Diéta hneď po pôrode
Moja krstná dcéra porodila, doktori jej odporúčajú diétu, je to normálne?
Tak podľa toho akú diétu... Diéta nemusí nutne znamenať stravovanie vedúce k redukcii hmotnosti... Diéta je predpísaný spôsob stravovania, niekedy je jej úlohou pravý opak chudnutia, prípadne len obmedzenie potravín, ktoré nemajú dobrý vplyv na zdravotný stav danej osoby.
A preco by si ty mala vediet dovod? Ved ona je pacientka a nie ty. Tebe nema pravo a povinnost lekar nieco vysvetlovat a vraviet. Jej povie prvotne a hotovo. Ci to nebude ta klasicka nemocnicna dieta, co kazdy schyta ked nastupi do nemocnice.
@majaxy a ako píše @lubkavargova1 takúto info dajú max. manželovi.. nie neteri
@jankalukasova ano, nemyslela som veci ktoré vedú k poškodeniu babätka, aj som sa jej pýtala..má nariadenú všeobecnú diétu, vraj nemá zdravotné problémy
@lubkavargova1moja otazka znela inak jak tvoja odpoved, ale dakujem za reakciu, ktorá mi nič nové nepovedala
@majaxy aj ženy po pôrode môžu mať diétu.. neviem aká to je síce všeobecná... ale ak jej to lekári nariadili, tak to asi má svoj dôvod.
@jankalukasova No ved to neviem...Ja som z tychto vecí už mimo, krstná je také dieťa...Zato sa pýtam, aby som vedela zajtra s tým lekárom diskutovať...hladám na nete, ale nič nenachádzam, možno som len veľmi rozrušená
@majaxy a Ty si jej poručník? Alebo právny zástupca?
To nie, ale to je teraz fakt jedno..Zajtra ked tam pôjdem krstná bude so mnou, len som nemyslela že na spustenie mliečka je potrebná diéta, skôr naopak, ale možno sa mýlim, a preto chcem názor skúsených mamičiek
@majaxy podľa mňa zbytočne robíš paniku.. najesť jej dajú.. ani nevieš akú má diétu a z akého dôvodu a ideš to tam veľmi riešiť s lekárom. Aby si nebola prekvapená, keď Ťa niekam pošle..
Zaujalo ma aj tvrdenie, že "krstná je také dieťa". Ak Ti je raz krstná, tak ona bola dospelá, keď si ty sama bola ešte dieťa. (aspoň by to tak malo byť)
trosku ukludnit hormony...nepanikarit. Tebe lekar ani nema co povedat, max podat zakladne-neutralne informacie a to je vsetko. Pochybujem, ze bude s tebou "diskutovat". Prvotne aj tak sa informuje manzel, rodicia a az tak prichadza druha/tretia/pravna cast. Pozor, aby si neuskodila viac ako chces.
@jankalukasova krstná dcéra.....Zato sa tu pytam, lebo mám paniku v sebe, chcem ju ustáliť a za lekárom ísť s čistou hlavou a jasnými otázkami
@majaxy vieš čo? rob čo chceš... a zajtra daj vedieť čo Ti povedal lekár... to som fakt zvedavá, keby moja krstná ( človek, ktorý vlastne ani nemusí byť rodina... ) nabehla do nemocnice a lekár by jej dal info mojom zdravotnom stave, tak by som bola asi dosť rozčúlená.. ale pokojne sa nervuj ďalej... diéta po pôrode môže znamenať, že na obed nedostane fazuľovú polievku... lebo by tá malá dostala koliku jak delo... a vôbec tá diéta nemusí súvisieť so spustením mlieka. Ja ako lekár by som Ťa poslala do teplých krajín.
@lubkavargova1moja krstná dcéra bude prítomná pri mojich otizkach...a ano, mám čudný pocit z toho celého, preto sa tu pýtam, aby som nebola zajtra za kravu, ale aby som sa dozvedela niečo osožné, príp krstnú dcérku ochránila od dezinformáciií, lebo mám strach z dnešných lekárov, ked si veci neviem podložiť
A ona nema usta nemaju vizitu kazdy den to dospela uz mamicka potrebuje pri sebe hovorcu.nuz cudne aj mamicka aj krstna.
@jankalukasova Ja som napísala že krstná bude so mnou, a nie že lekár mi bude dávať informácie...a opakujem, ale ani neviem prečo, lebo na tomto fore sa ludia lubia ventilovať...ale fakt som chcela poznatky a skúsenosti iných ,práve porodiacich mamičiek...a kedže sledujem toto forum, a už som nevedela kam z konopí, tak som chcela info práve odtiaľto
@majaxy to nie je o tom či sa niekto ventiluje... ako je to s diétou som Ti napísala...
ale je prinajmenšom čudné, že Ty ako krstná ideš strááášne riešiť tieto veci s lekárom ( odhliadnuc od toho či tam bude aj ona alebo nie... ) ona je nesvojprávna? Nemá partnera? Nemá vlastných rodičov? Alebo je ten lekár nejaký Tvoj známi? Lebo ak nie, tak je úplne jedno, či tam pôjdeš s čistou hlavou a čo sa ho budeš pýtať, ale každopádne budeš "za... to čo si napísala" a spravíš to aj zo svojej krstnej dcéry... urobíš z nej peknú trúbu.
No ja neviem, ale na vizite je len pacient...rodinnych prislusnikov vzdy poslu vonku z izby. Tam nemaju co hladat. Az potom sa informuju rodinny prislusnici. A aj to nie kazdy jeden. Najblizsia rodina. Max vy dve mozte ist za lekarom.
A to mas taku neschopnu krstnu dceru? To sa ta pytala aj ako sa robi dieta? Ci si bola pri aj pritom ako to dieta plodili? Rodicov nema, manzel/priatel?
@lubkavargova1 myslím, že tu to nemá zmysel... nechaj.. nech zo seba pokojne ako ona sama napísala, spraví pred lekárom kravu. Celé je to postavené na hlavu.
@jankalukasova otázky ktoré kladieš patria do inej témy a tú som ešte nezaložila, ale dakujem za starostlivosť
Odhliadnuc od ostatnych veci ktore sa tu zbytocne riesia. Predpokladam ze je este v nemocnici a stravuje sa tam. Teda dieta moze pokojne znamenat len druh stravy ktory tam dostane. Ak nie, potom je potrevne zistit aka konkretne dieta a preco. S tym ti tu asi nikto neporadi iba ten lekar.
@majaxy chcela si diskusiu... tak ju máš... žiaľ otázky, ktoré sú Ti kladené si vyberať nemôžeš... a to čo uvádzaš znie prinajlepšom čudne.

Nevedela som pridať túto otázku inak, lebo ma nejak nepustili, ale prosím, moja krstná porodila, nemá mliečko, malinká má 2200 gr, zobrali ju na infuzie...Mojej krstnej povedali, že má držať diétu a neviem prečo...Zajtra chcem ísť za lekárom, len mi prosím povedzte, či je toto normálne...