Druhorodičky, kedy vyraziť do pôrodnice?

bucanova
15. apr 2016

Maminky kedy je potrebné vyraziť do pôrodnice v prípade druhorodičiek? Pri prvom pôrode vraj stačí vyraziť vtedy, keď kontrakcie v 5 min. intervaloch trvajú cca. 2 hodiny, ale pri druhom neviem.

jatva
15. apr 2016

Podla mna to vycitis. Tiez zalezi ako daleko mas porodnicu, ci nemas infekciu, ci ti praskne plodovka,...toto sa neda naplanovat.

jamelia
15. apr 2016

Ja som sla pri 5 min. intervaloch, vecer o pol jedenastej, do nemocice to mame asi 15 minut. Kym sme prisli bolo pomaly jedenast. Keby rychlejsie vypisali papiere na prijme,syn by sa narodil skor 🙂 O 12.05 bol na svete. Bola to tesnotka. Spravili mi monitor, klistir a rovno som porodila. Ale kazda sme ina, tazko radit, moze sa stat cokolvek.

zabina27
15. apr 2016

tiez sa bojim toho, ze pojdem z opatrnosti prilis skoro a stvrdem tam zbytocne dlho. pri malom som tak sla, vsetci hovorili, z eradsej ist, ked si nie som ista, pri prijme mi vecer povedali, ze to bude rychlovka a nakoniec som rodila az na druhy den v noci...
teraz, ked uz mame maleho doma, tak chcem byt co najdlhsie doma, nie sa zbytocne povalovat v nemocke 😀
snad to vycitim aj ja 🙂

lucka1987
15. apr 2016

@bucanova u syna som mala kontrakcie hned kazdu 1,5 minuty . ziadne 10 , 7 , 5 min ... hned 1,5 minutove pauzy .. porodila som do 1,5 hodiny presne na minutu .
teraz u dcerky.. mala som kazdych 5 min. do hodiny som porodila .. no bol to omnoho horsi porod ( bolestivostou ) ako pri prvom, pricom miery mali obaja uplne rovnake

katuliena82
15. apr 2016

to by som aj ja rada vediet a to som tretorodicka...uz som bola v nemocnici aj s intervalmi 6 a 4 minuty a bolesti boli silne a nic sa nedialo, pustili ma zasa domov. Tak by som bola rada keby mi praskla voda, lebo tieto vylety do nemocnice ma vobec nebavia. Ale vo vseobecnosti plati ze interval kratsi ako 10 minut v dlhsom trvani (hodina, dve hodiny..)je znakom zacinajuceho sa porodu.

bonaqa2013
15. apr 2016

Ja som išla keď som mala kontr. každých 5 min. Od nemocnice bývame 10 km. Pri posledom pôrode nestihli urobiť nič, bola som otvorená už na 8-9 prstov, dieťa sa narodilo do 40 min.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre