icon

Dojčiace ženy, prenášali ste?

8. júl 2022

Ak ste dojčili staršie dieťa počas tehotenstva a hlavne do konca tehotenstva, v akom týždni ste nakoniec porodili? Stimulácia bradaviek vraj prispieva ku kontrakciám, tak či ste rodili v termíne alebo sa nájde niekto, komu museli pôrod aj tak vyvolať? Vďaka za odpovede!

donutka99
8. júl 2022

Ja som mala termín 2 mája a 3 mája som mala bolesti. A aj tak mi dávali vyvolávacku lebo som nebola otvorená len na 3 cm a 4 mája ráno som porodila, a vraj ak chceš urýchliť pôrod je veľa spôsobov napr :stimulácia bradaviek, sex vraj, Horúci kúpeľ atd ale neviem noo je to aj na nete 🙂🙂🤷‍♀️

autor
8. júl 2022

@donutka99 Ahoj a ako často sa ti dojčilo staršie dieťa?

autor
8. júl 2022

.

anavixy
8. júl 2022

Dráždenie bradaviek zvyšuje tvorbu oxytocínu, ktorý spúšťa/urýchľuje pôrod. Oxytocín sa tvorí aj pri dráždení pohlavných orgánov a sex je okrem toho spúšťačom pôrodu ak dôjde k vyvrcholeniu muža, pretože pôsobia látky obsiahnuté v ejakuláte.
Oxytocín “spúšťa” mlieko, no neviem, či toto množstvo má význam pri spustení pôrodu, keď je to dlhodobé pôsobenie… ale zrejme keď sa pôrod spustí a počas I. doby budete dojčiť, tak sa jej trvanie môže skrátiť…

autor
14. júl 2022

@anavixy Mňa len zaujíma, akú majú skúsenosť dojčiace tehuľky.