Dá sa vybaviť cisársky pôrod cez gynekológa?
Dá sa vybaviť cez môjho obvodného gynekológa aby mi napísal do knižky niečo nech rodim cisárskym ? Mám známu ktorej tak gynekológ pomohol
Spýtaj sa svojho obvodného, či je ochotný a ako sa to dá. Treba na to indikáciu, napr.že strach z pôrodu a vtedy dáva odporúčanie psychiater. Ale indikácii môže byť viac. Ale my tvojho doktora nepoznáme.
Určite by mal vysvetliť čo to obnáša, aké riziká a pod.
Všetko sa da, treba len nájsť ochotného lekára
a ty si nachytať správne argumenty
Vybavit sa to urcite da, ak mas dobre dovody, ziadna zena si neda rezat cez pol brucha bez dovodu... ziadna... a ano - aj to, ze mas strach JE dovod na cisarsky, len treba odporucanie psychologa a zazmluvnit si idealne porodnika... po cisarskom mozu nastat tiez komplikacie, treba si to uvedomit a mat to v hlave urovnane. Ale ano, da sa, urcite.
Klasixky porod je lepsi ako cisarky, mala som aj aj viem to porovnat. Zotavovanie po cisarskom je masaker a samotny porod peirodzeny to tlacenie tak to neboli.
Budem hnusná nech ti napíše že si hiv+ hneď budeš mat cisarák...
To čo dnes za módu vybavovať cisársky 🤦♀️
Tehotenstvo po IVF nie je automaticky cisarsky? V zahraničí áno
Nie je, nvm kde v zahraničí žiješ ale ja žijem v at a po ivf nie je automaticky cr
Tokofobia napr - strach z vaginalneho porodu.
Zotavovanie po cisarskom moze byt dlhsie, ale nemusi. Takisto to moze dopadnut zle pri vaginalnom.
@stellarstar inac,mna v obdobnej teme udivila jedna mamicka,ze v at nabehnes s usmevom do nemocnice nahlasis,ze chces cisarak a vybavene.Rodila som v at v dvoch roznych nemocniciach a zazila som pravy opak.Cim prirodzenejsie tym lepsie,a cr na poziadanie teda nemala ani jedna mamina.
Tehotenstvo po IVF urcite nie je automaticky cisarak,cele tehu sa ku mne spravali rovnako a tato informacia nikde nehrala velku uroven,ved to babo je uplne rovnake,nie je to votrelec
mala som 2 cisarske, jeden planovany a druhy akutny s kontrakciami, ale kvoli zlej polohe maleho, bol zase cisarsky. Nerodila som prirodzene, ale ten druhy porod s kontrakciami bol lepsi, skor nabehlo mlieko, moje telo sa lepsie hojilo a babatko bolo pripravene ist von. Za mna cim prirodzenejsie tym lepsie a urcite nie cisarsky 2 tyzdne pred terminom a ked uz, tak len lokalnu anesteziu.
Ja som v Škótsku a mi vyhoveli aj z cisárskym a aj úplnou narkózou. Zatiaľ som ešte nikdy nerodila ale už čoskoro tento mesiac budem tu v Škótsku. Pýtali sa ma prečo takto chcem, tak som im vysvetlila a vedia že mám aj zdravotné problémy tak nechcú na mňa tlačiť doktori. Midwife jedna áno aby som mala prirodzený (ale ja mám perianálny fistulu po abcese tak nechcem v žiadnom prípade riskovať prirodzený pôrod alebo spinál injekciu) ale už mi zmenili moju Midwife a ja takéto rozhodnutia riešim s doktormi. Uvidíme ako všetko dopadne 🙏🏻 bojím sa..
Otehotnela som prirodzene prvýkrát po 15 rokoch, mám 35r.

A prečo nechceš rodiť prirodzene? Zotavovanie trvá určite kratšie ako pri cisarskom