icon

Diéta hneď po pôrode

majaxy
18. jan 2017

Moja krstná dcéra porodila, doktori jej odporúčajú diétu, je to normálne?

Strana
z4
luthine
18. jan 2017

Ci teda na infuziach no... Nebudem lekarov obhajovat, ale maju toho myslim dost aj bez nekonecneho vysvetlovania. Ak nas nieco konkretne zaujima, sorry ze to tak poviem, ale proste treba otvorit usta. Vy nie ste mamicka, nenesiete za babatko zodpovednost. Mozno je cas nechat kratnu dcerku dospiet a zaujat svoje miesto v zivote babatka, ake ma mat. Ona sa to nauci. Aj za cenu chyb, to proste patri o tomu.

majaxy
autor
18. jan 2017

dievčatá fakt som z toho celého vystresovaná, máte pravdu...človek v strese nevie uvažovať, a ja som na to prišla zrovna na tomto fore...Už som ho v sebe zatratila, lebo som mala nepríjemnú skúsenosť po rokoch registrácie, ale teraz som mala potrebu otázky. Viem že som dosť stará na to, aby som odpovede našla v sebe,ale som jednoducho na tieto veci zabudla, ale s vami skusenými matkami, či staršími alebo tými mladučkými som odpoved našla. Ano, stresujem, a moje otázky možno boli hlúpe, ale pre mna boli odpovede in, alebo ako by to môj syn povedal, no naozaj, nie som reklama ale MK mi tentokrát veľmi pomohol, vy drahé dámy ste mi pomohli, dakujem

cathy26
18. jan 2017

slovom diéta sa v nemocnici označuje strava pacienta, je vyjadrená číslom..je to jednoduchšie keď sestry a lekári medzi sebou komunikujú, lahšie mi lekár povie, dajte mu diétu 10 ako keby mi mal povedať čo môže ten pacient jesť...každá sestra vie čo sa pod ktorým číslom ukrýva..teda ak mamičke povedali že má diétu, určite nemysleli že má chudnúť a nesmie jesť...pre dojčiace matky je č.11K - výživná kojaca (ak ma pamäť neklame) ..takže maminka ak je mladá, neskúsaná a vystrašená nie je sa čo čudovať, že to správne nepochopila..ako už bolo spomenuté, treba ju nechať nech sa popýta sama, pretože sama dobre viem (či už z pohľadu sestry alebo pacienta ) pokiaľ sa nepýtaš nič sa nedozvieš 🙂

majaxy
autor
18. jan 2017

@luthine ano, krstná bude perfektná matka, len ešte nie je ostrielaná,potrebuje čas...a lekárov tiež nechcem oberať o ich drahocenný čas, ale....keby šlo o tvoje dieťa, o tvoju krstnú dcéru, tiež by si to brala tak, že ich oberáš o ich drahocenný čas?

majaxy
autor
18. jan 2017

@mihula tvoj názor akceptujem....kedže si ťa nepamätám, rýchlo som prelistovala diskusiu ale tvoju odpoved na moju otázku som nenašla...tak na túto teoriu si prišla nejak telepaticky?Alebo inak, ved povedz ako sa máme vyvarovať chybám ktoré robíme. Ja myslím, že aj ostatné žienky si ťa rady vypočujú, tak do toho

fanta3
18. jan 2017

@majaxy zbytocne ste z celej situacie vyplasena. Treba sa trosku ukludnit, hlboky nadych, vydych a pozriet sa na celu situaciu s chladnou hlavou. Krstna dcera je len chvilu po porode, mliecko sa spusta zvacsa cca 2-5den. Krstna dcera je vyplasena, lebo ako kazda rodicka tesne po porode, vsetky hormony sa jej buria a jedine po com teraz tuzi je mat pri sebe svoje dieta. Dieta vsak z opodstatnenych dovodov (je male a na infuzkach), momentalne pri nej neni, co vsak pevne verim zajtra po dobrani infuzii bude uz inak a konecne budu moct byt spolu. Dietna strava je bezna, kedze creva sa po porode musia dat do normalu, a caka sa aj kym nebude mat prvu stolicu, pak nabehne na stravu pre kojace matky (cize vyvarovat sa akurat veciam co naduvaju, aby babeno nebolelo brusko). Ked bude konecne matka pokope s dietatom, tak neni ani tak dolezite co bude jest, ale hlavne kontakt telo na telo matka s dietatkom, prikladat si dietatko a vsetko pojde postupne samo. Samozrejme aj vhodnou stravou si vie potom zvysit tvorbu mlieka. Hlavne teraz budte cerstvej mamicke oporou, sama ma so sebou co robit a do toho sa ucit vetko okolo babatka, je to pre nu vsetko nove, tak skuste byt aspon vy kludna, nestresovat- tym jej budete najviac napomocna 😉 A teda gratulujem k novemu clenovi v rodine a mamicke aj detatko skore zotavenie.

lubkavargova1
18. jan 2017

@majaxy a co na to jej rodicia? Ja neviem, ale keby ze take tak takto by hisacila by moja maminka a nie krstna...
Po dalsie, toto je asi fenomen doby (vidim to na mojej neteri a kamoske - obe tehotne) ze vedomosti z biologie - 0 bodov, vedomosti o tehotenstve - 0 bodov, porod - 0 bodov.
U nich nechapu ani ako sa zadarilo dieta...ale to je ina debata.

Pokial si niekto robi srandu, tak odkazujem, ze dnes mam strasne zlu naladu a nemam chut preklepnut IP adresu a nasledne zje--bat adminov lebo 2 "rovnake" osoby z 1 IP adresy este clovek prekusne, ale viac uz nie.
A to dnesok bol este celkom light den: uplakany rozvadzajuci sa chlap, histerka co dala sa napit dietati z umytej flasky pod vodou . smmmmmmmmmrt plna bacilov, a tamta co ju chcel pes pretiahnut...

idem ja spat...

majaxy
autor
18. jan 2017

@fanta3 dakujem si úžasná, lenže presne toto všetko som od nemocnice očakávala a nedostala. Ved nevadí, ja som tiež urobila chybu a neviem či malá stresuje tým že nemá dieťatko pri sebe, alebo či ju nemocnica, resp lekári dostatočne neinformovali

majaxy
autor
18. jan 2017

@lubkavargova1 fuha, ja som nepochopila čo píšeš...tému rodičov nechcem rozvádzať,ale nick nemám dnešný, takže téma nie je vymyslená, ale úprimne ťa prosím, napíš mi IP, môžme, pokecať, lebo mám pocit, že sa topíš asi vo väčších problémoch....napíš mi prosím, naozaj s tebou rada pokecám, možno sa vieme aj stretnuť

cathy26
18. jan 2017

@majaxy predpokladám, že určite je tam stres z toho že maličkú nemá pri sebe, nenosia jej ju na kŕmenie..viem si predstaviť aká je vyplašená ( nedávna rodinná skúsenosť ),ale musí sa pýtať..vždy keď vidí lekára, snažiť sa s ním porozprávať prípadne ak majú sestry čas nech osloví tie...pretože lekár jej povie len to čo uzná on za vhodné, a to sú väčšinou strohé info o zdravotnom stave...neviem ako to funguje u Vás v nemocnici, ale u nás vždy bola 1 detská sestra na 2 izby, a ak som niečo potrebovala išla som priamo za ňou

majaxy
autor
18. jan 2017

@lubkavargova1 prosím ťa, odpovedz ,mi ip

majaxy
autor
18. jan 2017

@cathy26 ona je taká, na vonok veľká herečka, krásna baba, nikto by nepovedal že je to hlupe dieťatki, čo sa nespyta nič

majaxy
autor
18. jan 2017

@cathy26 mala pred týmto debila čo ju ponižoval a bil

cathy26
18. jan 2017

@majaxy Ja chápem, že to myslíte dobre ale musí si uvedomiť, že teraz je sama už mamou a v budúcnosti bude rozhodovať aj za dieťa...teraz je jasné, že sa všetci snažíte pomôcť ako sa len dá, ale nastane situácia že bude musieť riešiť napr. dojčenskú koliku a nikto z vás nebude mať čas..to sa lekára nespýta ako môže malej pomôcť? Teraz je hlavné aby bola v pohode, malú je určite čoskoro dajú, pokiaľ sa dá treba ju psychicky podporiť, pomôcť ..ale ak chce niečo vedieť musí sa pýtať ona sama...Vy tam s ňou stále byť nemôžte...

hivanik
18. jan 2017

@cathy26
Zahada "DIETY"rozlustena.

cathy26
18. jan 2017

😀

majaxy
autor
18. jan 2017

@hivanik ano,asi ano

hivanik
18. jan 2017

👍

majaxy
autor
18. jan 2017

mám rada múdrych ľudí, a hlavne ľudí ktorí pritakávajú ľudom, ktorí sa snažili situáciu už vyriešiť

majaxy
autor
18. jan 2017

@cathy26 je také vtipné že ju bil a ponižoval, či?

cathy26
18. jan 2017

@majaxy nie je to vtipné, len píšem cez mobil a ten príspevok patril hivanik..len mi to nešlo označiť..opravedlňujem sa, uvedomujem si ako hlúpo vyznelo...

tarvika
19. jan 2017

Pocuj este k tomu dojceniu. Aj nema dieta ori sebe nech su v nemocnici vypýta odsavacku a nech to skusa. Kazdu hodinku dve stubulovat prsniky aspon chvilku. A ak ma maznost vziat si plienocku. Alebo kus oblecenia s vonou svojho babatka a privoniavat. Pomoze to spustut mlieko. Alebo sa pozerat na jeho fotku. Znie to ako woodoo ale pomaha.

mihula
19. jan 2017

@majaxy ty si sa nazvala kravou sama,ja som len odpovedala na tvoju odpoved

lucinka511
19. jan 2017

@majaxy ked jeje lekari nariadili dietu tak asi nie len tak zo srandy,mozno ma nejaky mensi zdrav problme a napr z toho dovodu nemoze ,sol tuky a pod, to ty neives,urcite sa nejedna o redukcnu dietu ael o taku aby to babatku neuskodilo kedze ho planuje kojit,ved dnes budes mudrejsia,preco by si mala byt za kravu,ked sa opytas preco je ta dieta nutna podobne? a druha vec je krstna ked sa stala matkou by sa mala sama zacat zaujimat a nie mat na to teba,lebo nebudes s nou kazdu minutu,,ci je nesvojpravna? a ekd uz to dieta ma tak ench an sebe zacne pracovat,lebo nemoze s kazdym problemom kt sa vyskytne v suvislosti sos star o dieta posielat teba za doktormi...Nerobila by som vobec paniku z toho ,ze jej lekari odporucili nejaku dietu..asi to nerobia zo srandy ale z nejakeho relevantneho dovodu.

marioneta89
20. jan 2017

Dieta? Mozno ked nebude dieta odkazane len na mlieko,co je tak 5 mesiacov..ale myslim ze skor by nijaky lekar nekazal mamicke dietovat nakolko dieta potrebuje z mlieka dostat ziviny a tie sa tam dostavaju pestrou stravou..

alchemilkazltozelena
21. jan 2017

@majaxy tak ako poriesili ste nieco v nemocnici?

Strana
z4