Dohodnutá sekcia pôrodu a podviazanie: Skúsenosti a rady
Ahojte, idem rodit 2x o5 sekcia skrz to je fuk. A idu riesit aj podviazanie, kedze uz budem otvorena.
Dr. sa so mnou dohodol na 37 tt. Pride mi to ale fest skoro. I ked podla Dr. a celkovo aj co citam dieta je pripravene na svet. Maly siel v 38 tt cca o 14 dni pred terminom, mal nizky cukor, asymetricke komorky ale vraj to s tym nijak nesuviselo. 🤷♀️
Máš nejaké ťažkosti? alebo bábätko?
Moje obe deti sa narodili plánovanou sekciou, dcéra 40tt presne na termín, syn 39tt 6 dní pred termínom.. Čo ja viem, plánuje sa väčšinou od 38tt.. Čo ti povedal dr.?
aj mne sa to zda skoro...obidve sekcie som mala na konci 39.tt
Samozrejme, že je to zavčasu. Prvú sekciu som mala na konci 38t,a druhú inde, ale v 37. Chlapček s nízkou hmotnosťou, nikdy už ten vnutromaternicovy vývin stravou nedobehol, hoc papa veľa, niekedy viac ako dospelý a vždy mi príde chuducky oproti prvej, čo sa narodila riadne donosena, tá prerastá svojich vrstvovnikov.. Vyčitam si to doteraz, že to bolo zavčasu. Takú kožu mal na nozkach obtiahnutu, obvodná vravela, že sa to volá "o číslo väčšia koža".
Spýtaj sa inde, nič za to nedáš a svojmu dieťatku tým veľmi pomôžeš, aj týždeň vývinu v maternici je viac ako potom už čokoľvek mimo teba
SC som mala plánovanú na 39+0tt, sestra mala prvú akútnu 37+3 a druhu plánovanú 38+5 ale pred 38tt neplánujú nikdy SC. Nemáš mat termín okolo vianoc a nového roka? To by dávalo zmysel. Snažia sa v tom období nemať plánované zákroky, iba akútne.
Normalne sa ho spytaj, ze preco tak skoro. Mne dr odmietol dat termin, ze az ked sa dieta rozhodne same. Lebo 37 tyzden, len tak bez komplikácií je skoro za mna .
@pe_mi maly siel 14 dni pred terminom, teraz mam 24teho a 8meho ale aj tak pride mi to skoro 😒
@nikaeli vraj nechce riskovat, ze sa to spusti samo s mojimi indikaciami 😒
@ronie338 ano skor podla mna ma dovolenku preto to natlacil pred 🙆♀️
@betulinka1 akoze na jednej strane budem s nou najradsej cim skor ale ako hovorite neviem uz sama 😒
Pozri lekar povedal, tak on vie preco. Mozno mas vazne nejake indikácie, ze treba a nechce ta strašiť, tak ani nepovie uplne otvorene preco. Ja som ti pisala, iba, ze by som sa ho spytala, lebo by sa mi to zdalo skoro. Ale nespochybňujem rozhodnutia lekarov, ak povie lekar, ze treba tak treba.
@betulinka1 spytala som sa on reagoval, ze z hladiska plodu je uplne v 37 tt pripraveny ist von

Ešte som nepočula ,že by tak skoro.nedava sa termín cca 10dni pred termínom? V 37 tt. zvláštne