icon

Diéta hneď po pôrode

majaxy
18. jan 2017

Moja krstná dcéra porodila, doktori jej odporúčajú diétu, je to normálne?

lucka8787
18. jan 2017

@majaxy na stravu kde? doma? v nemocnici? ona to urcite zle pochopila ved ako sa z dvoch pagacov moze dat dohromady????

majaxy
autor
18. jan 2017

@tarvika no práveže nie sú....malá je na infúzkach, lebo má málo cukru, ale na dokrmovanie nezavolajú krstnú, ale dávajú malej um

lubkavargova1
18. jan 2017

ale vsak ak dostala dietu tak musela za nou aj dietna sestra prist. Mne ked dali dietu tak este vten den prisla zamnou. Ona to zle pochopila...a teba vystrasila.

lucka8787
18. jan 2017

@majaxy preboha je v nemocnici, je pod dohladom lekarov, sestriciek, laktacnej poradkyne, od hladu nezomrie, oni ju usmernia. hlavne klud.

lucka8787
18. jan 2017

aaale dobre. pre pokoj v dusi, chodte teda za lekarom a nech vam teda vysvetli polopate co tou "dietou" myslel.

lubkavargova1
18. jan 2017

oni su vystraseni skor z toho ze mala je na infuzkach...a nie z diety

majaxy
autor
18. jan 2017

@lucka8787 Nie som dnešná, aspon sa o to snažím, lenže....ked mi krrstná dcéra volá, že malinká je na infúziách a dokrmovanie jej nedajú, a ani neskúšajú či má to mlieko...len ju chodí pozerať jak televízor, a jej povedia že má mať diétu.....ja som z toho zhrozená, možno neprávom, a prajem monike nech sa stane na zajtra muchou, a vidí ako zo seba urobím kravu, zabudla som povedať že malú dokrmujú umelým mliekom...ja neviem,moje vety sú nesúvislé, sama som nesúvislá,ale zvedavá, čo sa zajtra dozviem...

majaxy
autor
18. jan 2017

@lucka8787 no ved toto....do nemocnice

majaxy
autor
18. jan 2017

@lucka8787 ach jaj

majaxy
autor
18. jan 2017

@lubkavargova1 ked sa tak zamyslam, možno je krstná v šoku z tých infúziek, tej malej 2,20 pichajú ihly do toho telíčka, a ona to nevie stroviť...bože, ja som za nou nebola lebo ma bolí hrdlo a necítim sa dobre, nechcela som nikoho nakaziť, volali sme spolu, ale....

majaxy
autor
18. jan 2017

@lubkavargova1 asi som fakt krava

lucka8787
18. jan 2017

@majaxy chapem ze je z toho na prasky ale tak ju aspon poucte ze nech sa s cimkolvek obrati na sestricky a lekarov aj co sa laktacie tyka a tak, na to su tam. ved je mamka musi sa vediet postarat o seba aj o malu a musi vediet "otvorit usta." ked ju prepustia z nemocnice a pojde s nou k detskemu lekarovi tak vy sa za nu pojdete tam pytat znova ze co jej poradila a napisala lebo mlada zabudla? a ak vas to teda upokoji tak za tym lekarom chodte, i ked ja by som tam byt vami moc nechodila, ked ste prechladnuta, z ohladu na mamicky a deti tam...alebo sa skuste informovat telefonicky, mozno vam ochotne podaju informacie aj cez telefon.

alchemilkazltozelena
18. jan 2017

@majaxy mila pani..tipujem ze mate okolo 45 rokov..preto by ste mohli vediet ze aj ked je porod prirodzeny, mlieko sa hned urcite nespusti..ja som rodila vo stvrtok o 12 40 a mlieko som mala az v nedelu vecer a to som pila vineu na litre, davala som si homeopatika robila som mozne aj nemozne..a cuduj sa svete kojila som potom este 20 mesiacov..takze to ze den po porode nema mlieko vobec nic zle neznamena..
dalej..mne to pripada akoby dotycna mala 15 rokov a vy ste jej prinajmensom matka..partnera nema? alebo rodicov? preco to riesite vy? a este aj dost cudnym sposobom 🤔
pripadate mi ze ste dost mimo - neurazte sa, ale mam pocit ze ani sama neviete co sa vlastne deje a ci vobec je potrebne nieco riesit

lucka8787
18. jan 2017

@lubkavargova1 no lenze autorka temy jasne polozila otazku ohladne diety, tak riesime dietu 🙂

lucka8787
18. jan 2017

opustam tuto diskusiu..viac k tomu nemam co povedat...viem ako to chodi ked sa pribuzni chodia pytat na svojich blizkych leziacich v nemocnici.poviem vam ze niekedy to chce obrovsku davku trpezlivosti...myslim to v dobrom. nie kazdy tomu rozumie aj na dvadsiaty krat

majaxy
autor
18. jan 2017

fúha, dievčatá slzy mi tečú, myslím že som bola zaslepená....uponáhľaným hlúpym životom...ked si spomeniem na svoj pôrod, a teda tiež bol plný extrémov, napr horela nemocnica..Každému zobrali dieťa, akože do bezpečia, ale svoje som nedala, nikto nemal pri sebe dieťa len ja, nezodpovedná, neviem, mala sompocit, ze len ja, matka ochránim svoje dieťa, a teraz som nepochopila svoju krstnú dcéru. Táto diskusia mi bola prospešná, vrátila som sa k pocitom matky, prvorodičky a teraz viem, čo moja krstná dcéra chcela odomna

lucka8787
18. jan 2017

@majaxy tak je dobre

majaxy
autor
18. jan 2017

@alchemilkazltozelena dakujem,takže par dní môže trvať kym sa to mliečko spustí, ,mám 47, takže odhad vcelku dobrý,ešte raz vdaka

majaxy
autor
18. jan 2017

@lucka8787 nešla som za nou kôli tomu hrdlu, ale....

moni244
18. jan 2017

@majaxy ty si cvok

marcelatje
18. jan 2017

@majaxy mlieko sa nespusti hned ani po prirodzenom porode. To ze v porodniciach detom davaju umele mlieko je uplne bezne. Co bezne nie je ze neskusaju dojcit, to ale moze suvisiet z nizkou porodnou hmotnostou ci zdravotnym stavom babatka. Niekedy tie deticky na to nemaju silu. Skutocne nie je dovod na paniku.

majaxy
autor
18. jan 2017

@moni244 ked milujem svoju rodinu, a urobím pre nu čo môžem, tak asi áno, som cvok, ty nie?

majaxy
autor
18. jan 2017

@marcelatje dakujem

moni244
18. jan 2017

@majaxy ty si cvok na zaklade toho, co a hlavne ako pises, to je, ako keby pisali 2 rozdielne osoby

magduska2
18. jan 2017

@majaxy prosim ta co tu panikáriš ! Ak je ona momentálne po porode v nemocnici..uplne bežne a vždy sa uvádza "nejaka dieta' tam sa tak proste nazýva strava...je to očíslované a každý to musí mať. ..
Neviem prečo každý pod pojmom dieta myslí hned nejaké obmedzenia!
mozno nemyslel všeobecná -ako uvadzas ale racionalna-co je bežná strava pre všetkých pacientov ak nepotrebuju špecifickú dietu k nejakemu ochoreniu alebo zdrav.stavu

luthine
18. jan 2017

Tiez si myslim,ze je tam zdravotny dobod pre ktory babatko nedovolia mame prikladat. Predcasniatka niekedy nemaju dostatocne vyvinuty saci reflex, a potom dojcenie ani nie je mozne az kym babo trosku nezosilnie. No a bez prikladania k prsniku laktacia pochopitelne naskoci len tazko. To ale vobec nevadi, az malicka trosku zosilnie urcite ju mamke na dojcenie daju a ono sa to postupne rozbehne. Aj keby to malo trvat tyzden ci viac, treba verit lekarom ze vedia co robia.

Ale ine som chcela. Nova mamka je urcite vystresovana z novej situacie, uz len to ze je po porode, ze malicka je v inkubatore je dost. netreba jej pridavat zbytocnym stresovanim a vymyslanim neexistentnych problemov. Naopak treba ju uistit ze sa vsetko poriesi a ze sa nema coho bat, vsetko bude tip top ;)) takze hlavne klid a nohy v teple

majaxy
autor
18. jan 2017

@moni244 lebo? Dostala som odpovede aj napriek svojej schyzofrénii tak čo riešiš? Povedala si mi že som cvok, som, zajtra pôjdem za krstnou a ospravedlním sa jej za moju zadubenosť, ked sa to dá...ale čo riešiš ty? teraz nechápem, ja som ti odpovedala aj ked tvoja reakcia bola nemiestna....toto je diskusné forum a a akceptujem aj prihlúple narážky na svoju tému, našťastie som tu dosť dlho, dievky ma poznajú, a ostatné odpovede boli seriozne alebo diskutujúce, ale stále neviem čo chceš ty?Ved sa vyjadri ,ked to bude v mojich silách, tak ti odpoviem

majaxy
autor
18. jan 2017

@luthine ale mali to tej mamke povedať....ona sa hlúpa nepýta, a ja hlúpa som tam nešla...

majaxy
autor
18. jan 2017

@luthine malinká nie je v inkubátore

mihula
18. jan 2017

@majaxy ty nebudes za kravu zajtra,ty si krava už dnes,prepac