Počkať alebo si dať vyvolať pôrod?
Ahojte
Už budem od zajtra prenášať. Doktor mi dnes povedal že už ak by som chcela kľudne môžme vyvolať pôrod ale najneskôr do konca ďalšieho týždňa budem musieť už porodiť.
Mali ste to niektorá tak? Čakali ste ešte po termíne či sa to spustí samo alebo ste súhlasili že pôjdete vyvolať. Nemyslím vyvolať hneď zajtra ale napríklad namiesto čakania do konca ďalšieho týždňa by sa možno vyvolal pôrod niekedy cez víkend.
Ja som sa rozhodla že ešte počkám či sa to samo spustí
Mne zacali vyvolavat tyzden po termine, aj dlhsie. Ja som mala stale vysoky tlak a neotvarala som sa vobec, a ked sa nic nedialo tak vyvolavali. Zabrala az 2.tabletka, ale to boli desne bolesti. Este radsej cakaj. Oni babo monitoruju, vedia co robia.
Začali vyvolávať na 8 deň po pôrode. Neotvárala som sa. Dostala som 2 infúzie a za pár hodín bil maly na svete. Klop
Klop všetko v poriadku
Ale ved cakaj, termin porodu je len orientacny. Ak je dieta aj Ty relativne OK vzhladom na vysoky stupen gravidity, to uz tolko tych par dni pockaj. 🙂
Ak si ok ty aj dieťa, čakala by som 10 dní, teda do 41+3, čo je taký lepší štandard v dobrých pôrodniciach. Prvorodičiky bežne rodia po termíne, telo sa pochopiteľne chystá dlhšie - samozrejme nie je to pravidlo. Ak nie je žiaden problém, placenta ok, prietoky ok, ty cítiš pohyby babätka ako vždy, nedurila by som ho odtiaľ 🙂
@anonym_autor jezisi , len si nedavaj vyvolavat, ked nemusis. Vyvolavane kontrakcie, to je nieco strasne
@anonym_autor jezisi , len si nedavaj vyvolavat, ked nemusis. Vyvolavane kontrakcie, to je nieco strasne
@anonym_autor radšej počkaj, keď je všetko ok
Chcem počkať. Najradšej by som bola keby sa bábätko samé vypýtalo tak budem dúfať. Keď nič, tak na ďalší týždeň v piatok alebo v sobotu by ma to vyvolávanie čakalo tak či tak. Len doktor mi to dnes povedal tak, ako keby mi to ponúkal aby sme vyvolali, aj mi vysvetlil že ako. Možno to už vníma ako rutinu tak to berie inak. Ja každý deň si všímam už rôzne signály a dúfam že sa to spustí spontánne ale stále nič. No, každopádne termín mám zajtra. A už aj tak bol posunutý lebo malé sa malo narodiť pôvodne na začiatku mesiaca. Skúšam aj tie babské rady nejaké, pijem malinikovy čaj, aj naparku som si robila, aj nejaké cviky na panvové dno pred pôrodom cvičím ale nespolieham sa že práve toto všetko mi pomôže, ale aspoň skúšam a robím čo môžem 🙏
Inak som ja a bábätko úplne v poriadku a celé tehotenstvo bezproblémové.
Mne zacali vyvolavat tyzden po termine, aj dlhsie. Ja som mala stale vysoky tlak a neotvarala som sa vobec, a ked sa nic nedialo tak vyvolavali. Zabrala az 2.tabletka, ale to boli desne bolesti. Este radsej cakaj. Oni babo monitoruju, vedia co robia.
Mam 5 deti, 2 som si mohla dovolit cakat, pri dalsich 3 vyvolavacka pred terminom, ci by som dala za tie prirodzene porody..., co sa spustia same. Pockaj.
@ivanakal no to sa divim, ze Ta nechali s vysokym tlakom tyzden po termine este...😳
Mam 5 deti, 2 som si mohla dovolit cakat, pri dalsich 3 vyvolavacka pred terminom, ci by som dala za tie prirodzene porody..., co sa spustia same. Pockaj.
@ivanakal no to sa divim, ze Ta nechali s vysokym tlakom tyzden po termine este...😳
@anonym_5ba203 niekolko dni mi davali infuzie, tusim magnezium alebo co, uz neviem. Ale inak mi nic nebolo. Len naokolo vsetky rodili, ja nic. Ked sa spatne na to pozeram, tiez sa cudujem ze cakali. 🤷

@anonym_autor mne mali začať vyvolávať až 41+0, pôrod sa mi spustil sám 40+5 a 40+6 sa malý narodil ;) Ja by som Estw čakala ak nemáš nejaké zdravotne komplikácie 🙂