icon

Druhý verzus prvý pôrod

19. feb 2025

Ahojte chcem sa spýtať či mal niekto z vás 2. Pôrod horší,dlhší ako ten prvý ale tak že od prvého prešli tak max 3 roky…čaká ma ďalší pôrod po roku a pól a mám trochu strach🤣prvý porod som nemala nejaký hororový ale proste pôrod a chcem vedieť či je veľká šanca že to bude ešte horšie lebo mne stačil ak ten prvy 😅…poprípade ak ma niekto takto podobný rozdiel 1,5-2 roky ako ste to mali vy?dakujem

sasesoe
20. feb 2025

Ahoj, za mna robi vela vyber porodnice i priprava. Snazila som sa to nezanedbat i pri prvom, no ored druhym som zase sla za PA, presla si co ako bolo pri prvom a ako sa este lepsie pripravit - mam na mysli najma dychanie a cvicenie s epinom/anibalom. Najma spravne dychanie je klucove a potvrdilo sa mi to pri 2. i 3.porode. pri prvom nas to na kurze ucili zila nespravne ☹ samotny porod ovplyvnuje x faktorov a vzdy je sanca ze skonci sekciou, dolezite je ist rodit tam, kde mozes lekarom doverovat a nie s nimi bojivat a "vydupavat" si veci. Pokial nie je rizikove tehu alebo viacpocetne, neriesila by som, ci ma porodnica jis-ku

simona_letova_b
20. feb 2025

No vraj sa to rata od prvych kontrakcií pravidelných...Pri dcére mi začali bolesti o 16:00, porodila som ráno 8:45. Dalo sa to prežiť. Syn? Bolestí od cca 17tej, doma ešte vaňa, chodila som po byte hore dole. Do nemocky sme prišli, malý bol do 20 minút vonku🫣 narodil sa krátko po 1 hodine. Pôrod určite rýchlejší, čo ma prekvapilo, že moje zranenia sa týkali akurát zašitia nastrihu. Pri dcérke som bola skatovana aj dnu aj von🫣 Mala 3600g a syn 4150. Čochvíľa ma čaká pôrod č.3😵‍💫 To človek len rozmýšľa, že ako bude teraz.

lenka2710
20. feb 2025

Ahojik, no môj prvý pôrod trval 17 hodin, od odtecenia vody a kontrakcie boli také pozvoľne, zo začiatku slabé a postupne silneli, pôrod bol rýchly!
Po takmer 6 rokoch som rodila druhýkrát, porodila som do 4 hodín od odtecenia vody ale tie kontrakcie boli masaker, normálne mi od bolesti krútilo prstami na nohách a to doslova, pôrod bol vykúpenie a bol rýchly, mala som len tri vnútorné stehy, že vraj si telo pamätá 😁🙈

kiki68
20. feb 2025

@lilope pocita sa od prasknutia vody, alebo uz pravidelnych kontrakcii, od otvorenia u mna by to bola iba hodina a pol. Cize to by bol pomaly prekotny porod

kati1303
20. feb 2025

rodila som po 2 rokoch a teda porod paradicka, veeelmi rýchly. aj prvý som mala celkom fajn (6 hodín) ale druhý bol lepší...o 1 rano som sa zobudila na bolesti, isla som do sprchy, obliekla sa, do porodnice som prisla o 2...o 3 bol maly na svete 🙂

lilope
20. feb 2025

@kiki68 ďakujem za objasnenie, tiež to takto počítam. Nešlo mi do hlavy keď niekto uvádza, že pôrod trval pol hodinu, tak či neuvádza len samotné vypudzovanie. Ale vidím, že aj ty si mala rýchly otázka je či je to len rýchlejšie a viac bolestivé ako ten pomalý. Asi je to opäť individuálne.

mane01
20. feb 2025

Prvy bol taka klasika… islo to pomaly, ale nebol to extrem, o 7:00 som prisla do nemocnice, lebo pomaly cca od 3:00 sa nieco dialo a na obed bolo babo na svete.

kiki68
20. feb 2025

@lilope tak su zeny, co sa velmi rychlo otvoria ( napr ja), ale niektore to otvaranie necitia, cize maju az tu fazu ked uz ide do finale. Nie kazda ma nejake pravidelne kontrakcie, tiez mozu hocikde vyrazat. Napr niekomu iba tvrdne brucho a ma pocit ako pri brusnej chripke. Ja mam 3 kamosky,co realne rodili 15 minut. Kolko tam cely proces trval nevie nikto, nic ako kontrakcie necitili. Ine je mat vyvolavany porod a tieto srandy, kde clovek presne vie a je sledovany. Ale doma odsledujes co… 😀

kiki68
20. feb 2025

@lilope ja som mala velmi bolestive a rychle otvaranie, kontrakcie bez pauzy, ta appka mi bola na dve veci, oddelovalo ich iba zvracanie a uz isla dalsia. Nastastie to vies hodinu a pol vydrzat. Ale to bol vyvolavany porod, kde hned odtiekla cela voda, cize rychle a bolestive. Ale keby mam taky aj druhy, nehnevam sa 😀🙈 Lebo bolo rychlo za tym a uz clovek sa potom da rychlo dokopy

3petka
20. feb 2025

Tak teoreticky už vieš do čoho ideš a vieš aké to bolo. Ja som asi psychicky znášala druhý horšie aj napriek tomu že bol ľahší aj bolesti boli miernejšie ale proste som vedela do čoho idem. (plus rodila som predčasne tak aj strach tam bol)

lilope
20. feb 2025

@kiki68 ja som mala pravidelné kontrakcie po 5 minútach vyše 17 hodín, presne viem kedy začali a vtedy sme s manželom aj podľa rád pri takýchto kontrakciách išli do nemocnice. Skysla som tam sama v týchto bolestiach od skorého rána až do večera a aj tak mi museli podať oxytocín, takže potom ešte nasledovali extrémne bolesti a do hodiny pôrod. Takže to, že niekto tú prvú celodennú fázu nemal, si neviem predstaviť. Teda viem, zaobišla by som sa bez nej, škoda že si telo robí svoje 🙂

adulka25
20. feb 2025

Mám za sebou 3 pôrody (3 chlapci) a každý úplne iný.
Prvý pôrod cca 12 hodín, veľmi ťažký, traumatizujúci, klesali ozvy, veľmi ma nastrihli, sestrička si mi doslova ľahla na brucho aby som ho dokázala vytlačiť nakoľko bol ešte dosť vysoko. Mala som aj následky (našťastie len ja). Bolesti sa dali vydržať. Bez oxytocínu, úplne prirodzený.
Druhý pôrod po 4 rokoch cca 2,5 hodiny (rátam až od reálnych kontrakcii), takže oveľa rýchlejší zato brutálne bolesti, najhoršie zo všetkých pôrodov (dali mi oxytocín). Museli vyvolávať lebo mi odtekala voda a bola som len na 2 cm otvorená, ale bolesti som nemala až kým mi nedali klystir. Zato vytlačila som ho na 3x, 2 kozmetické stichy, zotavenie neporovnateľné, hneď som sedela, chodila.
3 pôrod po 7 rokoch pred 8 mesiacmi. Voda mi praskla 8:45 hod, hneď mi začali kontrakcie, bolesti zvládnuteľné, malý sa narodil 12:36 hod. Pôrod úplne prirodzený bez všetkého. Akurát som malého zase nešla vytlačiť tak mi pomáhal primár tlačením na brucho. Malý bol, ale najväčší (3900g). Zase len 2 kozmetické štichy vonkajšie. Zotavenie také stredné, mala som kus problémy s tým šitím, ale nič strašné.

Zhrniem to tak, že najmenej bolestivé boli tie úplne prirodzené bez oxy a najlepšie zotavenie kde ma nenastrihavali. Najkratší bol práve druhý.

kiki68
20. feb 2025

@lilope tiez by som chcela tie ich porody, ze neviem neviem a bum rodim 😂 Mozno sa mi to splni, ale som realista

jgk24
20. feb 2025

rozdiel medzi porodmi 2r9m, druhy porod o kusok kratsi a lepsi 🙂

zuzi0911
21. feb 2025

Rozdiel 20 mesiacov a porod ,ťažší,dlhsi ,bolestivejsi ..
A tretí bol masaker

Bojím sa co by bolo pri 4 😅

Všetky 3 vyvolavane

tulipanicek
21. feb 2025

Prvy trval 22 hodín. Druhý 6. Bolesti pri prvom hneď od začiatku každych 5 minút, pri druhom hneď každé tri minúty. Kontrakcie horšie pri druhom, kým som nedostala epi tak som steny škrabala (vážne) a myslela som, že nastala moja poslední hodina. Po podaní epi a samotný pôrod určite lepšie druhý.

gab1sol
23. feb 2025

Po prvom pôrode som povedala, že môžem rodiť aj každý rok. Po druhom pôrode som povedala, zmena uskromníme a končíme pri dvoch deťoch. Je tomu už takmer 7 rokov a stále ma to drží. Medzi pôrodmi som mala 2 roky.

stanusenka
23. feb 2025

Ja prvý 5 a pol hodiny od prvej bolesti, druhý 2 dni bolestí, tretí 2 hodiny od vyvolávačky a štvrty do 2 hodín 🙂

mon29
23. feb 2025

Ja som mala druhy ovela tazsi, konciaci CS.

meg_junova
23. feb 2025

Prvý pôrod trval 12h a druhy 4.5h. Druhý super, prvý trauma

evka_21
23. feb 2025

@rebi789 tak to aby som sa začala stresovať už teraz (keď ešte ani druhé neplánujeme), lebo si to neviem predstaviť o polovicu kratší priebeh... to budú musieť už pri príjme vo dverách chytať dieťa 🤭

eliskas3detmi
23. feb 2025

Prvý pôrod - kontrakcie pred porodom od predchadzajuceho dňa, no v noci o 3 som začala krvácať a po 6tej ráno bol malý na svete. Pôrod dosť bolestivý, aj ťažko šiel von, aj zasita som bola....
Druhý pôrod o 13mesiacov, šla som o 10stej na kontrolu a povedali mi, že som otvorená na 4cm, že už má domov nepustia a o 13tej sa maly narodil. Pôrod bol lepší,ľahší. Kontrakcie som mala sice celú noc, ale nič strašné, tak som myslela, že len poslickovia a to som sa už otvárala 🤷‍♀️ 👌
Treti pôrod o 2,5roka, zdal sa mi zas trochu ťažší,bolestivejsi, kontrakcie od rana, do nemocnice som šla po 19tej a o hodinku sa malý narodil.
Ja vďačím za rýchlosť a "lahkost" otvaraniu čaju ostruzina malinová. Pri 1.som ho pila menej, no pri 2.a3.od 34tyzdna po hrnceku a od 36t na litre 😃

jablkovastrudla
23. feb 2025

Prvy- voda mi praskla okolo 3 rano, do nemocnice sme prisli okolo 11 a maly sa narodil o 2. Prisla som neskoro takze mi epiduralka nezabrala 😃
Druhy porod-zacala som trosku spinit vecer okolo 7.tak som mala ist do nemocnice na krv aby mi mohli dat anti D injekciu (mam 0 negative krvnu skupinu) o 10 ma dali na izbu lebo mi zacala odtekat voda, Epi mi dali okolo 11 a maly sa narodil par minut po polnoci na druhu kontrakciu. Nerobila som nic specialne, nic som nepila ani necvicila.

llaurita
23. feb 2025

Ja mam rozdiel 3 roky, a druhy bol ovela lepsi. Ale prvy som mala akutnu sekciu a druhy bol normalny.

kika2810
23. feb 2025

Ja prave opak… prvy porod od prasknutia vody doma 8h… druhy 10h.
Ale oba zvladnutelne v pohode.

eva233
23. feb 2025

Prvý pôrod bol, že o 22.00 sme sli do nemocnice a 2.40 sa narodil syn. Ale tiez išiel vacuum ex ako tvoj. Zasekol sa v pôrodných cestach a na sekciu neskoro. No proste celé zle to bolo okrem toho, ze to trvalo krátko... Celé zle. Tiež, zle dychanie, skoro ma dali na chrbát necitila som kontrakcie...
Druhý bol akutna sekcia po 2r.. V 22tt sme prisli o babatko.
Treti po 4r4m. Chcela som sekciu, lebo po prvej skúsenosti som sa bála všetkého... Nakoniec to osud chcel inak a do 2hodin bola malá na svete prirodzene a naozaj pokoj,správne dychanie a v sprvavny čas ist na chrbát alebo rodiť v inej polohe je podla mna zaklad.

natali_hamzova
23. feb 2025

Prvý pôrod vyvolavany a skončil akutnou sekciou , druhý pôrod o 1,5 roka neskôr, opäť vyvolavany ,teraz ale 2 dní a opäť akútna sekcia 🙈

nika_17
23. feb 2025

Ja som mala druhý po roku a bol rychly,do troch hodín od prvých kontrakcii som porodila.A tretí ešte rýchlejší..

majka1994410
23. feb 2025

Prvý trval 12 hodín kontrakcií a na veľa urobili cisársky v celkovej, lebo som sa neotvárala, bolesti jak sviňa a zotavovanie dlhé a bolestivé, nakoniec váha dcérky 4650g. Druhý som chcela veľmi prirodzený aj mi to lekári odobrili, ale zase pôrod nepostupoval, tak to ukončili asi 3 hodiny od príjmu sekciou ale spinal, vraj zážitok na celý život, pre mňa trauma 🤣 ale hojenie lepšie aj keď s jazvou problémy, nakoniec váha syna bola 4900g čiže ani by som ho nevytlacila s mojou výškou 155cm a úzkou panvou 🤣🙈 rozdiel mám 3,5 roka medzi deťmi 🙂 v dobrom závidím každej ktorá mala prirodzený pôrod aj keď viem že to tiež nie je vždy ľahká cesta 🙏 treba mať hlavne dobre nastavenú hlavu a všetko bude v poriadku 🙏 držím palce

lenusik296
23. feb 2025

Druhý bol nádherný 💪 vážne! Veľmi veľa urobila psychika, prostredie, lekár, sestrička a dokonca to bol môj najväčší (4100g a 57cm) narodeninový darček ❤️ naozaj každej prajem taký výnimočný priebeh prvého stretnutia s bábätkom 🎉