icon

Existuje možnosť výberu spôsobu pôrodu?

8. okt 2025

Ahojte. Je možné si pro pôrode vybrať ako chcem rodiť? Nechcme rodiť normálne, ale cisárskym.

Strana
z5
joja101
8. okt 2025

Nie, to sa vybrať rozhodne nedá. Jedine, ak by si mala nejaké ťažkosti, tak ideš cisárskym. A ver mi, že to rozhodne nie je výhra ako si niektoré ženy veľmi mylne a naivne myslia. 😉

autor
8. okt 2025
@joja101

Nie, to sa vybrať rozhodne nedá. Jedine, ak by si mala nejaké ťažkosti, tak ideš cisárskym. A ver mi, že to rozhodne nie je výhra ako si niektoré ženy veľmi mylne a naivne myslia. 😉

@joja101 tak to radšej budem bezdetná, ako keby si nemôžem vybrať čo bude s mojim telom .

anonym_8a3598
8. okt 2025

@anonym_autor nie, nie je taká možnosť pokiaľ nie je indikácia, avšak nebudeme si klamať existujú lekári, čo za peniaze urobia všetko, tak si takého nájdi 🤷🏼‍♀️🙂.

V každom prípade prirodzený pôrod je menšie riziko pre dieťa aj pre matku, dieťaťu sa už vtedy buduje imunita. Skôr si načítaj tieto benefity, potom sa viac prikloníš ku klasickému pôrodu.

autor
8. okt 2025
@anonym_8a3598

@anonym_autor nie, nie je taká možnosť pokiaľ nie je indikácia, avšak nebudeme si klamať existujú lekári, čo za peniaze urobia všetko, tak si takého nájdi 🤷🏼‍♀️🙂.

V každom prípade prirodzený pôrod je menšie riziko pre dieťa aj pre matku, dieťaťu sa už vtedy buduje imunita. Skôr si načítaj tieto benefity, potom sa viac prikloníš ku klasickému pôrodu.

@anonym_8a3598 ku klasickému pôrodu sa nenakúpenom nikdy, hnusí sa mi to. Asi jedine teda nájsť lekára čo to spraví

anonym_8a3598
8. okt 2025
@anonym_autor

@joja101 tak to radšej budem bezdetná, ako keby si nemôžem vybrať čo bude s mojim telom .

@anonym_autor môžeš si vybrať čo bude s tvojim telom, ale je to platené z verejných peňazí a s tými už nemôžeš robiť čo chceš, lebo nie sú len tvoje 🙂. Takže naozaj máš jedinú možnosť nájsť niekoho, kto to urobí napriek rizikám (aj pre lekára) alebo nerodiť. Mimochodom pôrod samotný je naozaj nechutný úkon, plný rôznych telesných tekutín a občas aj výkalov ale v tých bolestiach ti to bude srdečne jedno 🤣.

pribinak
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dá sa to, pôjdeš k psychiatrovi a povieš že má paniku z pôrodu a preto by si chcela cisársky

Ale treba rátať s tým, že všade budeš mat uvedené, , že indikácia sekcie bola na základe odporúčania psychiatra

cyneric
8. okt 2025

Vybrať sa “nedá”, potrebuješ zdravotné odôvodnenie ktoré ti môže vystaviť gynekológ alebo psychiater. Sú ženy ktoré nemôžu prirodzene rodiť pretože by to psychicky nezvládli, to tiež nie je hanba. Psychické a fyzické zdravie matky sa berú do úvahy v týchto prípadoch.

anonym_c195e0
8. okt 2025
@anonym_8a3598

@anonym_8a3598 hej hej imunita sa buduje 🤣
Ja som sa narodila klasickým pôrodom a už v perinke som mala zápal stredného ucha, o nespočetných hnisavých angínach ani nejdem radšej písať.
No moje obidve deti sú narodené cisárskym a ja neviem čo je to s nimi chodiť po doktoroch, ani teplotu nemávajú, max. prechladnutie

anonym_0e8323
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano bud radsej bezdetna.

autor
8. okt 2025
@pribinak

@anonym_autor dá sa to, pôjdeš k psychiatrovi a povieš že má paniku z pôrodu a preto by si chcela cisársky

Ale treba rátať s tým, že všade budeš mat uvedené, , že indikácia sekcie bola na základe odporúčania psychiatra

@cyneric
@pribinak vďaka za radu 🙂

autor
8. okt 2025
@anonym_0e8323

@anonym_0e8323 nemusím keď to ide aj inak ☺️

anonym_0e8323
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_0e8323 nemusím keď to ide aj inak ☺️

@anonym_autor asi by to bolo lepsie. Na porode nie je nic nechutne.

autor
8. okt 2025
@anonym_0e8323

@anonym_autor asi by to bolo lepsie. Na porode nie je nic nechutne.

@anonym_0e8323 pôrod je nechutný celý sám o sebe

januska12323
8. okt 2025

Cisársky rez je operácia a je na lekárovi či ju vykoná. Samozrejme, že sa dá nájsť aj nejaký, ktorý ju spraví bez príčiny.

cyneric
8. okt 2025
@anonym_0e8323

@anonym_0e8323 Áno, hovoriť ženám ktoré chcú deti že by ich nemali mať kvôli pôrodu je vážne vrchol výkvetu ľudskej inteligencie. Pretože pôrod je alfa omega a všetko ostatné ide bokom, tých 18 rokov po dospelosť je vlastne úplne zanedbateľných. Podľa tejto logiky by všetky ženy ktoré podstúpia akútnu sekciu nemali mať právo mať deti, veď si ich “neodrodili”.

anonym_59ad5b
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nemôžeš si vybrať cisára len tak. U nás je pôrod hradený z verejného poistenia, a operácia cisárskym rezom je oveľa drahšia ako vaginálny pôrod. Nemôžu sa ti ľudia skladať na sekciu za to, že tebe je pôrod nechutný.

anonym_f68206
8. okt 2025
@cyneric

@anonym_0e8323 Áno, hovoriť ženám ktoré chcú deti že by ich nemali mať kvôli pôrodu je vážne vrchol výkvetu ľudskej inteligencie. Pretože pôrod je alfa omega a všetko ostatné ide bokom, tých 18 rokov po dospelosť je vlastne úplne zanedbateľných. Podľa tejto logiky by všetky ženy ktoré podstúpia akútnu sekciu nemali mať právo mať deti, veď si ich “neodrodili”.

@cyneric akútna sekcia je niečo úplne iné. Ona si chce dobrovoľne nechať rozrezať brucho lebo si myslí že to je asi príjemnejšie. Nech jej porozprávajú tie čo mali cisársky aké sú tie bolesti po a hojenie. Po prirozdenom sa môže dať dokopy oveľa skôr ak nebude mať komplikácie. Oba nemá zdravotný dôvod na cisára.

unicornlady
8. okt 2025

Na nejakej súkromnej klinike to asi bude možné.

lia2929
8. okt 2025

Ahoj samozrejme že si môžeš vybrať to že si nemôžeš vybrať , tu budú písať fanaticky ktoré rodia doma vo vani pri splne mesiaca so zavýjanim vlkov atd…. Aby dietatko zazilo prave orechove …

Skutočnosť funguje tak , že dáš doktorovi obálku a on ti dá zato termín cisárskeho a Ver mi mala som ho a išla by som do toho aj 10 krát je to úžasný pocit istoty aj keď operačné ale je to tak isto pôrod absolútnej pohode.

autor
8. okt 2025
@lia2929

Ahoj samozrejme že si môžeš vybrať to že si nemôžeš vybrať , tu budú písať fanaticky ktoré rodia doma vo vani pri splne mesiaca so zavýjanim vlkov atd…. Aby dietatko zazilo prave orechove …

Skutočnosť funguje tak , že dáš doktorovi obálku a on ti dá zato termín cisárskeho a Ver mi mala som ho a išla by som do toho aj 10 krát je to úžasný pocit istoty aj keď operačné ale je to tak isto pôrod absolútnej pohode.

@lia2929 ďakuejm 🙏🏻 ešte čakám komentáre toho typu, že matka potrebuje hneď kontakt s dieťaťom a také, aj keď som sa nepýtala

anonym_59ad5b
8. okt 2025
@lia2929

@lia2929 napíš rovno k svojmu menu aj priezvisko, keď sa nehanbíš priznávať sa na fóre k trestnému činu.

anonym_0e8323
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a cisarsky rez je chutny? Pozrela si niekedy ako sa to robi? To dieta ked z teba vyberu cele spinave je chutne? Myslis ze ked male bude mat reflux je to chutne? A utierat hovna pri prvych prikrmoch z celeho chrbta je chutne? Sex ti nechutny neni? Btw ako rodicka nic z tych nechutnych veci nevidis.

cyneric
8. okt 2025
@anonym_autor

@lia2929 ďakuejm 🙏🏻 ešte čakám komentáre toho typu, že matka potrebuje hneď kontakt s dieťaťom a také, aj keď som sa nepýtala

@anonym_f68206 Anonym, uvažovala si nad tým že keď žena začne premýšľať že jediný spôsob ako môže mať dieťa je iným než prirodzeným pôrodom, tak na to asi má nejaký dôvod? Ak je pre dieťa bezpečnejšie keď príde na pôrod cisárskym, tak nech príde cisárskym. A prirodzený pôrod tiež nemusí dopadnúť vždy cukríkovo, natrhnutie hrádze, keď sa ti sestričky musia oprieť o brucho aby to dieťa dostali von, ťahanie cez kliešte a môžeme pokračovať do aleluja.

Keď môžeme platiť papalášom limuzíny, letenky a haciendy, skladať sa na 13 dôchodky a drahé štátne oslavy tak myslím že zaplatiť jeden cisársky rez štátnu kasu nezruinuje.

@anonym_autor Bonding môže mať aj žena na cisárskom, plánovanom…

autor
8. okt 2025
@anonym_0e8323

@anonym_autor a cisarsky rez je chutny? Pozrela si niekedy ako sa to robi? To dieta ked z teba vyberu cele spinave je chutne? Myslis ze ked male bude mat reflux je to chutne? A utierat hovna pri prvych prikrmoch z celeho chrbta je chutne? Sex ti nechutny neni? Btw ako rodicka nic z tych nechutnych veci nevidis.

@anonym_0e8323 je mi jedno či je chutný alebo nie, ja to nevidím. Deti som už prebalovala, to problem nieje 🙂 a nie sex mi nechutný nieje, nemám dôvod aby bol nechutný

anonym_8a3598
8. okt 2025
@anonym_c195e0

@anonym_8a3598 hej hej imunita sa buduje 🤣
Ja som sa narodila klasickým pôrodom a už v perinke som mala zápal stredného ucha, o nespočetných hnisavých angínach ani nejdem radšej písať.
No moje obidve deti sú narodené cisárskym a ja neviem čo je to s nimi chodiť po doktoroch, ani teplotu nemávajú, max. prechladnutie

@anonym_c195e0 netvrdím, že budú všetci na 100% zdraví ale vedecký fakt, ktorý udáva lepšiu imunitu po prirodzenom pôrode v nesterilnom prostredí 🤷🏼‍♀️. Tak choď sa vysmiať do tváre niekomu, kto robil xy rokov výskum a štúdiu. Pekný deň.

doriiis
8. okt 2025

Som presvedčená, že na súkromných klinikách je možné dohodnúť všetko. Ak si to zaplatíš tak prečo nie

autor
8. okt 2025
@doriiis

Som presvedčená, že na súkromných klinikách je možné dohodnúť všetko. Ak si to zaplatíš tak prečo nie

@doriiis na súkromných klinikách platíš ale za všetko, o to nemám záujem, aj keď financie by boli

lia2929
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prosim ta . Budu.

Syna som videla 1,5 hodiny po cs a viac ma podla mna uz milovat nemoze..nepocuvaj tie somariny.

doriiis
8. okt 2025
@anonym_autor

@doriiis na súkromných klinikách platíš ale za všetko, o to nemám záujem, aj keď financie by boli

@anonym_autor ... Ale v štátnej nemocnici ťa nikto nezoperuje len tak.

lia2929
8. okt 2025
@anonym_59ad5b

@lia2929 napíš rovno k svojmu menu aj priezvisko, keď sa nehanbíš priznávať sa na fóre k trestnému činu.

@anonym_59ad5b urcite poviem , hlavne tebe anonymke ktora mozno rodila pošvou a dodnes ked kychneš sa pošikaš🥳 sorry ale radsej bud ticho a nezavid ked nemas € na CS

Strana
z5