icon

Existuje pôrodnica, kde pri cisárskom reze môže byť muž?

2. sep 2022

Existuje na Slovensku porodnica kde moze byt muž pri cisárskom reze ? Spinal

Strana
z2
kaktusik007
2. sep 2022

v podstate akakolvek, ak je muz chirurg ci anesteziologicka sestra z ara..... ja som tak mala pri porode mladsieho na sale moju kmotru.

autor
2. sep 2022

@kaktusik007 😞 takže nie však? Ide o to, že sme veľmi túžili zažiť porod spolu. Prvú dcérku mi museli robit akútny cisársky, a teraz čakám druhé a gynekologicka povedala ze určite budeme plánovať cisársky 😞 takže zasa muž so mnou nebude môcť byť

beata_k
2. sep 2022

Ved to parminutova zalezitost. Zvacsa je otecko hned vedla a ako prvy vidi dietatko.
Neviem o takej. Je to operacia v podstate.

zooeynka
2. sep 2022

Ved bude stat za dverami a dieta uvidi skor ako ty. U nas to tak bolo....

luliu
2. sep 2022

Neexistuje, je to operácia, po nej môže dieťa hneď vidieť, ale na sále nemá čo robit

beata_k
2. sep 2022

Akutna sekcia je ina ako planovana. Pri planovanej je otec casto hned vedla a vidi ako babatko cistia, obliekaju, meraju.

nikaeli
2. sep 2022

pred 4 rokmi sa mi narodil syn plánovanou sekciou v Starej Ľubovni, manžel bol po celý čas pri mne oblečený v zdravotnom a držal ma za ruku 🙃 dva týždne predomnou tam rodila sekciou kolegyňa a tiež bol manžel pri nej.. po dvoch hodinách na pozorovačke ma previezli na izbu aj s drobcom a manžel tam bol s nami asi hodinu 👨‍👩‍👦

kaktusik007
2. sep 2022

samozrejme ze nie, na sale nema co robit nik okrem zdravotnickeho personalu. Ak mas takeho cloveka v rodine a sluzi v tej istej nemocnici, na salu ho ako zdravotnika / kvalifikovanu silu pustia. Inak vobec.

Ono akutna - tam je zivot ohrozujuci stav, pri planovanej vie otec byt vedla a vie byt s babatkom v podstate viac ako ty --- pretoze teba este budu na sale zasivat, a babo uz bude davno odmerane, povazene, oblecene ;)

jedine co bolo ze kmotra mi videla este kym bol maly v brusku - co naozaj je pohlad akurat tak pre zdravotnika a nie laika ;)

zooeynka
2. sep 2022

@nikaeli stara lubovna fici na vlastnych pravidlach?🙂

nikaeli
2. sep 2022

@zooeynka napísala som moju skúsenosť. Som z iného mesta, manžel nie je zdravoťák a nemáme tam známosť. Pri dohadovaní termínu sa nás to opýtal sám primár a my sme s radosťou súhlasili.

e1i
2. sep 2022

@zooeynka v ČR je to bežné ze otec sedí pri hlave.

kaktusik007
2. sep 2022

@zooeynka tak ak si to vzali na zodpovednost... ale teda odvaha to je riadna ;)

cincirela
2. sep 2022

Ale existuje. Stará Ľubovňa. Mala som akútnu sekciu a manžel bol pri mne celý čas

kika2810
2. sep 2022

@kaktusik007 v com je ina otec sediaci pri hlave a podporujuci manzelku odety v mundure a ruskom ako chirurg? Ved on to dieta nejde rodit a ani ze u sit. Ziju v spolocnej domacnosti co sa bacilov tyka…. Viac ako chirurg

nikaeli
2. sep 2022

Sedel za mnou, za mojou hlavou, pred nami bola plachta, takže nevidel nič. Celý čas so mnou rozprával, mne to veľmi pomohlo, odpútaval moju pozornosť - mala som neskutočný strach a keď sa drobec narodil, priložili ho na chvíľu k nám a potom ho vzali na kontrolu, čistenie, meranie. Všetko mu vopred vysvetlili a keby sa čokoľvek stalo, vedel kam má v prípade potreby urýchlene ísť..

julish
2. sep 2022

Ja by som hľadala gynekologa, ktorý bude otvorený prirodzenému pôrodu. Prečo vlastne ideš opäť do CR?

endzi83
2. sep 2022

ano, kosice saca, muz bol pri mne na operacke, dali mu oblecenie a mal aj malu hned na rukach.

lalala94
2. sep 2022

Nedám za to ruku do ohňa, ale zdá sa mi, že UNLP Nová nemocnica v Košiciach tiež povoľuje otcov pri cisárskych rezoch.

katulienocka999
2. sep 2022

Zalezi aj od konkretneho doktora, kamoska mala pri planovanej v Saci aj partnera ktory mohol sediet pri hlave

veronika3110
2. sep 2022

Dá sa v Starej Ľubovni… sedí cely čas pri tebe.. pri tvojej hlave teda 😁

autor
2. sep 2022

@julish v utorok sa budem pýtať, ja som zostala v takom strese ze som sa jej ani nič nepýtala, len mi robila ultrazvuk a keď vypisovala papiere tak ze "Budeme určite plánovať cisarsky". Kým som to spracovala a napadli ma otázky, sedela som v bude smer domov.

Ďakujem vám všetkým

autor
2. sep 2022

Buse*

milka1988
2. sep 2022

@e1i presne len u nas sme 100 rokov za opicami tu sa nic nemoze nesmie...alebo sa musi ked je to zbytocne. Robia sa úkony ktoré sa už pomaly nikde inde nerobia...

julish
2. sep 2022

Och, ved rodiť sa po cisárskom dá, to len starodavne myslenie našich lekárov... och, hľadaj konzultáciu inde

nina004
2. sep 2022

@e1i A kde je to bežné? Rodila som v Hradci baby friendly pôrodnica a otec na sále byť nemohol.

bluemoon24
2. sep 2022

V Cesku - Fifejdy (ostrava), Vitkovice (Ostrava), Havířov, Brno. Fifejdy včetně bondingu (ihned po vytaženi se dává matce na hruď - mrkni na jejich stranku na FB, je tam i video).

anavixy
2. sep 2022

Pravdaze existuje. Napriklad viem, ze v GA kamaratka mala manzela pri sekcii, nebolo to po znamosti. U nas tiez uz bol otec pri sekcii, ale to bolo stedro zaplatene 🙄.

anavixy
2. sep 2022

@milka1988 presne, preco by nemohol byt, ved nejde nic chytat, tie komenty, ze isto nie ved je to operácia… no v prvom rade je to porod 🤷🏻‍♀️
@kika2810 chirurg je v sterilnom 😄 ale suhlasim uplne, ziadna senzacia na tom nie je, ze moze byt otec pri sekcii. ani ostatni nie sme pri sekcii v sterilnom, len operater, asistent a instrumentarka. Cudujem sa tymto nazorom…

milka1988
3. sep 2022

@anavixy bežné vidim fotky ci videa ako je otec pri sekcii teda aspoň planovanej samozrejme.
Rovnako sa vydenzifikuje dostane ten mundur čiapku na hlavu a stojí pri hlave ženy. Ale u nas nič sa nemôže ešte ani vybrať spôsob sko bude žena rodiť ani v akej polohe ( až na pár výnimiek niektorých nemocnic)

anavixy
3. sep 2022

@milka1988 veru tak, je to smutne, pritom staci prejst hranice a zrazu sa da aj “nemozne” 🙄 snad raz…

Strana
z2