Existuje pôrodnica, kde pri cisárskom reze môže byť muž?
Existuje na Slovensku porodnica kde moze byt muž pri cisárskom reze ? Spinal
@kaktusik007 😞 takže nie však? Ide o to, že sme veľmi túžili zažiť porod spolu. Prvú dcérku mi museli robit akútny cisársky, a teraz čakám druhé a gynekologicka povedala ze určite budeme plánovať cisársky 😞 takže zasa muž so mnou nebude môcť byť
Ved to parminutova zalezitost. Zvacsa je otecko hned vedla a ako prvy vidi dietatko.
Neviem o takej. Je to operacia v podstate.
Ved bude stat za dverami a dieta uvidi skor ako ty. U nas to tak bolo....
Neexistuje, je to operácia, po nej môže dieťa hneď vidieť, ale na sále nemá čo robit
Akutna sekcia je ina ako planovana. Pri planovanej je otec casto hned vedla a vidi ako babatko cistia, obliekaju, meraju.
pred 4 rokmi sa mi narodil syn plánovanou sekciou v Starej Ľubovni, manžel bol po celý čas pri mne oblečený v zdravotnom a držal ma za ruku 🙃 dva týždne predomnou tam rodila sekciou kolegyňa a tiež bol manžel pri nej.. po dvoch hodinách na pozorovačke ma previezli na izbu aj s drobcom a manžel tam bol s nami asi hodinu 👨👩👦
samozrejme ze nie, na sale nema co robit nik okrem zdravotnickeho personalu. Ak mas takeho cloveka v rodine a sluzi v tej istej nemocnici, na salu ho ako zdravotnika / kvalifikovanu silu pustia. Inak vobec.
Ono akutna - tam je zivot ohrozujuci stav, pri planovanej vie otec byt vedla a vie byt s babatkom v podstate viac ako ty --- pretoze teba este budu na sale zasivat, a babo uz bude davno odmerane, povazene, oblecene ;)
jedine co bolo ze kmotra mi videla este kym bol maly v brusku - co naozaj je pohlad akurat tak pre zdravotnika a nie laika ;)
@zooeynka tak ak si to vzali na zodpovednost... ale teda odvaha to je riadna ;)
Ale existuje. Stará Ľubovňa. Mala som akútnu sekciu a manžel bol pri mne celý čas
@kaktusik007 v com je ina otec sediaci pri hlave a podporujuci manzelku odety v mundure a ruskom ako chirurg? Ved on to dieta nejde rodit a ani ze u sit. Ziju v spolocnej domacnosti co sa bacilov tyka…. Viac ako chirurg
Sedel za mnou, za mojou hlavou, pred nami bola plachta, takže nevidel nič. Celý čas so mnou rozprával, mne to veľmi pomohlo, odpútaval moju pozornosť - mala som neskutočný strach a keď sa drobec narodil, priložili ho na chvíľu k nám a potom ho vzali na kontrolu, čistenie, meranie. Všetko mu vopred vysvetlili a keby sa čokoľvek stalo, vedel kam má v prípade potreby urýchlene ísť..
Ja by som hľadala gynekologa, ktorý bude otvorený prirodzenému pôrodu. Prečo vlastne ideš opäť do CR?
ano, kosice saca, muz bol pri mne na operacke, dali mu oblecenie a mal aj malu hned na rukach.
Nedám za to ruku do ohňa, ale zdá sa mi, že UNLP Nová nemocnica v Košiciach tiež povoľuje otcov pri cisárskych rezoch.
Zalezi aj od konkretneho doktora, kamoska mala pri planovanej v Saci aj partnera ktory mohol sediet pri hlave
Dá sa v Starej Ľubovni… sedí cely čas pri tebe.. pri tvojej hlave teda 😁
@julish v utorok sa budem pýtať, ja som zostala v takom strese ze som sa jej ani nič nepýtala, len mi robila ultrazvuk a keď vypisovala papiere tak ze "Budeme určite plánovať cisarsky". Kým som to spracovala a napadli ma otázky, sedela som v bude smer domov.
Ďakujem vám všetkým
Buse*
Och, ved rodiť sa po cisárskom dá, to len starodavne myslenie našich lekárov... och, hľadaj konzultáciu inde
V Cesku - Fifejdy (ostrava), Vitkovice (Ostrava), Havířov, Brno. Fifejdy včetně bondingu (ihned po vytaženi se dává matce na hruď - mrkni na jejich stranku na FB, je tam i video).
Pravdaze existuje. Napriklad viem, ze v GA kamaratka mala manzela pri sekcii, nebolo to po znamosti. U nas tiez uz bol otec pri sekcii, ale to bolo stedro zaplatene 🙄.
@milka1988 presne, preco by nemohol byt, ved nejde nic chytat, tie komenty, ze isto nie ved je to operácia… no v prvom rade je to porod 🤷🏻♀️
@kika2810 chirurg je v sterilnom 😄 ale suhlasim uplne, ziadna senzacia na tom nie je, ze moze byt otec pri sekcii. ani ostatni nie sme pri sekcii v sterilnom, len operater, asistent a instrumentarka. Cudujem sa tymto nazorom…
@anavixy bežné vidim fotky ci videa ako je otec pri sekcii teda aspoň planovanej samozrejme.
Rovnako sa vydenzifikuje dostane ten mundur čiapku na hlavu a stojí pri hlave ženy. Ale u nas nič sa nemôže ešte ani vybrať spôsob sko bude žena rodiť ani v akej polohe ( až na pár výnimiek niektorých nemocnic)

v podstate akakolvek, ak je muz chirurg ci anesteziologicka sestra z ara..... ja som tak mala pri porode mladsieho na sale moju kmotru.