Dôvody na pôrod bez zazmluvnenia lekára?
Co vedie ludi k tomu ist rodit bez zazmluvnenia porodnika?
To je tak sprostá otázka, že podobne mi znie, prečo nelekár má dieťa? Veď čo keď dostane soplik, teplotu, ..... prečo neučiteľka má dieťa? Veď kto ho naučí čítať, písať,....
pride to na teba, neplanovane, dobehnes do nemocnice a myslis, ze ak nebude tvoj lekar mat sluzbu tak ho tam dotiahnu? Co ak bude uplne nedostupny? Za mna je to zbytocne, to ze si zazmluvnis lekara ti neznizi podla mna zaidne riziko komplikacii...
Ja som nemala a ani som nechcela.najviac ma odradzal fakt,ze doktor moze byt po 24h sluzbe,a ked to na mna pride bude musiet tahat bohvie kolko so mnou..nechcela by som mat pri sebe takto unaveneho cloveka.dalsi dovod,je vela zlych skusenosti ked dr.odchadzal na dovolenku a nasilu porod vyvolal,aby nahodou neprisiel o peniaze,keby nebol pritomny.dalsi dovod mozu byt financie,alebo v BA mas napriklad v nemocniciach povacsine kvalitnych dr.a nieje to podla nutne.
U mňa nemalo zmysel si zazmluvňovať lekára, ktorého som v živote nevidela. Môj gynekológ k pôrodom nechodil, tak mi to bolo jedno. Je to lekár, nepríde ťa odrodiť kuchár a keď si vezmem oba pôrody, až do tlačenia bola vždy prítomná PA. A mala som úžasné pôrody s úžasnými ľuďmi.
Tak ked to stoji par stoviek, tak je to Oki a mozno sa oplati prave tym, co maju nieco dohodnute a nechcu riskovat, ze niekto si postavi hlavu. Zase ja som tiez jic vo Viedni zazmluvnene nemala , Hebamme, lekara, aj tak som tam stale behala na kontroly a ludi poznala. Takze som nechcela platit 9tis eur lekarovi, alebo 1400eur Hebamme.
Ja som rodila na SVK aj v UK. Na SVK moja doktorka nechodila k porodom a ostatnych som nepoznala, tak som nevidela dovod.. a v UK som za cely porod doktora nevidela, cely cas bola so mnou porodna sestra (midwife) a super.
Pri prvom som mala. V tom čase službu nemal, prišiel, ale až na "finále".
Pri druhom som nemala a bola som maximálne spokojná tak či tak. Službukonajúca dr bola skvelá.
A prečo si ženy nezazmluvnia? Možno to neprikladajú za dôležité. Možno financie. Možno...
Lebo len z môjho okolia 3 kamošky si lekára zazmluvnili a, prvá ho nestihla ani zavolať,druhá lekár pekne krásne odišiel na dovolenku v čase keď mala termín a aj porodila, a tretí nedvíhal. Takže ja osobne som sa na to vykašľala a mala som oba pôrody v pohode, lekár pri prvom a lekárka pri druhom. Obaja boli super. Nemienim dávala € za to, že je riziko, že sa ani nedostavia. V tom prípade, by mali pekne krásne vrátiť peniaze.
@katka2602 Platis az po porode.
Dovoľ sa mi zasmiať? Koľko detí si porodila??? Ono vieš nie je zazmluvnenie ako zazmluvnenie. A nie predstav si, peniaze šli vopred doktorovi do vrecka. Dohodli sa, všetko krásne keci a skutek útek. Gynekológ podnik akoby ma služby aj v nemocnici, ale dohoda padla u neho v ambulancii nie v nemocnici.
* gynekológ pôrodnik
@katka2602 ono zazmluvnit si mozes lekara seriozne v nemocnici, normalne sa podpies zmluva, normalne zaplatis v pokladni, nemocnica ma sice v zmluve "vynimky" kedy negarantuje, ze lekar bude pri porode, ale vsetko je to oficialne a je tam cekom slusna istota, ze lekar zmluvu dodrzi. Moze to byt aj lekar, ktory do nemocnice chodi sluzit a nie je jej zamestnancom. Aspon v Saci to tak chodi. Druhe je, ze "zazmluvnis" si sukromnika v ambulancii a je to len ustna dohoda... So vsetkym co taka dohoda prinasa
@viestta jasne, viem, že oficiálne to ide cez nemocnicu a je to drahšie ako keď to ide cez "ambulanciu" Ale ide o princíp, že zoberie lekár peniaze a v čase,keď mal byť doma si ide na dovolenku. Keby porodila mimo termín som ticho, ale toto bolo vážne chrapunstvo. Potom od neho aj odišla. Je lekár a lekár.
@katka2602 To bol uplatok a nie zazmluvnrnie. Necuduj sa vysledku.
Najlepsi porod som mala prave ten nezazmluvneny 🙂 rodila som 3x
🤣🤣🤣 už konečne napíšeš koľko detí si porodila? A nie, neplati sa po pôrode,aj v nemocniciach platíš vopred.
Lebo su to zbytocne vyhodené peniaze,ak toho lekara realne nepoznas,nie je to napr. znamy/rodina. Ak mas mat naprd porod, mozes mat zazmluvnenych 200 doktorov a najnoblesnejsie priestory, nic ti nepomoze. O tom,ci vobec sa mu bude chciet uracit prist pomlcim.
@katka2602 mylis sa a velmi
V Saci platis pri podpise zmluvy, v pokladni. Po zaplateni je zmluva platna.
Niekro sa tu mýli, to je pravda, ale ja to nie som 😃🤷♀️Oficiálne zazmluvnenie ide platba vopred pri podpise ako pise @viestta. Po pôrode platíš nadštandardnú izbu. Ideš sa hádať so ženami čo rodili? Lebo tu si očividne nerodila, inak by si už odpovedala. Ale teda možno je niekde súkromná klinika, kde chodí žena od začiatku tehotenstvo a už ju poznajú tak jej dajú uhradiť až po pôrode. Ale tých je určite menej, keďže v "klasických" porodniciach je platba vopred a tam ak sa nedostabi pôrodnik, peniaze vrátia späť...
A načo? Sestra napríklad rodila tri dni, VŽDY je tam lekárov viac, nikdy nie len jeden a nejaký neskúsený, radili sa o nej. Ja som počas svojho dvojdňového pobytu pri pôrode po MA zažila 5 lekárov, ani jeden nebol nepríjemný alebo lajdacky-s mladou Dr. chodila staršia kolegyňa (veľká odborníčka). Kartu si prešli všetci. Moj gynekológ nechodí k pôrodu, tak je úplne jedno, na koho tam natrafím.
Mám za sebou dva pôrody - prvý bez zazmluvneného lekára, druhý so zazmluvnením lekárom. Ak by som, nedajbože, išla rodiť tretie dieťa, idem rodiť opäť so zazmluvnením lekárom.
Prečo som si pri prvom pôrode lekára nezazmluvnila? Mala som ten názor, že aj tak si to dieťa musím porodiť ja sama a nijaký lekár to za mňa neurobí. Vtedy som si myslela, že sú to zbytočne vyhodené peniaze.
Výsledok: počas môjho pôrodu sa tam premleli dve pracovné zmeny, vôbec som nevedela kto je kto, v tom okamihu mi to bolo vrcholne nepríjemné. K samotnému tlačeniu nakoniec prišla mladá neatestovaná lekárka, ktorá bola síce po ľudskej stránke milá, ale keď nastali komplikácie, musel prísť jej skúsený atestovaný kolega kvôli konzultácii. Nehovoriac o tom, že mi spravila úplne zbytočný nástrih, ktorý ako sama povedala pri šití, bol len rutinný. Z toho pôrodu mám doteraz zlé spomienky a aj na rekonvalescenciu po ňom.
Druhý pôrod so zazmluvnením lekárom sa nedal ani porovnať. Tým, že som na poradne v nemocnici chodila vždy len k nemu, už ma poznal, mal na mňa kopu času, neponáhlal sa. Rodila som tri dni pred Vianocami a ešte k tomu v noci. Mal ísť už domov, ale zostal. Pôrod super, žiadne zásahy, žiadny nástrih, žiadny zbytočný personál, ktorý nebol potrebný, po hodine by som si to spokojne odkráčala domov. Úplne iný dojem ako z prvého pôrodu. Každý nech si robí po svojom.
https://tehotenstvo.rodinka.sk/priprava-na-poro... ..... anonym aj v tomto článku je písané, že sa platba vráti späť. Alebo sa podel so skúsenosťou a názvom pôrodnice, kde sa platí po pôrode, možno to niektorej mamičke pomôže.

Rodila som bez zazmluvnenia a bola som spokojna, mozno viac ako keby mam zazmluvneneho. Mala som uzasnu dr a uzasny PA. Pokial ho osobne nepoznas je to take. 100 zien s nim moze byt spokojna a ty nemusíš. A v konecnom dosledku sa moze stat, ze aj tak nemusi stihnut prist. Vzdy je tam nejaky personal, sluzbukonajuci lekar. Ale sak nech kazdy robi tak ako uzna za vhodne. Ked niekto chce nech ma aj dulu aj PA aj dr zazmluvneneho. Je to individualme tak ako vsetko. Niekto to chce a niekto nie. Nech si kazdy robi ako chce on.