne fungovat ...takze teraz som rada, ze to dopadlo takto ... drzim palce
uz som to pisala x krat ale napisem znovu.. rodila som aj normalne, aj planovanym cisarskym.. a ak by som mala rodit zas, tak budem robit vsetko pre to, aby to bolo normalne... po klasickom porode som videla maleho hned, po cisarskom mi babatka doniesli vecer.. rodila som okolo pol desiatej doobeda.. o laktacii ani nehovorim.. neviem, ci to bolo vdaka cisarskemu, ale po nom mi laktacia v podstate ani nezacala.. a robila som vsetko mozne aj nemozne, aby sa spustila na rozdiel od klasickeho porodu, kedy som mala mliecka az vela.. po normalnom porode som po cca 10 dnoch ani nevedela, ze som rodila.. po cisarskom sa mi vtedy este len darilo bez bolesti vstat z postele... nezabral mi epidural a tak ma museli uspat.. vdaka tomu mal syn znizene apgar skore a museli ho rozdychavat... keby moje deticky neboli v brusku zle pootacane, kludne rodim dvojicky normalne.... takze v mojom pripade to bola otazka zivota a smrti.. nie dvoch tyzdnov bez penazi... to co planujes dat na uplatok si odloz na novy kocik a za zvysok mozete ist v lete na dovolenu vsetci styria. 😉 a ako pisali predo mnou.. materska zacina nie dnom porodu ale par tyzdnov pred nim... takze naozaj netusim, co riesis... ak ma sekcia opodstatnenie, prosim.. ale vyberat si ju preto, aby som si uzila sex po porode... to mi pride chore.. prepacte za nazor... 🙄
Neviem,co je kupit si CR,ved musi byt na to dôvod,aby sa CR uskutocnil.
Ak mate taketo skusenosti,ze sa to da je to cudne.Lekar musi mat dôvod,aby CR uskutocnil.
Potom ten lekar,co to odmietne je zly a to vôbec nemusi byt pravda,len kona podla zakona a svedomia.
Aj tak si myslim,ze ak sa pri takzvanom kupenom CR nieco stane uz ten lekar nie je dobry,ale uz ho obvinuju vsetci,co ho k tomu prehovarali.Zabudnu,ze to chceli,nemalo by sa tlacit na lekarov,ked CR treba tak preco nie.
Ale,ked si povie niekdo,ze chce,aby ho to nebolelo je to chore a este,ked si vypocita,aby mu vysla materska termin
a chce CR nemam na to slova,cudne deti predsa mame,lebo ich chceme,co by niektore maminy za to dali,ked by mohli byt tehotne!Neurazam -konstatujem.

ved to by si uz bola na materskej,nie?Kvoli tomu cisarak je hlupost.