Pôrod - poloha koncom panvovým

ketrinp
2. jún 2022

Ahojte, aké máte prosím skúsenosti s pôrodom, kedy je dieťa KP? Priklanali sa doktori k cisarskemu či nie? Mňa včera moja dr úplne zaskočila, keď ma začala tlačiť automaticky do normálneho pôrodu (citujem, povedala, že ja si nebudem vyberať ako chcem rodiť). Počula som o veľa negatívnych skúsenostiach v tomto prípade, ci uz pre dieťa alebo pre matku. Tak teraz neviem či budem nútená si hľadať inu pôrodnicu či čo...samozrejme ak sa ešte malé neotoci, najradšej by som rodila bez cisárskeho ale nie keď je otočené zadočkom, obzvlášť keď to je chlapec.

pribinak
2. jún 2022

@ketrinp k tejto doktorke by som už nikdy nešla

ikonica
2. jún 2022

@ketrinp pred dvoma mesiacmi som mala v porodnici dve spoluleziace a obe mali cisarak kvoli otoceniu koncom panvovym... Jedna dievca, druha chlapca... Obom im to odporucali... V nasej terminovke niekrore baby podstupili otocenie dietata...

babovka2321
2. jún 2022

@ketrinp no veru, keby mi povedala v tomto pripade, ze nebudem si vyberat, tak jej rovno poviem, ze doktora si vybrat mozem a nech mi da kartu. U nas - KE Saca v pohode cisarsky aj ked je KP dievca, nie to chlapec.

heln
2. jún 2022

@ketrinp ahoj, ta doktorka je porodnicka, co bude pri tvojom porode?
takto, ked som bola na predporodnej priprave, PA nam pustala videa z porodov koncom panvovym, ktore vyzerali fakt jednoducho, ale tiez vravela ze by takyto porod mal viest skuseny doktor a dieta musi byt dobre narotovane a zostupene.

barborachors
2. jún 2022

Keby mi toto povie nejaka Mudra, tak rovno berem kartu a dovi dopo. Nech ide rovno do JRD robit, by som jej povedala.

zuzuliatko18
2. jún 2022

Mne lekar indikoval.cisarsky, nakoniec som rodila predcasne, chlapca, otoceny KP. A Mal namale, zasekol SA v porodnych cestach, po narodeni ho ozivovali, Lebo nedychal. Mala.som.stastie, ze akurat bol.v nemocnici lekar, ktory riesi.problemove porody, pretoze mlada lekarka, ktora mala.sluzbu, Bola na zosypanie a ja tiez. Nastastie vsetko dobre dopadlo, a mam uz dvojrocnejo hnucuta pri sebe.

cessy01
2. jún 2022

@ketrinp ja som mala dcerku kp. Rodila som cisarakom. Porodnicky som mala muzovu sesternicu a tetu. A teda hned ako sa zistilo ze je kp povedali jednohlasne ze sa mam pripravovat na cisarak. Ja som nesuhlasila nemala som chut ist pod noze a tak som cakala kym som nemala kontrakcie kazdych 10minut a vtedy som za nou isla ze rodim. Ta ma skoro zabila tak som ju vytocila povedala ze moje telo bude fit za par tyzdnov ale dieta uz nemusi byt cely zivot. Rovno ma brala na salu a mozem vdacit hlavne jej ze sme obe zdrave. Skus sa este poradit u inej lekarky aky ma na to nazor.

juliasb
2. jún 2022

@ketrinp ja som mala úplne automaticky cisársky,a to bolo dievčatko. Inak pretacanie bábätka by som NIKDY neskúšala. Babo môže vedieť, prečo sa nepretočilo. Ja som sa nepretocila tiež, mala som krk zamotany pupocnej šnúre. Moja dcérka to isté. Keby ju nasilu pretacam, ktovie ako by to dopadlo ak by sa zamotal ešte viac.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre