Druhý verzus prvý pôrod
Ahojte chcem sa spýtať či mal niekto z vás 2. Pôrod horší,dlhší ako ten prvý ale tak že od prvého prešli tak max 3 roky…čaká ma ďalší pôrod po roku a pól a mám trochu strach🤣prvý porod som nemala nejaký hororový ale proste pôrod a chcem vedieť či je veľká šanca že to bude ešte horšie lebo mne stačil ak ten prvy 😅…poprípade ak ma niekto takto podobný rozdiel 1,5-2 roky ako ste to mali vy?dakujem
Ja som mala rozdiel medzi prvým a druhým 2 roky 4 mesiace. Bola to rýchlovka. Lekár skoro nestihol dôjsť na sálu, tretí pôrod ten už nestihol naozaj dôjsť. Malý preto skončil na JIS, štvrtý to bola na počudovanie sekcia, čo nikto nečakal, keďže si lekár dobre pamätal moje predošlé pôrody.
Čiže druhý bude pravdepodobne ľahší i keď človek nikdy nevie.
Každopádne treba myslieť pozitívne. Ja som si počas kontrakcií hovorila dookola, " už len chvíľa a vidíme sa". Ani neviem, ako a už boli pri mne.
No uz som si niektoré veci poriesila ze co nechcem a tak bol lepsi,dlhsi kedze nebol vyvolavany ,ale na sale tiez len hodinu a tak ho hodnotim ako lepsi
Tak to bude každý iny pribeh 🙂 ja som rodila druhykrat predcasne v 34tt, kedze bol druhy, pýtala som tlacit na brucho,nech je rýchlo za tým,vedela som,ze to pomoze. Bola mensia,takže aj šitie menej,ale celkovo prve kontrakcie,udrzovanie,pôrod -viac ako 24h. Kontrakcie prišli v noci silnejsie a za tri hodiny cca bola mala na svete,hoci nechceli 🙂
Prvý pôrod cca 4 hodiny od prvých kintrakcii a druhý cca 2 hodiny. Bolesť resp intenzita kintrakcii zhruba rovnaká . Len to bolo rýchlejšie.
Je to individuálne,nemôžem povedať,že pre mňa bol druhý ľahší. Ja som obe deti porodila cca 14 hodín od prasknutia plodovej vody. Dokonca skoro rovnaké časy. Pri prvom od začiatku silné kontrakcie a preto samotný pôrod bol pre mňa už ľahký a ani zašívanie som necítila. Pri druhom som nemala žiadne bolesti až kým mi nedali oxytocín. Veľké bolesti a nevedela som ho tak ľahko vytlačiť ako prvého. Aj zašívanie ma dosť bolelo a celkovo som sa ťažšie hojila. Ale bol o niečo väčší. Rozdiel medzi nimi je 2r9m.
Ahoj rodila som presne po 2 rokoch. Prvy porod trval 12 hodin, neskutocne bolesti, pichli mi epidural po nom som si oddychla ale nevedela som kedy tlacit. Urobili mi aj nastrih, velky syn 3840g. Druhy porod som prenasala 3 dni, prisla som do nemocnice a bola som otvorena na 9 cm. Pytala som so epi ale sestricka, ze my uz ideme rodit. Porodila som hodinu a pol po prichode. Aj tie kontrakcie som nejaka predychala, mala som aj rajsky plyn ale po nom nejaka zdrogovana som si pripadala velmi som ho nedychala. Mala som velmi milu mladu porodnu lekarku, nechala tlacenie na mna a porodila som bez zranenia, ziadne sitie nebolo 😊 hned po porode som bola fit . Moja rada predychavaj kontrakcie, nebojuj snimi su tu nato aby vyslo babo vonku. Bola som na druhy porod takto nastavena.
Prvý 7hod. A druhý tiez tak 7hod. Pri prvom mi museli pôrod vyvolať .. plodová voda odtiekla ale krpcovi bolo asi dobre v brušku. Bolesti silné ale mám pocit že to tlačenie šlo raz dva tri .. druhý kontrakcie, plodová voda ..dlho som tlačila už som nevládala ale všetko v poriadku 🙂 pri oboch som mala epidural ale pri v Tom sa mi. Nestihla dať už bohužiaľ som rodila a pri druhom som mala ale nemala som pocit že mi čosi pomohlo... Ja si myslím že je to individuálne... 🙂 či je prvý lepší alebo horší... držím palce
Prvy som mala 9hodin (odkedy mi zacala voda odtekat) ale najvacia bolest tak 2h.. Druhý 3h a bolest 1h.
Tej bolesti sa nevyhne clovek ale ten druhy bol kratsi, 🤩 a ziadne poranenie
Prvý bol vyvolávany..prvá kontrakcia o 15:00 poobede...syn sa narodil 21:00 večer..mala som epidural, ktorý mi super účinkoval,takže bolesti až ku koncu...len som nevedela ako sa má tlačiť 😃druhý pôrod prvá kontrakcia ráno o 6...celý deň v bolestiach, do nemocnice sme šli o 20:00, už som prosila o epidural....plakala som,tak mi ho pichli a konečne sa mi uľavilo..dcéra sa narodila krátko po polnoci...čiže kontrakcie 18 hodín! Len s tým rozdielom,že už som vedela ako tlačiť...druhý spontánny pôrod bol pre mňa omnoho bolestivejši a 3x dlhší ako prvý vyvolavany..rozdiel medzi porodmi 3,5 roka
Druhý presne po 3 rokoch, o polovicu kratší, asi aj menej bolestivý. Ale pri druhom a treťom som odmietla akýkoľvek zásah pokiaľ bude všetko v poriadku. Tretí bol 👌
Obidva pôrody začali odtečením plodovej vody, obidva cca 7-8h, obidva s bolesťami asi rovnakej intenzity, ale prvý bol vedený tak, že čo povie lekár a čo mi pichne, tak všetko musím prijať a druhý som si konzultovala s lekárom, ktorý urobil tak, aby som sa ja cítila dobre. Takže žiadny oxytocín, žiadne tlačenie na brucho, rodiť po ležiačky a pod. Po prvom porode som už rodiť nechcela. Ale túžba po druhom bábätku bola silnejšia a povedala som si, že to bude celé inak. Druhý pôrod bol taký úžasný, že by som išla rodiť hneď na druhý deň znova. Takže za mňa môžem povedať, že 80% je o lekárovi a jeho prístupe.
prvý pôrod vyvolávačka, strašne dlhý skoro celý deň....vytrápila som sa riadne...nechcela som už nikdy rodiť....druhý 2 roky po tom a super, ani epidural mi nestihli dať, ale bolo to rýchle, o pol 3 som mala prvú kontrakciu a malý bol o pol 6 na svete, čiže oproti prvému pôrodu jedna báseň ☺....a aj doktor hovoril, že pôrody do 2 rokov sú veľmi rýchle a celkovo lepšie....
Ja som mala prvý pôrod rýchly, cca do dvoch hodín a druhý asi do hodiny. Pôrodné bolesti, ak sa to tak dá nazvať, no, aj menštruáciu mám často krát bolestivejšiu. Takže u mňa to, že druhý je zvyčajne rýchlejší platilo.

Mam 3 deti,prvy porod do hodiny od prasknutia vody aj s 30 min cestou do porodnice(ledva sme stihli),druhy po 3 rokoch cca 2h,ale dcera bola vyse 4kg a bez epiduralky takze dost bolestive.treti syn rok na to,isla som na kontrolu na gyndu a oznamila mi ze som otvorena na 6cm a o chvilu rodim 😃 do 2h porodene,stihli aj epidural pichnut,lahky pekny porod.