Dlhodobá bolesť kostrče po pôrode

katka48
8. sep 2016

Ahojte baby , pri sedeni na tvrdej podlozke, alebo dlhsom sedeni ma este aj 2 roky po porode neskutocne boli kostrc , alebo neviem ako to nazvat ludovo - trtol ?? Rodila som cisarskym, pocas tehotenstva som nemala absolutne ziadne problemy.
Mala ste to niektora a co ste robili ? Na internete som nasla, ze to musi fyzioterapeut rozmasirovat cez konecnik, no to si neviem ani predstavit.
Ako ste to riesili , dakujem 🙂

janulka1802
8. sep 2016

Aj mňa pobolieva kostrč. Po pôrode som 8 mesiacov. Začalo to tehotenstvom a neprestalo doteraz. Niekedy bolí viac, niekedy menej. Ja si to sama trošku "masírujem". Pritláčam si a pomáha mi to. Dobrá je tiež fit lopta.

reuska1
8. sep 2016

@katka48 ahoj...presne aj mna boli, som uz 3 roky po 3.porode, ties sekciou. Mne to ale vystreluje aj do noh....v noci nemozem spavat, nohy by som najradsej niekam odlozila 😊 . Chodim k neurologicke, poslala ma aj na magneticku rezonanciu...vysledky budem mat budyci tyzden. Aj rehabilitacie som absolvovala, ale nepomohli. Dr.mi napredpisovala lieky, ale tie som zatial neuzivala, chcem pockat na vysledky MR

sandri
8. sep 2016

@katka48 ahoj, mala som to iste, rok po porode som isla k lekarke, poslala ma na RTG, kde zistili, ze kedze maly bol strasne velky (porodna vaha 4460 g), sposobil mi posun posledneho stavca kostrce smerom nadol, vdaka comu som nedokazala sediet. Chodila som na rehabilitacie a elektroliecbu a asi po 3 tyzdnoch sa to krasne upravilo. Urcite chod k lekarovi!
Mna este lekarka "potesila", ze s kazdym dalsim tehotenstvom sa mi to vrati... 😒

katka48
autor
8. sep 2016

@sandri dakujem a to si isla k obvodnej ?

kaciatko81
8. sep 2016

Ahojte, ja to iste... prirodzeny porod, ale maly nebol velky... velke bolesti kostrce... radila som sa s ortopedom, povedal, ze ak to do 6t neprejde, pozrieme co sa stalo... preslo to... aj ked obcas sa to ohlasi, mam problem aj stupit na nohu... a presne, pri tehotenstve sa to vraj vracia... tak len rozmyslam, co spravi dalsi porod :-/

sandri
8. sep 2016

@katka48 nie, bola som u ortopedicky. Ale neviem, ci potrebujes vymenny listok od obvodnej, ja som bola vybavena po znamosti, tak som nepotrebovala 😉

katarinkacat
13. okt 2023

@reuska1 ako to dopadlo

patulienkab1
29. nov 2023

@katka48 ahoj môžem sa opýtať ci tá bolesť prešla?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre